ΠΕΡΙ  ΤΩΝ    Γ Ε Ω Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α Κ Ω Ν     Ρ Ε Υ Σ Τ Ω Ν

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 

Εισαγωγή στη Γήινες Φυσικές Ενέργειες-Δυνάμεις

   in english  

Τεχνητές Ακτινοβολίες

Μηκυνών Γεωενέργεια

Επιδαύρου Γεωενέργεια

Βορείου Πελοποννήσου ΓΡ

Περί των Αρχαίων Θεάτρων 

Ακροπόλεως Γεωενέργεια

Ανατολικής Μεσογείου ΓΡ  

Δελφών Γεωενέργεια

Κόλπου πεταλίων ΓΡ

Κόρνου Γεωενέργεια

Αρωνα  Γεωενέργεια 

Πενταδακτύλου Γεωενέργεια

 Αναλυόντα Γεωενέργεια

 

 

 

 


 ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ή  απλά   'ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ' , ορίζουμε το πλέγμα δράσης όλων των ΦΥΣΙΚΩΝ  ενεργειακών ρευμάτων που υπάρχουν  στην επιφάνεια του πλανήτη.  Δεν αναφερόμαστε στις διάφορες μορφές ενεργειακών εκπομπών που ο άνθρωπος προκαλεί με τις παρεμβάσεις του στο περιβάλλον.  Μία γνωστή μορφή γεωενέργειας, αποτελούν τα αναφερόμενα από την αρχαιότητα ως  τελλούρια ή ΤΕΛΛΟΥΡΙΑΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ Lay Lines ή γραμμές L), τα οποία και αποτελούν πεδίο έρευνας για το ΙΓΕΚ.   Η σήμανσή τους στην αρχαιότητα θα πρέπει να είναι δεδομένη.  Η έρευνα την οποία διεξάγει η άτυπη  επιστημονική ομάδα μου με την ονομασία 'ΓΕΩΜΕΝΤΩΡΑΣ'   ( 'GEOMENT TEAM' ), έχει φέρει στο φως πολλά και παράξενα ευρήματα, για τα οποία η επίσημη Ελλάδα σιγεί... όπως σίγησε και η Κυπριακή Δημοκρατία, όταν προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε τεχνολογική εταιρεία στην Κύπρο με σκοπό την έρευνα τέτοιων φαινομένων και όχι μόνο. 

  Σημαντικό ρόλο για δεκάδες χιλιάδες χρόνια στη γη φαίνεται ότι έπαιζε η ενέργεια που συλλέγετο από τα άστρα.    Οι ΥΠΕΡ - ΙΝΕΣ ή ΟΡΓΟΝΗ ή ΓΟΡΓΟΝΙΟ ή ΠΡΑΝΑ.

Στην Αγγλία συναντάμε τις λεγόμενες γραμμές Ley (εμείς τα αποκαλούμε με τον Ελληνικό όρο 'ΤΕΛΛΟΥΡΙΑΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ή ΤΕΛΛΟΥΡΙΑ) πάνω στις οποίες βρίσκονται κτισμένα πάρα πολλά λιθινα μνημεία διαφόρων εποχών. Κάποιοι τις θεωρούν γεωμαγνητικές γραμμές, άλλοι απλές ευθείες, και άλλοι απλά πολλές ενδιαφέρουσες συμπτώσεις. 

 Στην δυτική Γαλλία στο Καρνάκ της Βρετάνης συναντάμε πολλές παρόμοιες ευθείες σημειωμένες με πολλά μενίρ. Πολλές απ' αυτές έχουν ηλικία 5.500 ετών.   Στην Γερμανία επίσης αρκετές πόλεις βρέθηκαν να ισαπέχουν ή να είναι παράδοξα ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους! Σαν παράδειγμα Nurnberg, Wiesbanden, Mainz, Worms, Speyer.

Αλλά και σε αρκετά μεγαλύτερη ευθεία οι πόλεις Aachen, Frankfurt, Wurzburg, Nurnberg, Ντόναουσταουφ.  Αλλες πόλεις παρουσιάζουν αναλογίες αποστάσεων ανάλογες του αριθμού Φ και άλλες βρίσκονται στις κορυφές κανονικού πενταγώνου. Οι αρχές διατήρησης των περισσοτέρων αυτών γραμμών και σχημάτων χάνονται στα βάθη της ιστορίας φτάνοντας στην αρχαιότητα. Κανείς δεν ξέρει σίγουρα ποιός ξεκίνησε κάτι τέτοιο, πώς το οργάνωσε, πώς έπεισε τους μεταγενέστερους να το ακολουθούν και τι εξυπηρετούσε αυτή η ευθυγράμμιση.

Ενα τέλειο ισόπλευρο τρίγωνο σχηματίζεται ανάμεσα στο Stownhedge, το Grovely castle και το Old Sarum. To μήκος των ίσων πλευρών είναι 9.7 χιλιόμετρα (6 μίλια). Ένα κανονικό εξάγωνο σχηματίζεται απ' τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς της Αγγλίας. Συγκεκριμένα Ντούρχαμ, Τσέστερ, Λίνκολν, Γουέλς, Γουντσέστερ και Καντλερμπερι. Πρίν απ' τους καθεδρικούς ναούς φυσικά στα ίδια σημεία βρισκόταν οι ναοί των Δρυίδων.  Η λατρεία των Δρυίδων βασιζόταν στην βαλανιδιά. ΒΑΑΛ ήταν το όνομα του Δία στην ανατολή. Αν κανείς παρατηρήσει τα φύλα της βαλανιδιάς (Δ+ΡΥΣ => (σε κραδασμικό επίπεδο) Δ+ρείς = η ροή του Δ) θα δει ότι έχουν σχήμα ενεργειακής αναπαράστασης.  Λατρεία Δρυίδων υπήρχε στην ΔΩΔΩΝΗ (Δ+ ω +ΔΩΝΕΙ = αυτό που 'δονεί' το Δ = καθαρά ενερεγειακό , μυστικιστικό 'υπονούμενο ... )  Μία άλλη μακριά ευθεία γραμμή λέγεται ότι ενώνει το Στόουνχεντς, την Ακρόπολη της Αθήνας και την μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου.

H αποκρυπτογράφιση αρχαίων μύθων και παραδόσεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αρκετοί λαοί, πέραν της συνηθισμένης και φυσιολογικής προόδου στις επιστήμες, διατηρούσαν τις αναμνήσεις κάποιων επιστημονικών γνώσεων ενός απώτερου προκατακλυσμιαίου (ή προκατακλυσμιαίων )  παρελθόντος κατά το οποίο είχαν φθάσει σε πολύ υψηλό πολιτισμικό επίπεδο από τεχνογνωσιακή και τεχνολογική άποψη (με ποιο τρανό παράδειγμα ίσως τους Ντόνκον της Αφρικής, που αν και πρωτόγονοι, γνωρίζουν πληροφορίες για το άστρο του Σείριου που η σημερινή επιστήμη , αγνοεί και δυσκολεύεται να κατανοήσει. Πλέον τούτου σε μία σπηλιά φυλάσσονται 11 ιπτάμενα , αντιβαρυτικά πιάτα – δίσκοι που κανείς δε μπορεί να εξηγήσει πως αενάως ίπτανται . Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 4 κατακλυσμοί, που σηματοδοτούν την ύπαρξη 5 γενών ανθρώπων. Ο Πλάτων έχει αναφέρει 7 γένη. Στην Αιγυπτιακή μυθολογία λέγεται ότι έχουν καταγραφεί 11 κατακλυσμοί, άρα 12 γένη ανθρώπων…  Οσες οι γνωστές φυλές των Εβραίων και τα άστρα στη σημαία της ΕΕ.

Στον απώτατο αυτό προκατακλυσμιαίο πολιτισμό με τις πολύ προχωρημένες επιστημονικές γνώσεις, (που σήμερα οι σκοταδιστές θέλουν να τοποθετούν στο χώρο της μαγείας ) με επίκεντρο την Αιγιακή γη ή Αιγιίδα (δες πόνημα Τσατσόμοιρου, Το Αιγαίο βουνό) ή σήμερον, Αιγαίο πέλαγος, είχαν ιδρυθεί σ' όλη τη γη ιερά και πέριξ αυτών πόλεις, με σαφή γεωδαιτική διάταξη. Το τεράστιο, σχετικό, έργο (γνωστό και δημοσιευμένο αλλά και άγνωστο που έχουμε στα χέρια μας) του Ταξίαρχου της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού, Θ. Μανιά δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Οικοδομήματα ανάλογα της Μεγάλης Πυραμίδος του Χέοπα, η Πυραμίδα του Ηλίου στο Τεοτιονακάν  της Κεντρικής Αμερικής, τα Δρακόσπιτα στην Όχη της Εύβοιας, τα κυκλώπεια τείχη της Τύρηνθας και των Μυκηνών, όλα τα μεγαλιθικά , γενικά κτίσματα, αποτελούν σταθερά σημεία ενός παγκόσμιου γεωδαιτικού συστήματος, κατασκευασμένου με απόλυτη ακρίβεια από κάποιον πανάρχαιο πολιτισμό που κατευθύνθηκε από Ελληνικό τρόπο σκέψης, πράγμα που φαίνεται από την ονομασία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Ο πλανήτης μας είναι ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ με πανάρχαια οικοδομήματα που δημιουργούν αστρονομικούς και γεωμετρικούς σχηματισμούς, προφανώς όχι τυχαία , αλλά για κάποιο ή κάποιους  σκοπούς.  Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τη σελήνη και τον πλανήτη Αρη.  Η πρόσφατες συνεντεύξεις του Ελληνα επιστήμονα, ωκεανολόγου, μέλους της ‘Ε’ ΤΕΑΜ, κου  Αριβάνη στο περιοδικό STRANGE, αλλά και την Ελληνική τηλεόραση, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο σκοπός ή σκοποί , αυτής της δόμησης σε συγκεκριμένα σημεία της γης θα πρέπει, κατά πάσα πιθανότητα, να ερευνηθεί στην κατεύθυνση της  αύξησης του γήινου ενεργειακού μαγνητικού πεδίου το οποίο, τώρα που έχουν καταστραφεί  (ας μη ξεχνάμε ότι τα διασωθέντα σήμερα κυκλώπεια Μυκηναικά τείχη, βρέθηκαν θαμμένα 40 μέτρα κάτω από το έδαφος , η Τροία - που κατά τον Ερίκο Σλήμαν είναι στον Ελλήσποντο,  έχει αναδομηθεί τουλάχιστον 7 φορές πάνω στον ίδιο χώρο …ενώ κατά την άποψή μας ευρίσκετο στο νότιο τμήμα της κεντρικής νήσου της Ατλαντίδας)  τα περισσότερα από αυτά τα οικοδομήματα – ( που πρέπει να ήταν ή να λειτουργούσαν τρόπο τινά σαν αγωγοί ενεργείας, πυκνωτές, μεταλλάκτες και συσσωρευτές της  - με κυριότερα αυτά της Δραβίδιας θρησκείας που ξεκινά από την πατρίδα της του Μ.Αλεξάνδρου μητρός, Μολωσίδος, ιέρειας των της Δωδώνης ιερών, Ολυμπιάδος, απ’ όπου ξεκινά όλο το δίκτυο των μεγαλιθικών ενεργειακών κτισμάτων της ευρείας –ενεργειακής -  οπής (ευρώπης) με κυριότερο ή γνωστότερο αυτό του Στόουν χετζ ) συνεχώς φθίνει, όπως και η ταχύτητα περιστροφής της γης περί τον άξονα της έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις συγχρόνων επιστημόνων που έχουν δημοσιεύσει τα συμπεράσματα νους κατά τα τελευταία 40 έτη.  Ο μεγάλος ΕΝΙΑΥΤΟΣ, η περίοδος των 27.000 ετών περίπου , κατά την οποία η γη αναποδογυρίζει και δημιουργούνται πιθανότατα οι κατακλυσμοί  και τα ιστορικά πισογυρίσματα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε το παρελθόν μας.

Εκτός από τα γνωστά τελλούρια όμως φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες μορφές ενεργειακών ρευμάτων που φαίνεται να επηρεάζουν σοβαρά τον πλανήτη και τελικά ίσως είναι ΄΄υπεύθυνα΄΄ για τους ανέμους , τις βροχοπτώσεις , τους τυφώνες και γενικά για τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη.

Κατά την άποψη της γνωστής γεωπαθολόγου DOROTHEA GERARDIS , Ιδρύτριας του Ελληνικού Γεωπαθολογικού Ινστιτούτου , υφίσταται η ΘΕΤΙΚΗ κοσμική και η ΑΡΝΗΤΙΚΗ κοσμική ακτινοβολία επίσης. Ωσαύτως η προαναφερθείσα ερευνήτρια, θεωρεί ότι υπάρχει  η ΘΕΤΙΚΗ γήινη και η ΑΡΝΗΤΙΚΗ γήινη ακτινοβολία.  Στη δεύτερη αυτή κατηγορία ανήκουν όλες οι γεωπαθογόνες ακτινοβολίες.   Τέλος θα πρέπει να εντάξουμε εδώ και την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και τις ακτινοβολίες που προέρχονται από άλλους πλανήτες.     Συνολικά δηλαδή υφίστανται με τα γνωστά τελλούρια , τουλάχιστον 7 ειδών ενεργειακά ρεύματα στον πλανήτη.

Οπως οι γεωπαθογόνες ακτινοβολίες, έτσι και τα γεωενεργειακά ρευστά   (ο όρος είναι αδόκιμος, αλλά θα τον χρησιμοποιούμε συχνά στο εξής προκειμένου να μη περιγράφουμε ξεχωριστά τις 5 ενεργειακές καταστάσεις - ρεύματα που αναφέραμε ) φαίνεται να επηρεάζονται από τις βαριές  καταστάσεις της ύλης , μέσα από τις οποίες διέρχονται.  Ειδικά η διέλευσή τους μέσα από κρυσταλλικής δομής υλικά , φαίνεται ότι προκαλεί σε αυτά διάφορες διαχύσεις ενέργειας που άλλοτε είναι θετικές και άλλοτε αρνητικές για τον άνθρωπο.   πχ εάν ένα γεωενεργειακό ρευστό διέλθει μέσα από το λόφο των Βασιλικών (ο λόφος πάνω από την περιοχή της ΠΥΛΑΙΑΣ ( = πύλης ) στη Θεσσαλονίκη τότε τα κόκκινα ρουμπίνια ή ρουτίλιοι κρύσταλλοι για άλλους, που υπάρχουν σε αφθονία μέσα στο λόφο,  θα προκαλέσουν ισχυρή διάχυση σε αυτά.  Δε γνωρίζουμε αν το όνομα της Πυλαίας σχετίζεται με δημιουργία χωροχρονικού ασυνεχούς στην περιοχή διάχυσης ή σύγκλισης των  θετικών για τον άνθρωπο, γεωενεργειακών ρευστών, που διέρχονται από το ύψωμα ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ (κάτω ακριβώς από την περιοχή ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ που ευρίσκεται στην κορυφή του δάσους του Σέιχ σου , πολύ κοντά στο σημερινό ξενοδοχείο  ΄΄Φιλίππειο΄΄) και σίγουρα διέρχονται από τον προαναφερθέντα  λόφο των Βασιλικών.   Τη διαπίστωση των ενεργειακών αυτών ρευστών είχα πιστοποιήσει το 1999 με τη χρήση κάποιας συσκευής γαι εντοπισμό συγκεκριμένων συχνοτήτων που είχα στο αυτοκίνητό μου τότε.  Ιδαις υφής γεωενεργειακά ρευστά διήρχοντο από το λόφο της ΑΒΥΣΣΟΥ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ (ΛΥΚΩΝ ΑΒΥΣΣΟΣ = > ΛΥΚΑ ΒΥΣΣΟΣ  => ΛΥΚΑΒΥΤΟΣ ) , στην ΝΑ έξοδο του θεάτρου στην κορυφή του.  Το εύρος του ενεργειακού αυτού ρευστού δεν ήταν μεγαλύτερο από 2 μέτρα και διήρχετο μέσα από το στένωμα της συγκεκριμένης πόρτας.  ΛΥΚΟΙ , ως γνωστόν στον πνευματικό κόσμο, είναι πνεύματα μη ευμενώς κείμενα ως προς τον άνθρωπο...   Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν σε κάποια έκδοση του ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΩΧ.   Η κατεύθυνση των γεωενεργειακών αυτών ρευστών φαίνεται να στοιχίζεται στην ευθεία που είναι ο ΥΜΗΣΣΟΣ ( ΥΜΗΤΤΟΣ) και ειδικά η περίεργη, ανήσυχη και ιδιόμορφη περιοχή του ΚΑΡΕΑ (εκεί που τα ΄΄Κ΄΄ είναι ΑΡΑΙΑς υφής και ως γνωστόν η αραιά κατάσταση της ύλης είναι η λεγόμενη ΄πνευματική΄ κατάσταση ).  Φυσικά αναφέρομαι στην πανάρχαια περιοχή των παρά τις θήνες (ΑΘΗΝΑΙΣ)  περιοχή (*****)

Αν κανείς θελήσει να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της σημερινής  εβραιοσαξωνικής ΄΄ επιστήμης ΄΄ θα μπορούσε να δει τις  διάφορες επιδράσεις  του γήινου μαγνητικού πεδίου -  σε συσχετισμό με τα γεωενεργειακά ρευστά  - να δημιουργούν διάφορες καταστάσεις, όπως πιστεύουμε ότι είναι και οι λεγόμενες 'καιρικές καταστάσεις' ή ΚΛΙΜΑ ... Στις ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνουμε, όπως προείπαμε, τη λεγόμενη 'κοσμική ακτινοβολία' (θετική και αρνητική) που είναι ενέργειες από άλλα ουράνια σώματα ή αόρατες στο μάτι του ανθρώπου ενεργειακές μηχανές, όπως πχ είναι οι λεγόμενες 'μαύρες τρύπες'  που ρουφούν τεράστια ποσά ενέργειας και ύλης (πιθανότατα η ΑΒΥΣΣΟΣ των αρχαίων Ελλήνων)... Πρόκειται προφανώς για ενεργειακούς μετατροπής της ύλης', σε κάποια μορφή ενέργειας που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε.  Ισως απλά να μεταφέρουν αυτή την ενέργεια σε παράλληλα σύμπαντα και κόσμους.

Αν θελήσουμε να ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΜΕ τους διπλούς συστρεφόμενους ΟΦΕΙΣ (φίδια) που υπάρχουν σαν συμβολισμοί από τα βάθη των αιώνων (σίγουρα στην αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα) ΙΣΩΣ ΝΑ βλέπαμε πιθανότατα τη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μιάς ισχυρού τύπου ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ (κυανόχρωμο βέλος) με μια ισχυρού τύπου ΓΗΙΝΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ (ερυθρόχρωμο βέλος).  Ο τρόπος άλλωστε του στροβιλισμού με τον οποίο μας έχουν δείξει ότι ενεργούν, θυμίζει έντονα το ενεργειακό σιφόνι.  Τι ακριβώς είναι το ενεργειακό σιφόνι θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε στις παρακάτω εικόνες... Σαν πρότυπο χρησιμοποιούμε τη δημιουργία ενός κυκλώνα στη γη.. 

Φυσικά οι περιπτώσεις τέτοιων συναντήσεων (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΒΙΚΩΝ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ) είναι τουλάχιστον 4.  Καθότι οι παραπάνω ενέργειες είναι θετικές και αρνητικές.  Δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε τι προκαλεί το στροβιλισμό. Εάν δηλαδή γίνεται όταν μία ισχυρή θετική κοσμική ακτινοβολία συναντά μία ισχυρή θετική γήινη ακτινοβολία ή μία αρνητική ισχυρή γήινη ακτινοβολία...  Αυτό είναι ένα φαινόμενο που χρήζει ιδιαίτερης μελέτης, καθότι είναι εκτός των άλλων και επικίνδυνη η κατάσταση , πέριξ του άξονα συστροφής των γεωενεργειακών ρευστών. 

 

Αν η παραπάνω θεωρεία μας ευσταθεί, τότε η ΣΠΕΙΡΑ , αρχαιότατο σύμβολο σε πολλές φυλές, θα πρέπει να είναι η σύζευξη δύο αντιθέτων ενεργειών που παράγει διάφορα ορατά και μη αποτελέσματα και είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του σύμπαντος. Αυτά θα πρέπει να συμβόλιζαν τα φίδια του Ασκληπιού και γενικά όλα τα φίδια (ΟΦΙΣ) στους προκατακλυσμιαίους λαούς.  Ειδικά όταν αυτές οι συστρεφόμενες ενέργειες εμφανίζονταν σε μέρη όπου υπήρχαν εμφανίσεις 'θεών '  .. Οι θεοί , βέβαια, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του ΕΝΩΧ , δεν ήσαν παρά απλοί άγγελοι... Η εμφάνιση των αγγέλων ή άλλων πνευμάτων (τα γνωστά 'είδωλα' , διότι παρέβησαν το νόμο του θεού και συνευρέθησαν με θνητές γυναίκες, παίρνοντας μορφή ανθρώπων προφανώς)  προφανώς γινόταν σε τέτοιες περιοχές.. Τις συστρεφόμενες ενέργειες τις κρυπτογράφησαν με ζευγάρωμα όφεων...  Το στόμα του όφι είναι η είσοδος της ενέργειας και η ουρά το τέλος της.. Εαν δει κάποιος τις συστρεφόμενες ενέργειες από κάτω η από επάνω (κάθετα δηλαδή) τότε σχηματίζεται το σύμβολο της ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ.

Φεύγοντας από τα κομβικά σημεία συνάντησης των γεωενεργειακών ρευστών, με την οπτική μας, είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτό άτι τα διάφορα μεγαλιθικά και άλλα κυκλώπεια μνημεία, δημιουργούν ένα τρισδιάστατο – ή πολυδιάστατο -  ενεργειακό χάρτη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πιστεύουμε ότι δεν αφορά μόνο την επιφάνεια του πλανήτη, αλλά και πάνω και κάτω από αυτόν. Από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσφέρουν οι αρχαίοι και οι μεσαιωνικοί χαρτογράφοι, όπως ο Πτολεμαίος ( οι χάρτες του οποίου έφθασαν έως εμάς από μεσαιωνικά αντίγραφα) ο Πίρι Ρέις ή ο Ορόντεους Φινέους και πολλοί άλλοι, είναι φανερό πως σε απώτερους χρόνους ολόκληρη η υδρόγειος είχε χαρτογραφηθεί, με ακρίβεια που ξεπεράστηκε μόνο μετά τον 19ο αιώνα. Είναι ακόμα φανερό, πως δεν χρησιμοποιήθηκαν καρτεσιανές συντεταγμένες γεωγραφικού μήκους και πλάτους, αλλά ένα σύστημα σφαιρικών τριγώνων, ίσως με κάποια τεχνολογία που επέτρεπε την ‘παρακολούθηση’ των γήινων μαγνητικών αρτηριών, γνωστές σαν τελλουριακά ρεύματα ή τελλούρια (γραμμές ΄΄L΄΄  ή ΄΄LAY LINES΄΄ ). Σχετικές μελέτες  σχετικά με την υφή των τελλουρίων και την πιθανή σήμανσή τους σε κάποια εποχή , παρουσιάζουμε σε άλλη ιστοσελίδα μας.

Το λήμα ‘Τελλουριακό ρεύμα’, προέρχεται από το λατινικό  tellūs, που σημαίνει  "τη γη" και είναι  ένα ηλεκτρικό ρεύμα που κινείται υπόγεια ή μέσω της θάλασσας. Το αποτέλεσμα από τα τελλουριακά ρεύματα, τις φυσικές αιτίες, την ανθρώπινη δραστηριότητα και τα λοιπά διακριτά ρεύματα, αλληλεπιδρούν σε ένα σύνθετο σχέδιο. Τα ρεύματα αυτά είναι εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας  και ταξιδεύουν πάνω σε μεγάλες περιοχές σε ή κοντά στην επιφάνεια της γης. Τα τελλουριακά ρεύματα είναι φαινόμενα που παρατηρούνται στο μανδύα της γης. Το Σεπτέμβριο του 1862, πραγματοποιήθηκε στις Άλπεις του Μονάχου (Lamont, 1862) ένα πείραμα για να εξετάσει συγκεκριμένα γήινα ρεύματα. Τα ρεύματα προκαλούνται πρώτιστα από τις αλλαγές στο εξωτερικό μέρος του Γήινου μαγνητικού πεδίου, προκαλούνται δε συνήθως από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ  του ηλιακού ανέμου και  της μαγνητόσφαιρας ή είναι αποτελέσματα της ηλιακής ακτινοβολίας στην ιονόσφαιρα.

Τελλουριακά αποτελέσματα προκύπτουν επίσης από  καταιγίδες με κεραυνούς.  Τα τελλουριακά ρεύματα ρέουν στα στρώματα της επιφάνειας της γης. Η ηλεκτρική δυνατότητα στη γήινη επιφάνεια μπορεί να μετρηθεί σε διαφορετικά σημεία, επιτρέποντας σε μας να υπολογίσουμε τα μαγνητικά μεγέθη και τις κατευθύνσεις των τελλουριακών ρευμάτων και από εκεί την αγωγιμότητα της γης. Αυτά τα ρεύματα είναι γνωστό ότι έχουν ημερήσια χαρακτηριστικά και η γενική κατεύθυνση της ροής είναι προς τον ήλιο. Τα τελλουριακά ρεύματα θα κινηθούν μεταξύ κάθε μισού της επίγειας σφαίρας όλο το χρόνο. Κινούνται από τον ισημερινό (πρωινό) και τον πόλο (νύχτα).  (Το τελευταίο μας θυμίζει την εξάμηνη εναλλαγή του Απόλλωνα και του Διονύσου στην ‘επιστασία’ των Δελφών, στην Ελληνική Μυθολογία) Και οι τελλουριακές και οι μαγνητοτελλουριακές μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να ερευνήσουν τη δομή κάτω από τη γήινη επιφάνεια (όπως στη βιομηχανική έρευνα). Για  εξερεύνηση ορυκτών πόρων οι στόχοι είναι αγώγιμα σώματα μεταλλεύματος. Αλλες χρήσεις περιλαμβάνουν την εξερεύνηση σε  γεωθερμικούς τομείς,  δεξαμενές  πετρελαίου, υπόγειο νερό,  αίθουσες  μάγματος, και  τεκτονικά όρια  πλακών. Τα τελλουριακά ρεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραγάγουν ένα χρήσιμο ρεύμα χαμηλής τάσης με τη βοήθεια της γήινης μπαταρίας. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιήθηκαν για  σύστημα  τηλέγραφων στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 1859… Τα παραπάνω αποτελούν θέση της ηλεκτρονικής  εγκυκλοπαίδειας ‘Wikipedia’ (ΙΝΤΕΡΝΕΤ).

    Η δική μας άποψη βέβαια, όσον αφορά την ονομασία, διαφέρει από αυτή των λατίνων μεταφραστών… Από το ηλεκτρονικό λεξικό  ‘ματζέντα γκόλντ’ μαθαίνουμε ότι : Τέλλ(ομαι) = γίνομαι , υφίσταμαι, λαμβάνω σύσταση, κατασκευάζομαι, υλοποιούμαι. Ούρια  = όρια , σύνορα (ιωνικός  τύπος της λέξης ‘όρια’ ). Ουρίαχος = έσχατο τέλος, έσχατη άκρη. Ούριον = φυλακή !!!!     Ούριος Δίας …Ούρισμα = όριο, σημάδι συνόρου, προσδιορισμός.  Νομίζω ότι η συνένωση των δύο λημμάτων μας δίδει το προφανές.  ‘ΤΕΛΛ+ΟΥΡΙΟΝ ΡΕΥΜΑ’ είναι ένα υλοποιημένο ενεργειακό ρεύμα με συγκεκριμένα ‘όρια’ , στο οποίο υπάρχει εγκλωβισμός –φυλακή- της ελαφριάς κατάστασης της ύλης, δηλαδή του πνεύματος.     Όπως ο όφις, έτσι και τα ενεργειακά τελλουριακά ρεύματα, δεν είναι σταθερά αλλά συστέλλονται και διαστέλλονται, μετακινούμενα στο χώρο. Έχουν σημείο εισόδου για τα πνεύματα (κεφαλή όφεως) αλλά καμία έξοδο ή περίπτωση διαφυγής. Δρουν σαν χώρος εγκλωβισμού για τα περισσότερα πνεύματα… Οι ‘όφεις’ του Ασκληπιού είναι δύο, όσοι και οι στροφείς. Αλληλοσυστρέφονται συνεχώς, όπως τα φίδια κατά την αναπαραγωγή τους. Αν  θέλαμε να δώσουμε μία εικόνα ενός τελλουριακού ρεύματος αφού συνοψίσουμε όλες τις παραπάνω πληροφορίες, πιστεύουμε ότι θα ‘βλέπαμε’ κάτι σαν αυτό του παρακάτω  σχήματος. Δύο σφαιρικούς ενεργειακούς σωλήνες (τα 2 συστρεφόμενα φίδια του Ασκληπιού) να περιστρέφονται αντίστροφα ο ένας ως προς τον άλλο, ο ένας μέσα στον άλλο … Όχι απόλυτα ο ένας μέσα στον άλλο, ούτε συμμετρικά κινούμενοι…Αριστερά στην εικόνα παρίσταται προσεγγιστικά μία κάθετη εγκάρσια τομή (όπως οι 2 αντίρροποι στροφείς των κυανόκρανων των αρχαιοελληνικών ναών) και δεξιά οι δύο ενεργειακοί σωλήνες του τελλουρίου, κατά το μεγάλο, διαμήκη, όχι ευθύγραμμο, άξονα του ρεύματος.    Κάτω στο μέσον υπάρχει σε εικόνα ο διπλά συστρεφόμενος όφις, σύμβολο του Ασκληπιειού. Τα φτερά συμβολίζουν γενικά κάθε πνεύμα, αλλά και την πνευματική διάσταση. Η σφαίρα στο πάνω μέρος είναι προφανώς ο ΟΥΡΑΝΟΣ και η ράβδος, η οδός που συνδέει τον ΟΥΡΑΝΟ με τον ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.       

      

Αν εξετάσουμε προσεκτικά το όπλο του ΘΕΟΥ, τη ΔΙΣΤΟΜΟ ΡΟΜΦΑΙΑ, θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για παρόμοιας μορφής ενέργεια.. ΔΙΣΤΟΜΗ = ΔΙΣΤΡΟΦΗ ... ΣΤΟΜΙΟ = ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ. Με την ενεργοποίηση μιάς τέτοιας ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ μορφής διπλής, συστρεφόμενης,  ενέργειας , ο ΄΄χειριστής΄΄ της , Αρχάγγελος Μιχαήλ, εγκλόβισε τον Εωσφόρο και το επαναστατήσαν τάγμα αγγέλων, τους δαίμονες.  

 ‘Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτές ακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.  

 Στις επόμενες 2 εικόνες υπάρχει χάρτης των πολύ ισχυρών τελλουριακών (ηλεκτρομαγνητικών) ρευμάτων της γης, όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών (Khimya i zhizn) .  Ο ίδιος χάρτης με καλλίτερη αποτύπωση και τις τεκτονικές πλάκες, υπάρχει και στην εικόνα 5.  Δώστε προσοχή στα 10 πεντάγωνα (2 σειρές από 5 αντικριστά) που σχηματίζονται και τους ‘κόμβους’ τους. Αναφορές για τέτοια σχήματα, υπάρχουν αρκετές από τον Πυθαγόρα. Στον κόμβο που υπάρχει στο δεύτερο πρώτο άνω πεντάγωνο εντοπίζεται η περιοχή του τριγώνου των Βερμούδων, όπου υπάρχει τεράστιο χωροχρονικό ασυνεχές για το οποίο έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά. Θεωρούμε βέβαια ότι συμπίπτει η περιοχή απόλυτα με τα ‘ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΥΓΟΣ’ στα οποία αγωνίσθηκε να σωθεί κάποιος Ηρακλής… Και μάλλον πρόκειται για κάποιου είδους διστόμου ρομφαίας, που ενεργοποιείται σε ή από κάποιες καταστάσεις....

Βλέποντας το παραπάνω σχήμα, μας έρχεται στο νου η φράση του Σωκράτη προς το μαθητή του, Σιμμία: «Η γη αυτή ιδείν, ει τις άνωθεν θεώτο, ώσπερ αι δωδεκάσκυτοι σφαίραι, ποικίλη, χρώμασι διειλημμένη» (Η γη αυτή, αν τη δει κανείς από ψηλά μοιάζει σαν τις σφαίρες που έχουν φτιαχτεί από δώδεκα χρωματιστά είδη δέρματος). Ο Σωκράτης πιθανότατα είχε μυηθεί στα Ελευσίνια μυστήρια και έκανε αστρικά ταξίδια. Η άλλη άποψη βέβαια, να είχε δη τη γη από τη στρατόσφαιρα ήταν να είχε ταξιδέψει ο ίδιος με κάποιο σκάφος...

Στους μετεωρολογικούς και γεωλογικούς χάρτες που χρησιμοποίησαν, βρήκαν πως όλα τα κέντρα του πλανήτη, με μέγιστη και ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση, συμπίπτουν ακρι­βώς με τις 20 κορυφές (κόμβους) του δωδεκαέδρου.  Αυτά είναι και τα σημεία όπου συνήθως συμβαίνουν τυφώνες ή υπάρχουν γιγάντιοι στρόβιλοι ωκεάνιων ρευμάτων. Την ίδια εποχή, ένας άλλος Σοβιετικός επιστήμων, ο Β. Καμπατσένκο, ενώ μελετούσε φωτογραφίες της γης που είχαν Ληφθεί από το διάστημα, εντόπισε μια δομή σε σχήμα σχάρας, βαθιά τοποθετημένη μέσα στη λιθόσφαιρα, δηλαδή, το ανώτερο σκληρό στρώμα του πυρήνα της γης, που ορισμένες στιγμές έμοιαζε να ακτινοβολεί. Μία δεκαετία αργότερα, ο Σοβιετικός γεωλόγος και ορυκτολόγος Βλανπμίρ Νέιμαν, συνεχίζοντας τις μελέτες και τις παρατηρήσεις των συναδέλφων του, πρότεινε τη θεωρία της ύπαρξης ενός είδους οικουμενικής ενεργειακής σχάρας (κανάβου), που καλύπτει ολόκληρο το διάστημα και ελέγχει τις θέσεις όχι μόνο των πλανητών και των άστρων αλλά και των γαλαξιών και όλου του διαγαλαξιακού χώρου. Παλαιότερα, ο Βίλχελμ Ράιχ είχε προτείνει την ύπαρξη ενός βασικού αιθέρα (του 5ου στοιχείου ή πεπτουσίας,  κατά τους αρχαίους Ελληνες). Πιθανή εικόνα του αιθέρα (γαλάζιο χρώμα) δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εθνος και φαίνεται παρακάτω)  ή ζωτικής δύναμης, της οργόνης, η οποία ταξιδεύει σε σπειροειδή κύματα και δημιουργεί ύλη εκεί όπου δύο σπείρες συναντώνται. Παρόμοια και ο Νέιμαν πρότεινε αντί για ένα πρωταρχικό χάος, κανονικές παλμικές δονήσεις (σημερινή θεωρεία των ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ που επανέλαβε και ανέδειξε πρόσφατα ο Ελλην επιστήμων κος Νανόπουλος), σε ολόκληρη τη σχάρα, του τρισδιάστατου πλαισίου στήριξης ενέργειας.

 Δηλαδή έναν κάναβο τριών διαστάσεων (βλέπε πιο κάτω τα δίκτυα Ηartmann),  όπου η συμπαντική ύλη ολόκληρη - οι γαλαξίες, τα άστρα και οι πλανήτες - δημιουργείται στα κομβικά σημεία του ενεργειακού συμπαντικού πλαισίου. Ουσιαστικά, και ο Ράιχ και ο Νέιμαν επαναδιατυπώνουν και στηρίζουν την αρχαία ρήση: «Αεί ο θεός Γεωμετρεί». Ενδεικτικό και ενισχυτικό στοιχείο της ύπαρξης τρισδιάστατου δικτύου μαγνητικών γραμμών πάνω στη γη είναι το γεγονός ότι οι εμφανίσεις U.F.Ο (Α.Τ.Ι.Α.  = Αγνώστου Ταυτότητος  ιπτάμενα Αντικείμενα) πάνω από τον πλανήτη μας μοιάζουν να ακολουθούν τις διαδρομές αυτών των μαγνητικών γραμμών που καλύπτουν όλη την υδρόγειο. Ένα τέτοιο περίεργο φαινόμενο έχει καταγραφεί πολλάκις και παρουσιάζεται συχνά στην ευρεία περιοχή του Ταυγέτου. Οι  εικόνα που φαίνονται παρακάτω έχει ληφθεί από τον γράφοντα το καλοκαίρι του 2001. Το αντικείμενο – μία υπέρλαμπρη καθαρά λευκή , σφαίρα, υπερίπτατο πάνω μας , περί τα 600 - 800 μέτρα – είμαστε τέσσερα άτομα που το βλέπαμε – ΝΑ από το Λεοντάριο Αρκαδίας, για περισσότερο από 5 λεπτά, μέχρι να κινηθεί ΒΔ προς την περιοχή Τριπόλεως.   Ονομάζεται  ‘ το πλανητικό φως του Ταυγέτου’ , έχουν δε γραφεί και βιβλία για το φαινόμενο αυτό.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι το δωδεκαεδρικό σχήμα μέσα στο εικοσαεδρικό των σφαιρικών τριγώνων, στο οποίο κατέληξαν οι Σοβιετικοί επιστήμονες, απεικονίζει τον πλανήτη μας με τα ενεργειακά - τελλουρικά ρεύματα που τον διασχίζουν. Αυτές βέβαια οι γνώσεις ανήκουν στον Πυθαγόρα και εδιδάσκοντο, μεταξύ άλλων στο ΟΜΟΚΑΕΙΟ.  Στο γνωστό δημοσιευμένο έργο του Πήτερ Γκράβιγκερ περί του Πυθαγόρα υπάρχουν πλείστα όσα στοιχεία για τα ενεργειακά γήινα και συμπαντικά πολύεδρα.  Το δίκτυο αυτό θυμίζει  έντονα τον  περίφημο ομφαλό του μαντείου των Δελφών. Ο δελφικός ομφάλιος (*) Λίθος ( κάτω στο μέσον και δεξιά εικόνα) φέρει την επιγραφή ΓΑΣ, που είναι η γενική της δωρικής Λέξης Γα ( = Γαία) και σε ανάγλυφο, την αναπαράσταση τον δικτύου των λεγομένων αγρηνών, δηλαδή των τελλουρικών ρευμάτων της γης. Αριστερά κάτω υπάρχει ένας αντίστοιχος κέλτικος ομφαλός.  Παρατηρείστε ότι στον Κέλτικο ομφαλό τα αόρατα γεωενεργειακά ρευστά ρέουν σαν τα υλικά κύματα της θάλασσας.

         

Το κάθε πυθόχρηστο, εξαρτώμενο από τους Δελφούς, μαντείο είχε έναν παρεμφερή λίθινο ομφαλό. Οι ομφαλοί ήταν τα επίσημα γεωδαιτικά σημεία που χρησίμευαν ως σημεία τριγωνομετρικής στήριξης για τον υπολογισμό των αποστάσεων από τούς Δελφούς και μεταξύ τους, όλων των νεωτέρων ιερών, μαντείων, πόλεων κλπ. Το γεωδαιτικό σχέδιο που ξεκινούσε από το ιερό των Δελφών (μόνο ο ομφαλός των Δελφών έφερε αγρηνούς(**) όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα) περιελάμβανε ζωγραφισμένες και τις προβολές των αστερισμών πάνω στη γη, οι οποίες ελαμβάνοντο υπόψη για την υπόδειξη χώρου προς ίδρυση νέου ιερού ή πόλεως.  Οι ομφάλιοι λίθοι που έχουν διασωθεί σε αρχαίους ναούς  είναι "χάρτες" που δείχνουν τους ενεργειακούς μεσημβρινούς και παραλλήλους, οι οποίοι συνδέουν γεωδαιτικά τα αρχαία ιερά και τις πόλεις μεταξύ τους.  Οι σύγχρονες αστρονομικές, γεωδαιτικές και μαθηματικές γνώσεις αποκαλύπτουν τη μυστική σύνδεση ιερών, πόλεων και τόπων του αρχαίου κόσμου και φανερώνουν ένα μέρος των προκατακλυσμιαίων γνώσεων των Ελλήνων στους τομείς που αφορούν στην Αστρονομία, τα Μαθηματικά και την Ενέργεια.  Κάτοχοι των προκατακλυσμιαίων αυτών γνώσεων, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, είναι κυρίως τα πυθόχρηστα ιερατεία. Δηλαδή, οι ιερείς της ηλιακής λατρείας, του θεού του φωτός Απόλλωνος, με πρωτεύον κέντρο το ιερό των Δελφών.  Τα πυθόχρηστα ιερατεία πρέπει να διατηρούσαν, στα άδυτα των ναών, όλη τη γνώση επάνω στα μαθηματικά, την αστρονομία και τη γεωδαισία, με την οποία επόπτευαν και καθοδηγούσαν το λαό.  Ορίζοντας τους πλέον κατάλληλους γεωγραφικούς τόπους για την ίδρυση βωμών, ιερών, πόλεων, ακόμα και τον καθορισμό πεδίων μάχης, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Φαίνεται - από τη μέχρι σήμερα έρευνα - ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή τοποθέτηση στο χώρο, των ιερών και πόλεων της αρχαίας Ελλάδος και τον μεταξύ τους συνδυασμό ήταν η ακριβής γνώση  των γεωενεργειακών αυτών ρευστών που τα διέτρεχαν. Έτσι, από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια, σχεδόν όλα τα κέντρα λατρείας ιδρύονταν επιλεκτικά, σε καθορισμένους από πυθόχρηστα μαντεία χώρους που προσφέρονταν γι αυτό. Και ο κάθε τέτοιος χώρος που βρισκόταν σε περιοχές γεωενεργειακών ρευστών η διασταυρώσεις μεταξύ τους, αν δεν ξεχώριζε από ένα ιερό ή μία πόλη, ξεχώριζε από έναν απλό βωμό και μεταγενέστερα από ένα εικονοστάσιο ή ένα απλό προσκυνητάρι. Αλλά και εάν είχε - πράγμα πολύ σπάνιο - παραλειφθεί η σήμανση του, έτσι κι αλλιώς ο τόπος θα είχε κάποια φήμη που τον έβγαζε από την αφάνεια, θα ήταν στοιχειωμένος, καταραμένος, ιαματικός, τυχερός κλπ.

Γενικά, αυτοί οι ιδιαίτεροι κομβικοί , ενεργειακοί, χώροι χαίρουν κάποιας φήμης, άλλοτε καλής κι άλλοτε κακής, ανάλογα με την επίδραση που ασκούν στον άνθρωπο, γιατί ενυπάρχει σ' αυτούς ένα είδος ‘δια – μεσικού’ παράγοντα είτε ανάμεσα στη γη και τον ουρανό είτε ανάμεσα στη γη και τον κάτω κόσμο.

Το πρώτο τέταρτο του αιώνα μας άρχισαν να μελετώνται τα ζωτικής ενέργειας αόρατα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια, τα οποία περνούν πάνω στη γη στα σημεία που οικοδομήθηκαν σημαντικά κτίσματα όπως ο Παρθενών, η Μεγάλη Πυραμίδα, το Στόουνχεντζ και άλλα ΜΗ ΓΝΩΣΤΑ μνημεία. Σήμερα έχει εντοπισθεί ένα πλήρες δίκτυο από ευθείες που συνδέουν τις μεγαλιθικές κατασκευές της Ευρώπης. Θεωρείται δε πιθανόν να υπάρχουν υπόγειες δίοδοι κατά μήκος των γραμμών του δικτύου, οι οποίες ενώνουν όλα τα αρχαία ιερά, ναούς, πόλεις και μεγαλιθικά μνημεία τύπου ντολμέν και μενχίρ. Οι πρόγονοί μας τα ονόμαζαν ορθόλιθους (γνωστότατος είναι ο ορθόλιθος της Πύλου) και λιθοτράπεζες.  Λειτουργούσαν - και κάποια λειτουργούν ακόμη - σαν τεράστιες ΛΙΘΙΝΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ εκπομπής ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.  Ανάλογα με την περίσταση - ενεργειακή κατάσταση του περιβάλλοντα χώρου - λειτουργούσαν και σαν ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ ενέργειας. Επίσης  μπορούσαν να λειτουργούν κάποια από αυτά και σαν τεράστιοι ΠΥΚΝΩΤΕΣ ενέργειας.  Ο πυκνωτής συσσωρεύει σταδιακά ενέργεια, αλλά την εκπέμπει ολόκληρη , στιγμιαία. Να σημειώσω εδώ ότι ένας από τους τρεις αστροναύτες που συμμετείχαν στην πρώτη προσεδάφιση στη σελήνη, με το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ, έχει δηλώσει επίσημα ότι στην επιφάνεια του δορυφόρου ΦΟΒΟΥ του πλανήτη ΑΡΗ, υπάρχει φανερά ένας τεράστιος ορθόλιθος.

Ο αρχικός ρόλος των κατασκευών αυτών ,  όπως προαναφέραμε,  ήταν βασικά ,  η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. Δεν αποκλείεται όμως να επεδίωκαν και χρήση τους για ενεργειακή φόρτιση του χώρου (περίπτωση ιερών χώρων, μαντείων , κλπ).

Τα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια (τελλουριακά ρεύματα) καθιερώθηκε να ονομάζονται στο δυτικό κόσμο γραμμές Λέι, από τον Άγγλο Άλφρεντ Ουάτκινς, διότι πολλές από τις τοποθεσίες όπου διασταυρώνονται τέτοιες γραμμές στη Βρετανία έχουν, από την αρχαιότητα, ονόματα που λήγουν σε "λέι". Κατ’ άλλους ονομάζονται απλώς γραμμές ΄΄L΄΄ από τα αρχικά life lines (γραμμές ζωής), διότι τα σημεία διασταυρώσεως τους εθεωρούντο ανέκαθεν τόποι με θερα­πευτική και αναζωογονητική δύναμη. Τελικά, με την εξάπλωση των ερευνών, πιστοποιήθηκε ότι σε όλη την Ευρώπη, από" τα προϊστορικά χρόνια, έχουν σημανθεί  τέτοιες ευθείες με τύμβους, θολωτούς τάφους, προϊστορικούς οικισμούς ακόμα και με απλούς σωρούς από πέτρες. Σε αυτές τις κατηγορίες φαίνεται να εντάσσονται μάλλον και πολλές ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, τις οποίες ο γράφων ερευνά και συσχετίζει ενεργειακά, σε Ελλάδα και Αλσιγία ή κατ΄ άλλους Αλασία (η σημερινή Κύπρος).

Η  θέση της δημιουργίας  (δε γνωρίζουμε πως έχει γίνει. Δεν είναι ολογραφικές αυτές οι μορφές, δηλαδή δεν είναι αγάλματα. Τις παρατηρεί κάποιος μόνο αν ξέρει την τεχνική να τις δεί. Η σκίασή τους είναι αυτή που τις κάνει ορατές, επομένως φαίνονται λίγο πριν νυκτώσει και συγκεκριμένες εποχές το χρόνο. Μία θεωρεία που έχουμε διατυπώσει φαίνεται εδώ) της συγκεκριμένης βασιλικής μορφής δεν είναι τυχαία. Παρατηρείστε στη φωτογραφία πάνω ότι ο βράχος που έχει σκαλισθεί η βασιλική -  προμηθεική μορφή, χωρίζει το βραχώδες ύψωμα, σε δύο τέλεια φυσικά (αυτό δε μπορούμε με σιγουριά να το ισχυρισθούμε, μιας και ο κατακλυσμός έθαψε το λόφο των ΜΗΚΥΝΩΝ 40 μέτρα κάτω από τη σημερινή επιφάνεια του εδάφους.  Μπορεί δηλαδή να είναι και τεχνητό έργο της εποχής εκείνης )  αμφι - θεα -τρα.  Ενα αμφι-θέατρον , είναι ανατολικά του βράχου και ένα δυτικά του. Δηλαδή ένας συγκεντρωτής (κατοπτρικός) της ενέργειας που έρχεται (τελλούριο) και περνά μπροστά από το χώρο της Ακροπόλεως των Μηκυνών.  Μάλιστα αν παρατηρήσουμε καλλίτερα, θα δούμε ότι και από την άλλη πλευρά ΤΑ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΚΥΝΩΝ , ΕΥΕΡΓΕΤΩΝΤΑΣ  (;)  ΙΣΩΣ,  ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ.  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΛΙΘΙΝΗ ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΚΑΙ ΠΟΥ  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΟΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΕ  ..) ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΜΕΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗ - ΚΥΝΩΝ.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΤΙΣΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΛΙΘΙΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ,  ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΥΚΝΩΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.  Οι πυκνωτές στα ηλεκΤΡΟΝικά   (ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑ - ΤΡΟΝ  < -- >  ΗΛΕΚ - ΤΡΟΝ ) είναι στοιχειώδη ηλεκτρονικά κυκλώματα που συσσωρεύουν ηλεκτρική ενέργεια και κατόπιν την αποδεσμεύουν σε ελάχιστο χρόνο μαζικά...     Μάλλον,  λοιπόν, αυτό το κτίσμα έχει αυτή την ιδιότητα, μόνο που δε συγκεντρώνει αμιγώς  ηλεκτρικά φορτία, αλλά τα γεωενεργειακά ρευστά, στα οποία συμπεριλαμβάνουμε και τη γήινη (θετική και αρνητική ) και την κοσμική (θετική και αρνητική ) ακτινοβολία και τα τελλουριακά ρεύματα.

H λειτουργία του λίθινου πυκνωτή της ακροπόλεως των ΜΗ ΚΥΝΩΝ προφανώς έχει να κάνει με την ομαλοποίηση της ενέργειας των γεωενεργειακών ρευστών στην περιοχή αυτή.  Πιθανότατα δρα δήλα δη, σαν ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΤΗΣ.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουμε  :

          1.  Aπό την όλη χωροταξική διάταξη της ακρόπολης των ΜΗ ΚΥΝΩΝ , ως προς την ΚΟΡΙΝΘΙΑ, το όρος ΚΥΛΙΝΗ ( KY = KEI = εκεί που ΛΥΝΕΙ , δηλα δή , εκεί που τα γεωενεργειακά ρευστά ΛΥΝΟΥΝ κάτι .. Η θέση του όρους ΚΥΛΙΝΗ είνι φανερό ότι είναι κατοπτρική , ενεργειακά, ως προς την ακρόπολη των ΜΗ ΚΥΝΩΝ ) και την ευρεία περιοχή ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (ΕΠΙ - Δ- ΑΥΡΟΣ = πάνω στην αύρα που έχει σχήμα ΄Δ΄ , δηλαδή , ισοπλεύρου τριγώνου , που σημαίνει ενεργειακή ισορροπία τριών καταστάσεων... Η ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, ΚΑΘΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ).

          2. Τη θέση του κυκλικού λίθινου κτίσματος απέναντι από τους δύο φυσικούς,  λίθινους, ΑΜΦΙ - ΘΕΑ - ΤΡΙΚΟΥΣ , κατοπτρικούς ( = διώχνουν την ενέργεια που λαμβάνουν , εστιάζοντάς την κάπου αλλού )  ΛΟΦΙΣΚΟΥΣ.

         3. Την ύπαρξη συγκεκριμένης, χαρακτηριστικής, ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΗΣ που παριστά βασιλέα δεσμώτη, ή ΠΡΟ ΜΗ ΘΕΙΚΗ (ο Προμηθέας ήταν πιθανότατα ένας παραβάτης άγγελος από αυτούς τους 201 που φύλαγαν τα περάσματα στη γη ...) μορφή εάν προτιμάτε.     

Σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να μετρήσουμε τις ενέργειες στη συγκεκριμένη περιοχή , οπότε θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις για την ακριβή λειτουργία του όλου ενεργειακού συστήματος των γεωενεργειακών ρευστών στην περιοχή.  H τρέχουσα καλοκαιρινή, περίοδος δεν ευνοεί τέτοιου είδους μετρήσεις.

 Τα παλαιοτέρα από αυτά τα κτίσματα είναι παλαιολιθικά και σχηματίζουν ευθείες κατά μήκος δεκάδων χιλιομέτρων, οι οποίες συνήθως ξεκινούν από" πήγες που ανέκαθεν θεωρούνταν ιερές. Πολλές φορές, οι γραμμές ΄΄L΄΄, διέρχονται και από απομονωμένους χριστιανικούς ναούς που οικοδομήθηκαν επάνω σε ερείπια της δρυϊδικής λατρείας, του πολιτισμού των ΜΟΛΩΣΩΝ , στην περιοχή της ΔΩΔΩΝΗΣ (****) , απ’ όπου κατήγετο και η ιέρεια, μήτηρ του μεγίστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου και επεκτάθηκε βαθμιαία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η εβραιοσαξωνικά, σημερινή, ΄΄θεμελιωμένη΄΄  ΄΄επιστήμη΄΄, με τας ευλογίας των παπικών , κατά τη συνήθεια της, παρά τις απτές αποδείξεις αρνείται να δεχτεί τη βαθύτερη έννοια των γραμμών ΄΄L΄΄ (για μας τους ΄λοιπούς΄ κοινούς θνητούς ή γκοίμ , φυσικά) .  Οι ΄΄στατιστικολόγοι΄΄ απορρίπτουν την ύπαρξη τους, θεωρώντας ότι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Βρετανία ή η Γαλλία, οι ευθείες γραμμές που βρίσκονται στους λεπτομερείς χάρτες είναι φυσικό να περνούν από αρχαιολογικούς χώρους, ιερές πηγές, τύμβους και άλλα φυσικά ή τεχνητά κομβικά σημεία.

Οι μαθηματικοί επινόησαν μαθηματικούς τύπους που τους έλεγξαν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε μία προσπάθεια να αποδείξουν ότι οι συμπτώσεις των ιδιαζόντων χώρων, κατά μήκος των γραμμών L, είναι τυχαίες. Δυστυχώς γι αυτούς, η απόλυτη λογική των μαθηματικών έδειξε το αντίθετο. Η μαθηματική ανάλυση απέδειξε ότι ο παράγοντας τύχη ήταν 1:200 για κάθε γραμμή L που συναντούσε έξι σημεία σημαντικά και αποδεκτά ως ιερά, σε συνολική ευθεία απόσταση όχι μεγαλύτερη των πενήντα χιλιομέτρων. Σε μία γραμμή L με επτά σημεία, 0 παράγοντας τύχη ήταν 1:1000. Οι περισσότερες γραμμές L περνούν από έξι και περισσότερα σημαντικά σημεία, σε μήκος που περιορίζεται στα 12 - 15 χιλιόμετρα.

Το ζήτημα της ύπαρξης των γραμμών L ούτε από τους αρχαιολόγους δεν βρίσκει θετική αντιμετώπιση. Αντιδρούν στην πιθανή σχέση γραμμών L και αρχαιολογικών χώρων, περίπου όπως αντιδρούσαν οι άνθρωποι που πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη, όταν ο πρώτος θαρραλέος άνδρας πρότεινε ότι η γη είναι σφαιρική.   Και όμως, στις αρχές του αιώνα ένας φημισμένος Βρετανός επιστήμονας, ο βασιλικός αστρονόμος σερ Νόρμαν Λόκνερ, Ερευνώντας το θέμα,  βρήκε ότι ένας κεντρικός άξονας συνέδεε το Στόουνχενιζ με έναν οικισμό νεολιθικής εποχής, επάνω στον οποίο είχε οικοδομηθεί το κάστρο του Γκρόβελι. Η απόσταση ανάμεσα στο Στόουνχεντζ και το κάστρο ήταν 10 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι το Όλνι Σάρουμ, μία άλλη τοποθεσία στην κορυφή ενός λόφου όπου κτίσθηκε ο πρώτος μητροπολιτικός ναός του Σόλσμπερι, απείχε επίσης δέκα χιλιόμετρα από το Στόουνχεντζ και ότι η ίδια απόσταση χώριζε τον μητροπολιτικό ναό από το κάστρο του Γκρόβελι. Τα τρία ανωτέρω σημεία, εάν ενωθούν, σχηματίζουν ένα τέλειο ισόπλευρο τρί­γωνο και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση. Αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη ότι ο προϊστορικός άνθρωπος τοποθετούσε  τους μεγαλίθους των ιερών και των οχυρών του σε προκαθορισμένα σημεία με συμμετρική διάταξη μεταξύ τους.

Οι γραμμές L είναι φορείς της λεγόμενης ΄΄κοσμικής΄΄ ή άλλης άγνωστης ενέργειας και εκτιμάται ότι έχουν μυστική δύναμη. Εκδηλώνομαι με φυσικό τρόπο, επιδρώντας στον ανθρώπινο οργανισμό που έρχεται σε επαφή με τις σπείρες που έχουν στηθεί στο συγκεκριμένα σημεία, δημιουργώντας μια ήπια ηλεκτρική εκκένωση. Φαίνεται πως στην αρχαιότητα, που γνώριζαν πολύ καλά την ύπαρξη των γραμμών ΄΄L΄΄, είχαν βρει τον τρόπο να εκμεταλ­λεύονται την υπάρχουσα γήινη ενέργεια, μετατρέποντας την σε ένα είδος ηλεκτρικών εκκενώσεων, για την επίτευξη κάποιου, άγνωστου σε μας, σκοπού, ο οποίος πιθανώς να έχει σχέση με την ίδια τη γη ως οργανισμό ή με το διαστημικό χώρο.

Τα περί των γραμμών αυτών στοιχεία κρατούνται μυστικά από κάποιες κάστες ανθρώπων.  Το έμβλημα του ιδεογράμματος ΄΄G΄΄ συμβολίζει και αυτές τις ενέργειες.  Στο κλείσιμο των Ολυμπιακών αγώνων το 2004 στην Αθήνα, η παράσταση έκλεισε με το σχηματισμό ενός τεράστιου ΄΄G΄΄, στο γήπεδο,  στην τελετή λήξης.  Σιωπή για το θέμα από παντού.

Το 1967, ο ομότιμος καθηγητής της Μηχανικής στην Οξφόρδη, Τομ Αλεξάντερ, αφού μελέτησε περισσότερες από 600 θέσεις μεγαλιθικών μνημείων της Βρετανίας και της Γαλλίας, έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο προϊστορικός άνθρω­πος τα είχε κατασκευάσει εκεί με εκπληκτική μηχανική ακρίβεια και αστρονομική ευθυγράμμιση. Γίνεται πλέον φανερό ότι ο προϊστορικός Ευρωπαίος, εδώ και 12.000 χρόνια, κατασκεύασε τα μνημεία και τα ιερά του με μαθηματική ακρί­βεια, κατόπιν μελέτης και σχεδιασμού. Οι δε τοποθεσίες ιδρύσεως τους που επέλεγε, είχαν προφανώς γι αυτόν μία παντοδύναμη γήινη μαγεία. Φαίνεται ότι οι γραμμές ΄΄L΄΄, αυτοί οι αρχαίοι δρόμοι που διασχίζουν την Ευρώπη απ' άκρη σ' άκρη και που από τους Βρετανούς ονομάζονται "παραδοσιακές γραμμές", ακολουθούν άλλες γραμμές, μέσα στη γη, που περικλείουν κάποιου είδους ενεργειακά ρεύματα

Μια πρώτη αναφορά στις γραμμές ΄΄L΄΄ μπορεί να εντοπισθεί στην εβραϊκή Βίβλο και συγκεκριμένα στις Παροιμίες 8: 1-2 «Στεκόμουν στις κορφές των λόφων, εκεί που περνούσαν οι γραμμές των μονοπατιών».

Στην Ελλάδα, ο πιο γνωστός τέτοιος δρόμος είναι ο "βασιλικός δρόμος" της Κνωσού, που συνδέει το παλάτι του Μίνωα με ένα μικρότερο ανακτορικό κτίσμα στην ευρύτερη περιοχή.  Εικάζεται ότι είναι ο αρχαιότερος δρυμός στην Ευρώπη. Ο θρύλος λέει ότι ο ίδιος ο Μίνωας υπέδειξε την πορεία και την κατασκευή αυτού του δρόμου. Τις νύχτες με πανσέληνο, οι πλάκες του βασιλικού δρόμου ακτινοβολούν και το γεγονός αυτό αποτελεί την επιφανειακή σηματοδότηση μιας ιερής γραμμής δύναμης, δηλαδή ενός ισχυροί καναλιού ενάργειας γραμμής ΄΄L΄΄.

Τα αρχαία ιερατεία δεν καθόριζαν μόνο τους επιφανειακούς τόπους της γης, αλλά και την κατασκευή και κατεύθυνση υπόγειων σηράγγων. Οι οποίες συνέδεαν μεταξύ τους τα υπέργεια ιερά που είχαν οικοδομηθεί σε ενεργειακά - κομβικά σημεία ή άλλως τόπους δυνάμεως. Αυτές οι σήραγγες, παράλληλες των Ενεργειακών γραμμών ΄΄L΄΄, είχαν αρκετή ενέργεια ώστε να πολλαπλασιάζουν στο μέγιστο το φως ενός μικρού κεριού που έτσι αρκούσε για την ευχερή διέλευση των πιστών. Ορισμένα σημεία των σηράγγων αυτών, κυρίως σε διασταυρώσεις των γραμμών ΄΄L΄΄, εξέπεμπαν αρκετό φως από μόνα τους.  Υπήρχε, και διατηρείται μέχρι σήμερα, σύστημα υπόγειων στοών στην Ευρώπη και την Ελλάδα, σχετιζόμενα με τις ενερ­γειακές γραμμές των γεωμαγνητικών δυνάμεων και των τελλουρικών ρευμάτων, το οποίο συνδέει τα επί της επιφάνειας προϊστορικά κτίσματα, καθώς αυτά είχαν ιδρυθεί στα σημεία δυνάμεως της επιφάνειας της γης, δηλαδή σε ενεργειακά σημεία και κόμβους.

Θεωρούμε ότι κάποιες τέτοιες γνώσεις προσπάθησαν να μεταδώσουν κάποιοι, με το τραγούδι ΄΄παλληκαρού΄΄ του αείμνηστου βάρδου  Ν. Ξυλούρη.  Ας δούμε τους στοίχους του τραγουδιού.

‘Η ΠΑΛΙΚΑΡΟΥ’         του        ΝΙΚΟΥ  ΞΗΛΟΥΡΗ

 ΄΄Το κορμί πλαγιάζει στο χώμα (δις)  , Και τα βουνά χαράζονται Σηκώνεις το δεξί αγκώνα Και τα νερά ταράζονται

 Παληκαρού, παληκαρού, παληκαρού  Στην α-παλάμη του θεού

Η κεφαλή στον Αθω γέρνει σαν το κρυφό μυστήριο ,

Η μια σου χέρα βράχια σπέρνει στη Μάνη στο μαρτύριο

Παληκαρού, παληκαρού, παληκαρού στην α-παλάμη του θεού

 Αχόρταγο βαθύ πηγάδι ανοίγεται στα ΚΥΘΗΡΑ , και στέλνει μήνυμα το βράδυ τοις ξάγρυπνοις στη Μήθυμνα

 Τα γυμνά σου πόδια στην Κρήτη ακούμπησαν το Φοίνικα ,

Κατέβηκα απ’ τον Ψηλορείτη, Σε φίλησα και γίνηκα

 Παληκαρού, παληκαρού, παληκαρού  Στην α-παλάμη του θεού ΄΄

Ποιο άραγε είναι αυτό το ‘αχόρταγο’ ενεργειακό φρέαρ , που ενεργοποιείται τις μεταμεσονύκτιες ώρες μεταξύ ΚΥΘΥΡΩΝ (ΚΕΙ ΘΥΡΑ = εκεί υπάρχει πέρασμα) και Μήθυμνας , που ευρίσκεται στη Λέσβο ;

Αυτοί οι αρχαίοι τόποι λειτουργούσαν και ως σημεία διοχέτευσης της υπόγειας δύναμης προς τα έξω, σε όσους βρίσκονταν σε άμεση επαφή με το μνημείο, τον οικισμό ή το ιερό, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε σήμερα εκατοντάδες αρχαίες τοποθεσίες που. σύμφωνα με ας λαϊκές παραδόσεις και δοξασίες, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Στην Ελλάδα και γενικά σε όλη την Ευρώπη, ανάλογα με την εποχή και τον πολιτισμό» επάνω στα κομβικά σημεία των γραμμών ΄΄L΄΄, κτίζονταν βωμοί, ντολμέν, ιερά, ναοί,  πόλεις ολόκληρες ή απλά στήνονταν μεγάλοι ογκόλιθοι ως ορόσημα, από τη μία ενεργειακή αρτηρία στην άλλη, που αργότερα απετέλεσαν τα σημάδια της πορείας των παραδοσιακών δρομολογίων των προσκυνητών. από τον έναν ιερό τόπο στον άλλο.  Ο προσανατολισμός ίων ιερών βωμών και αργότερα των ναών, καθώς και οι λεπτομέρειες των διαστάσεων και των αρχιτεκτονικών τους σχεδίων, εξαρτιόνταν από την κατεύθυνση των γραμμών ΄΄L΄΄ στο χώρο του κτίσματος και από τις διασταυρώσεις τους. Τα κομβικά σημεία διασταύρωσης των ενεργειακών ρευμάτων καθόριζαν ακριβώς τη θέση του αδύτου του ιερού ή του ναού, διότι ήταν γενική η πεποίθηση πως η θετική ουράνια επιρροή συνδυαζόταν με άριστα αποτελέ­σματα σ’ αυτά ακριβώς τα δυναμικά σημεία. Υπάρχουν αρκετές  ευνοημένες περιοχές στην Ευρώπη αλλά και σε όλη τη γη,  όπου οι μαγνητικές και άλλες αιθερικές δυνάμεις της γίνονται εύκολα αντιληπτές από άτομα ευαίσθητα στη ραβδοσκοπία ή από το συναίσθημα ανανέωσης και ψυχικής ευφορίας που προκαλούν στον άνθρωπο, έστω και με ολιγόλεπτη παραμονή εκεί. Είναι γνωστό πως ο καθεδρικός ναός της Σαρτρ, στη Γαλλία, χτίστηκε πάνω σε ένα μεγάλο προϊστορικό χωματουργικό έργο (όπως και ο πύργος του Αγίου Ιακώβου στο Παρίσι), με μία υπόγεια αίθουσα ως φυσικό σημείο συνάντησης πολλών ισχυρών μαγνητικών ρευμάτων της γης. Η Λούρδη πάλι και το Καρνάκ (της Γαλλίας). όπως και το Γκλάνστονμπερι στην Αγγλία, η Ιόνα στη Σκοτία και η Φάτα στην Ιρλανδία, είναι τέτοια σημεία εκροής δημιουργικών δυνάμεων.

Μία ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών ενεργειακών δινών ή μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων είναι και αυτά που φέρουν την ονομασία ‘γεωπαθογόνοι κόμβοι’ από τον μεγάλο μελετητή γερμανό καθηγητή και μελετητή του φαινομένου HARTMANN

Το 1935 ο  καθηγητής του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης E. Hartmann, ανακάλυψε ότι η επιφάνεια της Γης σαρώνεται από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, οι οποίες, εάν δεν υπάρχουν τοπικές ανωμαλίες, σχηματίζουν ένα τετράπλευρο δικτύωμα που έχει πλευρά, στον άξονα Βορρά - Νότου 2μ. και στον άξονα Ανατολής _ Δύσης 2,3 έως 2,5 μ. και πάχος και στις δύο περιπτώσεις περίπου 21 εκ. Στα σημεία που διασταυρώνονται οι γραμμές - που ονομάστηκαν προς τιμήν του ανθρώπου που τις μελέτησε όσο κανείς άλλος ΓΡΑΜΜΕΣ HARTMANN - δημιουργούνται κόμβοι, οι οποίοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο, και πριν από τον Hartmann, πολλοί λαοί, και μάλιστα σε διάφορες ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας, γνώριζαν αρκετά πράγματα γι’ αυτό το δίκτυο. Διαταραχές των διαστάσεων του τετραπλεύρου του δικτύου σημειώνονται μόνο όταν π.χ. κάτω από το έδαφος περνάει ένα υπόγειο ποτάμι.
 
Ο καθεδρικός ναός της Αμιέν στη Γαλλία, είναι ακριβέστατα προσανατολισμένος με το γεωπαθογόνο πλέγμα του Χάρτμαν (Hartmann grid), με σκοπό να εξασθενεί τις βλαβερές επιδράσεις και να αξιοποιεί τις ευεργετικές. Το πλέγμα Χάρτμαν  (κάτω αριστερά) συμπίπτει με τους οριζόντιους και κάθετους άξονες του ναού και το χώρο της χορωδίας. Η κύρια διασταύρωση του πλέγματος αποτυπώνεται στο δάπεδο, με ψηφιδωτό που έχει τη μορφή οκταγώνου ρόδου, αναπαριστώντας το κέντρο ενός λαβυρίνθου. Όλες οι δευτερεύουσες διασταυρώσεις του πλέγματος Χάρτμαν είναι μαρκαρισμένες στο δάπεδο με ειδικές πλάκες. Όλες οι διασταυρώσεις άλλων γεωπαθογόνων δικτύων σημειώνονται με σειρά συμβόλων ακριβώς στα σημεία τους! Ο ναός χτίστηκε από το 1218 μέχρι το 1269. Ανάλογες αναπαραστάσεις γεωπαθογόνων πλεγμάτων συναντώνται στους καθεδρικούς ναούς του Άαχεν, της Παναγίας των Παρισίων κ.λ.π. Αυτό το πλέγμα, εν είδη 'ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ' είναι τοποθετημένο στο δάπεδο του ναού (επόμενη εικόνα).  Είναι τέλεια προσαρμοσμένο τοπολογικά και γεωγραφικά, ώστε οι πιστοί να μη διατρέχουν κανένα κίνδυνο μέσα στο ναό ! Αυτό και μόνο το γεγονός μας δείχνει ότι το 1200 που κατασκευάσθηκε ο ναός , κάποιοι είχαν πολύ προχωρημένες γνώσεις πάνω σε θέματα γεωπάθειας.  Παραθέτουμε εδώ χαρακτηριστική  εικόνα από τον καθεδρικό ναό του Αμιέν (δεξιά).

                

Πολλά ψιονικά άτομα προσπάθησαν να περιγράψουν και καταγράψουν τα παθογόνα αυτά, αόρατα, τελλουριακά ρεύματα που υπάρχουν ολόγυρά μας. Η αναγνώριση των τελλουριακών ρευμάτων εγίνετο μέχρι σήμερα με τη χρήση εκκρεμούς και μόνο από ψιονικά άτομα. Τα ‘μικρότερα’ από τα τελλουριακά αυτά ρεύματα, αναφέρονται σαν ‘πλέγμα Χάρτμαν’  και έχουν διαστάσεις 2 χ 2,5 μέτρα. Δεν είναι ισχυρά και συνήθως προκαλούν μόνο πονοκεφάλους. Η επόμενη κατηγορία έχει αναφερθεί σαν ‘πλέγμα του ΚΑΡΥ’ (κάτω αριστερά εικόνα) με διαστάσεις 4 χ 4 μέτρα.  Σε αυτή την κατηγορία θα συναντήσουμε πολλά τροχαία ατυχήματα , όπου τα ρεύματα αυτά συναντούν δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων. Μία Τρίτη κατηγορία είναι το πλέγμα 10 χ 10 μέτρων (κάτω εικόνα στο μέσον). Ακολουθούν πλέγματα 170 χ 170 μέτρων καθώς και τα περιβόητα 400 χ 400 μέτρα, στα οποία αναφέρονται από τους αναγνωρίσαντές τα, μεγάλες μετακινήσεις ‘πνευμάτων’ . 

    

 Κάποιοι από τους ψιονικούς προσπάθησαν να καταγράψουν σε σκαριφήματα τα τελλουριακά αυτά ρεύματα (κάτω αριστερά εικόνα) άλλοι πιο αισιόδοξοι , τα τοποθέτησαν σε αστικούς χάρτες (κάτω εικόνα στο μέσον), ενώ οι πιο τολμηροί κατέγραψαν ενεργειακά ρεύματα σε όλη τη Βρετανία (κάτω δεξιά εικόνα). Όλοι τους όμως χρησιμοποίησαν στις έρευνές τους εκκρεμή σε συνδυασμό με τις ψιονικές τους ικανότητες.

Η ισχύς και η δραστηριότητα των τελλουρικών - μαγνητικών ρευμάτων (γραμμές ΄΄L΄΄) , φαίνεται να επηρεάζονται από τη σύσταση και το ανάγλυφο του εδάφους από το οποίο περνούν: σε στα­θερό και επίπεδο έδαφος είναι γαλήνια και ομαλά, ενώ σε ανώμαλα και βραχώδη εδάφη το ρεύματα εμφανίζονται βίαια και  ταραγμένα, αντιδρώντας με τα στοιχεία εκείνα που προκαλούν μαγνητικές θύελλες ή πολικούς φωτισμούς. Κοντά σε γεωλογικά ρήγματα ή ηφαίστεια, η έντονη εκπομπή ραδιενεργού ακτινοβολίας από τη λιθόσφαιρα προς την επι­φάνεια της γης δημιουργεί διαταραχές μαγνητικών ρευμάτων. Η δύναμη και η κατεύθυνση των τελλουρικών ρευμάτων του μαγνητικού πεδίου της γης, των γραμμών ΄΄L΄΄ δηλαδή, επη­ρεάζονται και από διάφορους άλλους παράγοντες, τη συνι­σταμένη των οποίων προφανώς ήξεραν να υπολογίσουν οι αρχαίοι. Έτσι γνώριζαν τη σχετική απόσταση και θέση των ουρανίων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος ως προς τη γη. Ιδιαίτερα μάλιστα, του Ηλίου και της Σελήνης (Απόλλων και Άρτεμις). Ο Ήλιος επιβάλλει έναν ημερήσιο ρυθμό που αυξομειώνεται υπό την επιρροή του σεληνιακού κύκλου. Η Σελήνη επηρεάζει ακόμα και το αόρατο μαγνητικό ρεύμα της γης που συνδυάζεται με το φαινόμενο των παλιρροιών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι αρχαίοι ασχολούνταν τόσο με τις φάσεις της Σελήνης, που φαινομενικά δεν έχουν καμία επιρροή επάνω στη γη, εκτός από τη μαγνητική. Όμως, ήταν πολύ γνωστό κάποτε ότι ορισμένες εποχές του έτους, και κυρίως τις ημέρες των ηλιοστασίων και των ισημε­ριών, οι γραμμές ΄΄L΄΄  ζωογονούνται από ένα ρεύμα αόρατης ενέργειας, το οποίο αυξομειώνεται ανάλογα με τη σεληνιακή ακτινοβολία, προσφέροντας στο έδαφος ιδιαίτερη γονιμότητα.

Σίγουρα οι αρχαίες εποχιακές τελετές και οι πάνδημες γιορτές   με   τις   "περιφορές"   ομοιωμάτων   ενός   πλοίου (Αίγυπτος, Παναθήναια, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα μέχρι τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα) ή ενός ξόανου, συνήθως πεσμένου από τον ουρανό, προκαλούσαν με τις παλμικές δονήσεις της μουσικής και των ύμνων προς τους ‘θεούς’, την αύξηση του υπεδάφιου μαγνητισμού και επέκεινα τη ζωτικότητα των ανθρώπων και την ανάπτυξη των φυτών, χάρη στα οποία ζούσαν και προόδευαν οι αρχαίες πρωτογενείς κοινωνίες.

Σήμερα, στο Πιεμόντε της Β. Ιταλίας, υπάρχει η πολιτεία του Νταμανχούρ, η οποία ιδρύθηκε πάνω στη διασταύρωση πολλών γραμμών L με βάση τούς αρχαίους νόμους της Ιερής Γεωγραφίας. Κατασκευάσθηκε λοιπόν μέσα στην πλαγιά του βουνού Βιντράκο ένα ναοδομικό συγκρότημα όπου ο άνθρωπος μπορεί να έρθει σε επαφή με τις αρχέγονες δυνάμεις της φύσης και τα γήινα ενεργειακά ρεύματα, Η αρχιτεκτονική δομή του ναού είναι τέτοια, που του επιτρέπει να λειτουργεί σε πρακτικό, συμβολικό και υπερβατικό επίπεδο, εκμεταλλευόμενος τα επιτόπια τελλουρικά ρεύματα και δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στις ουράνιες και τις χθόνιες δυνάμεις, το πνεύμα και την ύλη, τον άνθρωπο και τη γη. 

Στην Δανία υπάρχουν τέσσερα αρχαία κάστρα κυκλικής κατασκευής (μάλλον τα υπολείμματά τους) ευθυγραμμισμένα. Βρίσκονται στις περιοχές: Trelleborg, Fyrkat, Aggersborg και Eskelholm (ανεξακρίβωτη ορθογραφία, μάλλον κάποιο μικρό νησάκι ανάμεσα στο Trelleborg και Fyrkat). Κάποτε υπήρχαν κυκλικά ξύλινα κάστρα απ' τα οποία σώζoνται μόνο οι τρύπες των κυρίων πασάλων γεμισμένες με τσιμέντο απ' τους σημερινούς αρχαιολόγους. Το σχέδιό τους όμως παραμένει εντυπωσιακό. Το σχέδιο του κάστρου του Trelleborg μάλιστα σχηματίζει κάτι σαν σημείο εστίασης στην γραμμή κατεύθυνσης που βρίσκονται τα άλλα τρία κάστρα. Όλα τα κάστρα έχουν κυκλικό σχέδιο χωρισμένο σε τεταρτημόρια. Ο Δανός αρχαιολόγος Poul Nerloud υποστηρίζει ότι δεν είναι κάστρα των Βίκινγκς αλλά κάτι παλιότερο γιατί οι Βίκινγκς δεν είχαν επιδείξει παρόμοιες αρχιτεκτονικές τάσεις αλλά και προτιμούσαν παραθαλάσσια κάστρα και όχι μέσα στην ξηρά.  Ο ερασιτέχνης πιλότος Preben Hansen τα ανακάλυψε σχεδόν τυχαία το 1982 κι έχει γράψει κι ένα βιβλίο σχετικά. Αν προεκταθεί προς τα κάτω η γραμμή που τα ενώνει, περνάει ακριβώς από το μαντείο των Δελφών.

 Για να έλθουμε και στον Ελλαδικό χώρο.... Οι μελέτες του Ταξίαρχου εα και Τοπογράφου Θ. ΜΑΝΙΑ είναι γνωστές για το θέμα.... Όλες οι αποστάσεις πόλεων και ναών στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, είναι απόλυτες γεωμετρικές σχέσεις.  Ο Ίππαρχος αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε γεωδαιτικές μεθόδους προσδιορισμού οποιουδήποτε σημείου πάνω στην γη, αλλά απ' αυτό μέχρι να κατασκευαστούν ολόκληρες πόλεις βασισμένες σε αποστάσεις από κοινά σημεία αναφοράς είναι κάτι αρκετά διαφορετικό. Ακόμα κι αν ξεπεράσουμε τα εμπόδια τεχνικής φύσεως παραμένει το μεγάλο ερώτημα γιατί ; Τι εξυπηρετούσαν (και ίσως ακόμη εξυπηρετούν) αυτές οι επιλεγμένες θέσεις ;

 Το περιβάλλον που ζούμε είναι άμεσα επηρεαζόμενο από τα τελλουριακά ρεύματα κάθε μορφής. Ακόμα και οι σκέψεις και τα συναισθήματα επηρεάζουν το βιοενεργειακό μας πεδίο. Όλες οι ασθένειες δημιουργούνται από διαταραχές στο βιοενεργειακό πεδίο που περιβάλλει και ζωογονεί το σώμα μας και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Κάθε μορφή ζωής και ύλης είναι ενέργεια που λειτουργεί σε διαφορετικές βιοσυχνότητες. Η βιοενέργεια είναι η δύναμη της ζωής και κρατά ζωντανό και λειτουργικό το βιολογικό μας σώμα  που είναι ο φορέας του πνεύματός μας.  Ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, έλεγε : <<Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν>>  δηλαδή, ωραιότερο πράγμα είναι το να προλαβαίνουμε την νόσο από το να την θεραπεύουμε. Είχε σαν σύμβολό του δύο συστρεφόμενους όφεις.

Στην ιστοσελίδα μας τελλουριακά ρεύματα υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κανείς...  Στο ΙΓΕΚ, χρόνια τώρα , με τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας WMTS και μηχανών που εντοπίζουν τελλούρια , έχουμε εντοπίσει πολλούς και παράξενους 'θυσαυρούς' .  

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

(*) Το κάθε πυθόχρηστο, εξαρτώμενο από τους Δελφούς, μαντείο είχε έναν παρεμφερή λίθινο ομφαλό. Οι ομφαλοί ήταν τα επίσημα γεωδαιτικά σημεία που χρησίμευαν ως σημεία τριγωνομετρικής στήριξης για τον υπολογισμό των αποστάσεων από τούς Δελφούς και μεταξύ τους, όλων των νεωτέρων ιερών, μαντείων, πόλεων κλπ. Το γεωδαιτικό σχέδιο που ξεκινούσε από το ιερό των Δελφών (μόνο ο ομφαλός των Δελφών έφερε αγρηνούς (**) , όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, στο μέσον) περιελάμβανε ζωγραφισμένες και τις προβολές των αστερισμών πάνω στη γη, οι οποίες ελαμβάνοντο υπόψη για την υπόδειξη χώρου προς ίδρυση νέου ιερού ή πόλεως. Οι ομφάλιοι λίθοι που έχουν διασωθεί σε αρχαίους ναούς  είναι "χάρτες" που δείχνουν τους ενεργειακούς μεσημβρινούς και παραλλήλους, οι οποίοι συνδέουν γεωδαιτικά τα αρχαία ιερά και τις πόλεις μεταξύ τους.  Οι σύγχρονες αστρονομικές, γεωδαιτικές και μαθηματικές γνώσεις αποκαλύπτουν τη μυστική σύνδεση ιερών, πόλεων και τόπων του αρχαίου κόσμου και φανερώνουν ένα μέρος των προκατακλυσμιαίων γνώσεων των Ελλήνων στους τομείς που αφορούν στην Αστρονομία, τα Μαθηματικά και τη σαφή γνώση πάνω στα ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ (***).  Απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή τοποθέτηση στο χώρο, των ιερών και πόλεων της αρχαίας Ελλάδος και τον μεταξύ τους συνδυασμό ήταν η ακριβής γνώση του ηλιακού συστήματος και των αστερισμών, σε συνδυασμό με την επίσης ακριβέστατη γεωγραφική - γεωδαιτική μορφή του ελλαδικού χώρου και των ηλεκτρομαγνητικών απορροιών και ρευμάτων που τον διατρέχουν. Έτσι, από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια, σχεδόν όλα τα κέντρα λατρείας ιδρύονταν επιλεκτικά, σε καθορισμένους από πυθόχρηστα μαντεία χώρους που προσφέρονταν γι αυτό. Και ο κάθε τέτοιος χώρος που βρισκόταν στη διασταύρωση ροών ενεργείας, αν δεν ξεχώριζε από ένα ιερό ή μία πόλη, ξεχώριζε από έναν απλό βωμό και μεταγενέστερα από ένα εικονοστάσιο ή ένα απλό προσκυνητάρι. Αλλά και εάν είχε - πράγμα πολύ σπάνιο - παραλειφθεί η σήμανση του, έτσι κι αλλιώς ο τόπος θα είχε κάποια φήμη που τον έβγαζε από την αφάνεια, θα ήταν στοιχειωμένος, καταραμένος, ιαματικός, τυχερός κλπ. Γενικά, αυτοί οι ιδιαίτεροι κομβικοί , ενεργειακοί, χώροι χαίρουν κάποιας φήμης, άλλοτε καλής κι άλλοτε κακής, ανάλογα με την επίδραση που ασκούν στον άνθρωπο, γιατί ενυπάρχει σ' αυτούς ένα είδος ‘δια – μεσικού’ παράγοντα είτε ανάμεσα στη γη και τον ουρανό είτε ανάμεσα στη γη και τον κάτω κόσμο. ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΘΟΛΟΙ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ - Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΤΡΕΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ -  ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ οι επονομαζόμενοι θολωτοί τάφοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΑ κτίσματα, τα οποία είναι ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ και δε γνωρίζουμε ακριβώς τον αρχικό σχεδιαστή τους, που φαίνεται ότι ήταν ο ίδιος παγκόσμια. Εκείνο που γνωρίζουμε, είναι ότι υπάρχουν σίγουρα σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ (με γνωστότερο το γνωστό  - άγνωστο ΣΤΟΥΝ ΧΕΤΖ, στη Βρετανία ) και ότι φαίνεται ότι εκεί τελούσαν λατρευτικές λειτουργίες σε κάποιο θεό η θεούς οι Δρυίδες. Στο σημερινό συρεικνωθέντα και φερόμενο ως Ελλαδικό χώρο, αυτή η λατρεία είχε κέντρο - γνωστό σε μας σήμερα .. - την περιοχή της ΔΩΔΩΝΗΣ. Η ευρύτερη περιοχή των ΜΟΛΟΣΣΩΝ στην ΗΠΕΙΡΟ. (****)

(**) ΑΓΡΗΝΟΥΣ .  Από το ΄΄άγρα΄΄ ή ιωνικά ΄΄άγρη΄΄  που σημαίνει συλλαμβάνω το θήραμα (λεξικό ΜΑΤΖΕΝΤΑ ΓΚΟΛΝΤ) και το ΝΟΥΣ, (ο νούς του νοός) δηλαδή το ένα από τα δύο στοιχεία του ανθρώπου , ο ΑΔΑΜ ή άρσεν.   Μας λέει η λέξη αγρηνους δηλα δη, ότι τα γεωενεργειακά αυτά ρευστά (ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ , ΟΧΙ ΟΛΑ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ)  έχουν την ιδιότητα να ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ του ανθρώπου...  Η ΑΓΡΑ ΤΟΥ ΝΟΟΣ , δηλαδή. Σε αυτά τα γεωενεργειακά ρευστά γινόταν το κυνήγι του ανθρώπου...  Από ποιούς ; Mα από τους αγγέλους φυσικά... τους ξεπεσμένους αγγέλους ή δαίμονες και τους εγρήγορους ή παραβάτες αγγέλους ή θεούς του Ολύμπου...  Ισως αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο όποιος θνητός πλησίαζε στο άβατο των Δελφών ή την Κασταλία πηγή τον εκτελούσαν πάραυτα... Μόλις δηλαδή πέθαινε , ο νους που εξερχόταν από το ανθρώπινο σώμα, ήταν η καλλίτερη βορά των ΄΄θεών΄΄ ή άλλων πνευματικών οντοτήτων που περιφέρονται εγκλοβισμένες μέσα σε γεωενεργειακά ρευστά (ίσως γίγαντες, τιτάνες, δαίμονες, κενταύρους κλπ) ...

Μια άλλη ερμηνεία που μπορεί να αποδοθεί στο λήμα   Α-ΓΡΗ-ΝΟΥΣ , είναι  : εκεί που ο ανθρώπινος ΝΟΥΣ δεν είναι - ΄΄Α΄΄ στερητικό - ΓΡΗγορος , δηλαδή σε εγρήγορση  ? Δηλαδή ο συγκεκριμένος χωροχρόνος,  στον οποίο ο ανθρώπινος νους δε λειτουργεί ΄΄σωστά΄΄ ; Και στην περίπτωση αυτή βέβαια (όπως στην κατάσταση της μέθης, της χρήσης ναρκωτικών κλπ) ο νους είναι  εύκολο να Δια - φύγει από τα εγκεφαλικά κύματα και να κάνει αστρικό ταξίδι ή αστρική προβολή. Αρα οι χώροι που σημαίνοντο με ομφαλούς που είχαν ΑΓΡΗΝΟΥΣ, ήταν  - πιθανότατα  - χώροι ΜΥΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.

(***)  Κάτοχοι των προκατακλυσμιαίων αυτών γνώσεων, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, είναι κυρίως τα πυθόχρηστα ιερατεία. Δηλαδή, οι ιερείς της ηλιακής λατρείας, του θεού του φωτός Απόλλωνος, με πρωτεύον κέντρο το ιερό των Δελφών.  Τα πυθόχρηστα ιερατεία πρέπει να διατηρούσαν, στα άδυτα των ναών, όλη τη γνώση επάνω στα μαθηματικά, την αστρονομία, τη γεωδαισία και τη γνώση των γεωενεργειακών ρευστών , με την οποία επόπτευαν και καθοδηγούσαν το λαό.  Ορίζοντας τους πλέον κατάλληλους γεωγραφικούς τόπους για την ίδρυση βωμών, ιερών, πόλεων, ακόμα και τον καθορισμό πεδίων μάχης, όπως θα δούμε στη συνέχεια. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΑ ΡΕΥΣΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΟΝΟ - ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΣΥΧΝΗ ΕΚΕΙ.  ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (Μ + ΑΡΑ+( Χ ) + ΘΩΝΑ = εκεί που το ΄΄Μ΄ (τα δύο φτερά, το σύμβολο του πνεύματος,  το οποίο πνεύμα μπορεί να κάνει κάτι στη Μήτρα του ανθρώπου. Να την ενεργοποιήσει. Και αυτό το κάνουν μόνο οι άγγελοι...ι ) άρει τη σφραγίδα (το ΄΄Χ΄΄) της γης.  Δήλα δη ΜΑΡΑΘΩΝ είναι η περιοχή που οι παραβάτες άγγελοι ή οι δαίμονες,  μπορούν να εισέλθουν (αφού δεν υπάρχει η σφραγίδα που είναι ουσιαστικά κλειστή πύλη για κάθε οντότητα , πλην αγγέλων  ) και να ενεργοποιηθούν στο κοσμικό πεδίο.  Ετσι υπάρχει στη μάχη του Μαραθώνα η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα - Ελληνα πολεμιστή - που είδε ένα τεράστιο γίγαντα - τον περιέγραψε περίπου με τα χαρακτηριστικά του Ολύμπιου  ΄΄θεού ΄΄ Αρη - να σκοτώνει με μανία χιλιάδες πέρσες.. Ο μάρτυρας τυφλώθηκε με το που είδε το ΄φάντασμα ΄΄ αυτό.  Τέτοιες μαρτυρίες υπάρχουν πάμπολες , ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΄΄ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ΄΄ ... Ο ΑΝΑΞ των Δελφών εμφανίζεται μπροστά στο ΑΒΑΤΟ των Δελφών , όταν πλησιάζουν οι ορδές των Περσών εκεί , μετά την πτώση των Θερμοπυλών... Ως δια μαγείας κεραυνοί, πέτρες και ποιός ξέρει τι άλλο, τρέπουν σε φυγή χιλιάδες Πέρσες που δεν πλησίασαν ποτέ ξανά το ΑΒΑΤΟ από τότε... Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται με τις ορδές του Αλάριχου.  Στην παρά τη Σαλαμίνα (ΣΑΛ +ΑΜΙΣ = ΛΑΣ + ΜΙΣΑ = στο ήμισυ της ύλης. Δηλαδή στη μεσοκατάσταση ΥΛΗΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Σε κάποιο χωροχρονικό πέρασμα που οδηγεί ένα πνεύμα από την ύλη στο πνεύμα η αντίστροφα) ναυμαχία , ήταν σαφής η εντολή του ιερατείου των Δελφών. Μόνο και μόνο το όνομα ΣΑΛΑΜΙΣ, δείχνει ότι εκεί ήταν δυνατή η παρέμβαση των Ολυμπίων θεών ή παραβατών αγγέλων του ΕΝΩΧ. Αλήθεια που είναι τα χιλιάδες φοινικικά και άλλα πλοία του στόλου των Περσών ; Γιατί δεν έχει βρεθεί ούτε μία σανίδα από τον τεράστιο εκείνο στόλο ; Αναρωτήθηκε κανείς γιατί δεν έγινε καμία έρευνα εκεί ποτέ ; H μάλλον αν βρήκε κάτι ο πολύς ΖΑΝ ΖΑΚ ΚΟΥΣΤΏ , που όργωνε τη θαλάσσια περιοχή της Ελλάδος - ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΥΣΙΚΑ - κατά την 7ετεία της Χούντας ;    Και εδώ υπάρχει αναφορά δύο ατόμων , τα οποία είδαν ένα πράσινο σύννεφο να κατεβαίνει προς τη θάλασσα , την ώρα της μάχης ... Ιδια κατάσταση υπήρξε και παρά τα ΚΟΙΛΑ, στην ΕΥΒΟΙΑ. Εκεί έχασαν οι Πέρσες περισσότερα από χίλια πλοία... Ολο το στόλο τους... Εκεί που λέγεται ότι υπάρχει πέρασμα στην κοίλη γη, ή κούφια γη, και όπου οπι ΝΑΖΙ έψαχνα ιδιαίτερα... Βέβαια τα ΚΟΙΛΑ είναι όρος που φανερώνει ΚΟΙΛΟ σύνπαν... Προφανώς σε χωροχρονοστρέβλωση αναφέρεται η λέξη αυτή.

 (****) ΗΠΕΙΡΟΣ .   Η + ΠΥΡΟΣ, εκ του πυρώνω. Πύρωση είναι η τάση - ορμή σωστότερα, μιας και πρόκειται καθαρά για δαιμονική υπο - κίνηση του υπο - συνειδήτου, δηλαδή ψυχής ή ΕΥΑΣ ή ουσίας ψυχής - για γενετήσια πράξη. Η = ή τ τ α , όπως το ίδιο ιδεόγραμμα φωνάζει... δηλαδή , κατά το κοινώς λεγόμενο ΜΟΛΙΣ ΕΧΑΣΕΣ...  Αυτό είναι το - ΑΚΡΩΣ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ - νόημα της συμπαθούς περιοχής της Ηπείρου... Και φυσικά ΝΟΝΟΙ - ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ - είναι οι εγρήγοροι ή άγγελοι του ΕΝΩΧ ή παραβάτες άγγελοι ή ΄΄θεοί΄΄ του Ολύμπου...  Αυτοί που εμείχθησαν  με τις γυναίκες των θνητών και δημιούργησαν χάος στον πλανήτη με τα ΄γεννήματά΄ τους, τα πάσης φύσεως τέρατα, γίγαντες, κενταύρους, κύκλωπες κλπ.  ΗΠΕΙΡΟΣ δηλα δη , στην εκ των παραβατών αγγέλων διδαχθείσα στους κοινούς θνητούς διά- λεκτο (= λέξη του Δία) , σημαίνει , ότι όποιος θνητός έχει την τάση να κάνει σέξ την έχει πατήσει , διότι ανοίγει νοητικό παράθυρο σε άλλα όντα - άγγελους, δαίμονες κλπ - για να εισέλθουν στο σώμα του και να το κατά - λάβουν... ). ΑΥΤΑ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΔΡΥ-ΙΔΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ... Δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Εκτός βέβαια από κάποια πράγματι ΜΕΓΑΛΑ και ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ, όπως ο ΕΣΩ ΚΡΑΤΩΝ (ΣΩ-ΚΡΑΤΗΣ) , ο οποίος γνώρισε την κοσμική πλάνη (εν ΟΙΔΑ ότι ουδέν ΟΙΔΑ, δηλαδή σε αυτό τον κόσμο δεν γνώρισα κάτι το πνευματικό , το αληθινό) και αυτοθυσιάστηκε - τώρα ποιός το κατάλαβε αυτό είναι άλλη ιστορία - γελειοποιώντας αυτούς που τον κατηγόρησαν ότι εισάγει ΚΑΙΝΑ (= νέα)  ΔΑΙΜΟΝΙΑ... Βλέπετε μόνο οι δαίμονες - που στην εποχή του έχουν πάρει τη θέση των παραβατών αγγέλων οι οποίοι τιμωρήθηκαν από τον ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ  (βιβλίο του ΕΝΩΧ , Π.Διαθήκη) για το ότι δεν εξετέλεσαν την αποστολή τους που ήταν η φύλαξη των πυλών για να μη εισέλθουν στη γη οι δαίμονες και εμείχθησαν  (συν - ουσιάσθηκαν,  εδώ η ένια είναι τελείως κυριολεκτική , καθότι συν - ουσία σημαίνει μείξη δύο ουσιών , δήλα δη, της ουσίας ψυχής (ή ΨΥΧΗ ή ΕΥΑ ή ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ή ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ) των γυναικών  με την ουσία πνεύματος των αγγέλων. Αυτό έγινε με τη θέληση των θνητών γυναικών , δήλα δη, με τη σύμπραξη της ουσίας πνεύματος (ΝΟΥΣ ή ΑΔΑΜ ή ΛΟΓΙΚΗ ή ΛΟΓΟΣ ή ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ή ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ) των γυναικών).  Αυτά βέβαια είναι γραμμένα στο πρώτο κεφάλαιο της Π.Διαθήκης , τη ΓΕΝΕΣΗ. Οτι δηλαδή μετά την πρώτη του ανθρώπου ΠΤΩΣΗ   (= εξοδο εθελουσία, εκ του ουρανού .  Δεν αναφέρεται σαφώς , αλλά συμπαιρένεται, διότι που αλλού πήγαν το ΑΡΣΕΝ και ΘΗΛΥ , που εποίησε ο ΘΕΟΣ  αρχικά κατ΄ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ (για να γίνει και κατ΄)  ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ ; Η αμέσως μετά αναφορά αναφέρεται στην ΠΛΑΣΗ (Π + ΛΑΣ + Η  = Πέρασμα , πνευματικό  + ύλη. ΛΑΣ είναι εις την Δωρική διά-λεκτο ο λίθος, δηλαδή η ύλη + ή τ τ α.  Ο ΘΕΟΣ δίνει μιά ακόμη - ίσως δεύτερη - ευκαιρία στις ψυχές των ανθρώπων που περιφέρονται μάταια γύρω από τη γη... τους ΄΄κατασκευάζει ΄΄ - τον τρόπο δε θα τον εξετάσουμε τώρα - ένα υλικό φορέα , το βιολογικό  σώμα, και τους επιτρέπει να ΕΝ - ΣΑΡΚΩΘΟΥΝ. Δήλα δη , ως ΕΝ = (νούς και ψυχή μαζί) , να οικήσουν μέσα σε βιολογική σάρκα. ΣΑΡΞ = S + ΑΡΞ . Το 'S' σαν ιδεόγραμμα , προέρχεται από το ιδεόγραμμα 'Ο' , που σημαίνει το ΟΛΟΝ. Είναι ένας κύκλος - σφαίρα σε τρισδιάστατο μοντέλο - που έξω από αυτή κατοικεί ο ΘΕΟΣ και οι 9 τάξεις του ουρανού. ΜΈΣΑ ΣΤΟΝ ΚΎΚΛΟ ΕΊΝΑΙ Ο ΥΛΙΚΌΣ ΚΌΣΜΟΣ, ΤΑ ΣΎΜΠΑΝΤΑ, ΟΙ ΠΑΡΆΛΛΗΛΟΙ ΚΌΣΜΟΙ, Ο ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ , ΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ.  Αν τώρα δια - σπασθεί το ΄΄Ο΄΄ σε δύο μέρη (αποκολληθεί το αριστερό μισό της του κύκλου του ΄΄Ο΄΄ περιφέρειας , δηλα δη αυτό που εμείς οράμε ως δεξιό μέρος)  θα γίνει το σχήμα  (  ) . Δηλα δη, αυτό που αφελώς ανα- γράφομεν ως δύο ΠΑΡ - ΕΝ - ΘΕΣΕΙΣ.  Τουτέστιν ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ του ΕΝ που γίνονται όταν αυτό Δια - σπασθεί σε ΝΟΥ - ΑΔΑΜ και ΕΥΑ - ΨΥΧΗ. Το ΕΝ είναι ο ενιαίος άνθρωπος, ο πνευματικός στον ουρανό πριν την πτώση του. Η πτώση των ανθρώπων ποτέ δε σταμάτησε από τον ουρανό (΄΄ΚΛΙΜΑΞ ΄΄ του Αγίου Ιωάννου του Σιναίτου). Κάθε ένα από τα δύο τμήματα (μισές περιφέρειες) αντιπροσωπεύει το ΝΟΥ και την ΨΥΧΗ. (ΟΝ = ΚΑΙ ο άνθρωπος). Η  πτώση του ενός εκ των δύο κάτω από το επίπεδο  ( )   δημιουργεί το S , που είναι το σύμβολο του όφεως, της καθόδου στην ύλη.

                 Ο         ()         Ι             (              S

                                        ν              )        

Τώρα εάν το δεξιό τμήμα είναι η ΕΥΑ = ΨΥΧΗ, το αριστερό είναι ο ΝΟΥΣ = ΑΔΑΜ.  Οπως εμείς βλέπουμε, η ΕΥΑ έπεσε πρώτη..   Το ΄΄Ο΄΄ λοιπόν είναι η ολοκληρωμένη οντότητα, αυτή που έχει τον έλεγχό της. Αλλιώς πως το 'Ο' θα αντιπροσώπευε το αρχικό ιδεόγραμμα του ΟΥΡΑΝΟΥ (********) και ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ;  

(*****) Ο  -αφελώς - αναφερόμενος και ως ιερός  - (ΙΕΡΟΣ =  Ε + ΡΟΙΣ => το ιδεόγραμμα ΄΄Ε΄΄ συμβολίζει την ΕΚ - ΔΗΛΩΣΗ =>  την  ΕΚ  (= ΕΚΤΟΣ) του ουρανού, δηλαδή εκτός του πνευματικού κόσμου , ΔΗΛΩΣΗ (******). Δήλα δη την κάθοδο στον ΥΛΙΚΟ κόσμο... ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ , ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κλπ  ) βράχος.  Ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ της ΑΟΡΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ επί της οποίας αργότερα κτίζεται η ακρόπολις των Αθηνών είναι μία από τις γνωστότερες ΑΟΡΝΕΣ ΠΕΤΡΕΣ της αρχαιότητας . Αορνες ονομάζοντο διότι πάνω από αυτές  δεν υπερίπταντο όρνεα, δηλα δη μεγάλα πτηνά. Αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής έντασης των μαγνητικών πεδίων που υπάρχουν στους  λίθους αυτούς. Στην  ουσία δεν είναι ΜΟΝΟ μαγνητικά πεδία, που τα πτηνά διεσθάνονται εντονότερα των ανθρώπων, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σιδήρου στον εγκέφαλό τους ,  αλλά μία γενικότερη συγκέντρωση γεωενεργειακών ρευστών. Ο λίθινος αυτός όγκος ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΟΜΒΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΔΥΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ .

(******) ΔΗΛΟΣ (από το ΔΗΛΟΣ ΕΙ = είναι η Δήλος, παραφθορά μετά τον ή  τους κατακλυσμούς ΔΗΛΩΣΗ) . Εκεί ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ο ΑΠΟΛΛΩΝ.  ΑΠΟΛΛΩΝ =  ΑΠΟ το ΟΛΟΝ.  Είναι ένας από το τμήμα των 201 εγρηγόρων (αγγέλων) του ΕΝΩΧ  που είχε σαν αποστολή τη φύλαξη των πυλών της γης για να μη εισέλθουν οι δαίμονες σε αυτή.  Η εξέταση του ονόματος Απόλλων,  σε δεύτερο επίπεδο,  της υπο των αγγΕΛων διδαχθείσας νοηματικής Δια - λέκτου ή νοηματικής, μας δείχνει τα παρακάτω  :  A + Π + ΟΛΛΩΝ  = Αγγελος + Πέρασμα + όλων.   Εκεί δηλα δη - στη ΔΗΛΟ - , υπάρχει Αγγελος σε  δηλωμένο χωροχρονικό Πέρασμα  από το οποίο διέρχονται ΟΛΑ τα πνεύματα.  Ο Απόλλων είναι μάλλον ένας από τους 201 αγγέλους φύλακες εγρηγόρους και η Δήλος , το πέρασμα που έπρεπε να φυλάει. Η δήθεν γένεσή του από τη θάλασσα, έχει μάλλον να κάνει με το ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ αυτής της Πύλης. Η θάλασσα ή Πόντος έχει ΒΑΘΗ -> ΘΗΒΑ . Τα βάθη είναι χαρακτηριστικό και της Αβύσσου, κατοικίας των δαιμόνων. Από εκεί οι δαίμονες εισήλθαν στη γη. Και ενώ ο Απόλλων δημιουργεί του ΔΕΛΦΟΥΣ (οι χριστιανοί είμαστε Α - ΔΕΛΦΟΙ, δηλαδή όχι (Α στερητικόν) δελφίνοι, που ήταν ΄΄ιερείς ΄΄ του και ελέγχει πλήρως το μαντείο των Δελφών, σε κάποιο χρόνο παρουσιάζεται  κάποιος Διόνυσος ( δι΄όν - λόγον - ίσος = για το λόγο αυτό ήταν ίσος, δηλαδή ήταν ίσος με τους φύλακες αγγέλους, άρα ήταν άγγελος, άρα ξεπεσμένος άγγελος. Κάποιος δαίμονας).   

(*******) Δωδώνη.   ΔΩ - ΔΩ -ΝΗ . Διπλά - ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ , ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ - ΔΩΝΩ = διπλή - παράλληλη , δόνηση = δόνηση στο υλικό επίπεδο αλλά και στο πνευματικό ταυτόχρονα  =>  σημείο αλληλεπίδρασης παράλληλων κόσμων.  Φυσικά ένα τέτοιο σημείο, είναι ένα χωροχρονικό ασυνεχές  με πιθανότατη ύπαρξη χωροχρονικής πύλης. 

 (********) ΟΥΡΑΝΟΣ =  ΟΥ + Ρ + ΑΝΟΣ = ΟΥ + Ρ + ΝΟΑΣ = εκεί που δεν πρέπει  (ΟΥ)  να ρέει (Ρ)  ο ΝΟΑΣ - ΝΟΥΣ , ο ΑΔΑΜ. Δήλα δη , ΑΠΟ τον ουρανό ΔΕΝ πρέπει να ρέει ο νους σε κατώτερες - βαρύτερες  - καταστάσεις.   Φυσικά ο νους (άρσεν) είχε εκ θεού τη δυνατότητα (αυτεξούσιο = αφ' εαυτού ΕΚΤΟΣ της ΟΥΣΙΑΣ =  δήλα δη , να μπορεί από μόνος του να φεύγει εκτός της ΟΥΣΙΑΣ που είναι η ΨΥΧΗ, ή ΕΥΑ )

                               Κων/νος Ε. Στρωματιάς      Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπαθητικών Ερευνών  Κύπρου      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
 
 
 


   
   
  copyright © ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ