ΤΑ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΤΩΝ  ΜΗ ΚΥΝΩΝ

 

 

To ΠΡΩΤΟ ίσως, ΔΙΠΛΗΣ ΡΟΗΣ  ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ, στον πλανήτη μας

   in english  
 
 


ΕΙΣΑΓΩΓΗ  :   ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ

Πολλά είδη  ΦΥΣΙΚΩΝ ΄΄ενεργειών΄΄, που κατά το ρου της ιστορίας οι φυλές της γης ονόμαζαν ΄΄θετικές΄΄ και ΄΄αρνητικές΄΄ περιβάλουν τη γη, δημιουργώντας και άλλες ίσως δυνάμεις που απορρέουν από αυτές.  Ενέργειες που δεν έχουν να κάνουν με τη σημερινή τεχνητή ενεργειακή επιβάρυνση από των ανθρώπων έργα. Ενέργειες όπως οι γεωπαθογόνες ακτινοβολίες και τα τελλουρικά ρεύματα ή απλά τελλούρια.

Αυτές τις ενέργειες - δυνάμεις, που θα τις καλούμε γενικά με τον όρο Γεωενεργειακά ρευστά ή απλά ΄΄ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑ΄΄, φαίνεται ότι τα αρχαία ιερατεία των φυλών με κάποιο τρόπο γνώριζαν, τις εκμεταλλεύονταν κατά κάποιο τρόπο και με βάση το αν αυτές ήταν ΄΄θετικές΄΄ , όριζαν τις θέσεις των κτιρίων, των ιερών, ακροπόλεων, αλλά και ολόκληρων πόλεων.  Επί πλέον είχαν την ευθύνη να χαράξουν τα όρια ενός ιερού χώρου και να προσδιορίσουν ακόμα και την οδό που θα συνέδεε ένα δίκτυο ιερών τόπων ή ναών. 

Προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί διατηρούσαν αναμνήσεις πολύ προηγμένων επιστημονικών γνώσεων ενός απώτερου προκατακλυσμιαίου παρελθόντος και φαίνεται ότι είχαν φθάσει σε πολύ υψηλό τεχνολογικό επίπεδο που ακόμα και σήμερα προσπαθούμε να κατανοήσουμε.  Ιεροί τόποι σε όλη τη γη, εγκατεστημένοι με σαφή γεωδαιτική διάταξη, σταθερά ενός παγκόσμιου γεωδαιτικού συστήματος, κατασκευασμένου με απόλυτη ακρίβεια από κάποιον πανάρχαιο πολιτισμό. Λίθινες ΄΄σημαδούρες΄΄ δημιουργούν αστρονομικούς και γεωμετρικούς σχηματισμούς, με σκοπό να δρουν σαν αγωγοί, πυκνωτές, μεταλλάκτες και συσσωρευτές ενέργειας. Η καταστροφή των κατασκευών αυτών ελαχιστοποίησε την ένταση του γήινου ενεργειακού μαγνητικού πεδίου, ενώ η ταχύτητα περιστροφής της γης περί τον άξονα της έχει αρχίσει να επιβραδύνεται.  Φαίνεται ότι τα σε σφαιρικά τρίγωνα κείμενα και μη, ποικίλα μεγαλιθικά μνημεία παγκόσμια, δημιουργούσαν κάποτε ένα τεράστιο ενεργειακό δίκτυο εξισορρόπησης αρνητικών και θετικών ενεργειών στην επιφάνεια, και στο εσωτερικό του πλανήτη που σκοπό είχε την ομαλή ροή της μαγνητικής ενέργειας που ο πυρήνας της γης αυτοπαράγει, καθότι γνώριζαν ότι η εξασθένισή του, θα είχε σαν αποτέλεσμα φαινόμενα αποσταθεροποίησης των μαγνητικών πόλων του πλανήτη, επηρεασμό της ταχύτητας περιστροφής του, μη αποδεκτές βαρυτικές συμπεριφορές  και  τελικά ανατροπή του, φαινόμενο που έχει συμβεί κατά το παρελθόν με ολέθρια αποτελέσματα για τον έμβιο πληθυσμό του.

Τις κομβικές θέσεις των ενεργειών αυτών, σήμαιναν με τρόπο που τρόμαζε τον ΄΄αμύητο΄΄ επισκέπτη και τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση, να κινηθεί σε κατεύθυνση που οι μυημένοι ήθελαν... Μία τερατόμορφη πρόσοψη, κατασκευή, άγαλμα ή κάτι παρόμοιο. Αυτός ήταν ο ρόλος κάποιων εντυπωσιακών βραχομορφών που έχω ανακαλύψει σε Ελλάδα και Κύπρο, χρησιμοποιώντας δικές μου ευρεσιτεχνίες και μικροηλεκτρονικά συστήματα.

Κατά την άποψη της γνωστής γεωπαθολόγου DOROTHEA GERARDIS , Ιδρύτριας του Ελληνικού Γεωπαθολογικού Ινστιτούτου , υφίσταται η ΘΕΤΙΚΗ κοσμική και η ΑΡΝΗΤΙΚΗ κοσμική ακτινοβολία επίσης. Ωσαύτως η προαναφερθείσα ερευνήτρια, θεωρεί ότι υπάρχει  η ΘΕΤΙΚΗ γήινη και η ΑΡΝΗΤΙΚΗ γήινη ακτινοβολία.  Στη δεύτερη αυτή κατηγορία ανήκουν όλες οι γεωπαθογόνες ακτινοβολίες.   Τέλος θα πρέπει να εντάξουμε εδώ και την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και τις ακτινοβολίες που προέρχονται από άλλους πλανήτες.     Συνολικά δηλαδή υφίστανται με τα γνωστά τελλούρια , τουλάχιστον 7 ειδών ενεργειακά ρεύματα στον πλανήτη.  

Ο πλανήτης μας είναι ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ με πανάρχαια οικοδομήματα που δημιουργούν αστρονομικούς και γεωμετρικούς σχηματισμούς, προφανώς όχι τυχαία , αλλά για κάποιο ή κάποιους  σκοπούς.  Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τη σελήνη και τον πλανήτη Αρη.  Η πρόσφατες συνεντεύξεις του Ελληνα επιστήμονα, ωκεανολόγου, μέλους της ‘Ε’ ΤΕΑΜ, κου  Αριβάνη στο περιοδικό STRANGE, αλλά και την Ελληνική τηλεόραση, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Ο σκοπός ή σκοποί , αυτής της δόμησης σε συγκεκριμένα σημεία της γης θα πρέπει, κατά πάσα πιθανότητα, να ερευνηθεί στην κατεύθυνση της  αύξησης του γήινου ενεργειακού μαγνητικού πεδίου το οποίο, τώρα που έχουν καταστραφεί  τα περισσότερα από αυτά τα οικοδομήματα  που πρέπει να ήταν ή να λειτουργούσαν τρόπο τινά σαν αγωγοί ενεργείας, πυκνωτές, μεταλλάκτες και συσσωρευτές της  συνεχώς φθίνει, όπως και η ταχύτητα περιστροφής της γης περί τον άξονα της έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις συγχρόνων επιστημόνων που έχουν δημοσιεύσει τα συμπεράσματα νους κατά τα τελευταία 40 έτη.  Ο μεγάλος ΕΝΙΑΥΤΟΣ, η περίοδος των 27.000 ετών περίπου , κατά την οποία η γη αναποδογυρίζει και δημιουργούνται πιθανότατα οι κατακλυσμοί  και τα ιστορικά πισογυρίσματα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε το παρελθόν μας.  Με αυτήν την οπτική είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτά άτι τα διάφορα μεγαλιθικά και άλλα μνημεία δημιουργούν ένα τρισδιάστατο – ή πολυδιάστατο -  χάρτη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πιστεύουμε ότι δεν αφορά μόνο την επιφάνεια του πλανήτη, αλλά και πάνω και κάτω από αυτόν. Από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσφέρουν οι αρχαίοι και οι μεσαιωνικοί χαρτογράφοι, όπως ο Πτολεμαίος ( οι χάρτες του οποίου έφθασαν έως εμάς από μεσαιωνικά αντίγραφα) ο Πίρι Ρέις ή ο Ορόντεους Φινέους και πολλοί άλλοι, είναι φανερό πως σε απώτερους χρόνους ολόκληρη η υδρόγειος είχε χαρτογραφηθεί, με ακρίβεια που ξεπεράστηκε μόνο μετά τον 19ο αιώνα. Είναι ακόμα φανερό, πως δεν χρησιμοποιήθηκαν καρτεσιανές συντεταγμένες γεωγραφικού μήκους και πλάτους, αλλά ένα σύστημα σφαιρικών τριγώνων, ίσως με κάποια τεχνολογία που επέτρεπε την ‘παρακολούθηση’ των γήινων μαγνητικών αρτηριών, γνωστές σαν τελλουριακά ρεύματα ή τελλούρια (γραμμές ΄΄L΄΄  ή ΄΄LAY LINES΄΄ ). Σχετικές μελέτες  σχετικά με την υφή των τελλουρίων και την πιθανή σήμανσή τους σε κάποια εποχή , παρουσιάζουμε σε άλλη ιστοσελίδα μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή τοποθέτηση στο χώρο, των ιερών και πόλεων της αρχαίας Ελλάδος και τον μεταξύ τους συνδυασμό ήταν η ακριβής γνώση του ηλιακού συστήματος και των αστερισμών, σε συνδυασμό με την επίσης ακριβέστατη γεωγραφική - γεωδαιτική μορφή του ελλαδικού χώρου και των ηλεκτρομαγνητικών απορροιών και ρευμάτων που τον διατρέχουν. Έτσι, από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια, σχεδόν όλα τα κέντρα λατρείας ιδρύονταν επιλεκτικά, σε καθορισμένους από πυθόχρηστα μαντεία χώρους που προσφέρονταν γι αυτό. Και ο κάθε τέτοιος χώρος που βρισκόταν στη διασταύρωση ροών ενεργείας, αν δεν ξεχώριζε από ένα ιερό ή μία πόλη, ξεχώριζε από έναν απλό βωμό και μεταγενέστερα από ένα εικονοστάσιο ή ένα απλό προσκυνητάρι. Αλλά και εάν είχε - πράγμα πολύ σπάνιο - παραλειφθεί η σήμανση του, έτσι κι αλλιώς ο τόπος θα είχε κάποια φήμη που τον έβγαζε από την αφάνεια, θα ήταν στοιχειωμένος, καταραμένος, ιαματικός, τυχερός κλπ. Γενικά, αυτοί οι ιδιαίτεροι κομβικοί χώροι χαίρουν κάποιας φήμης, άλλοτε καλής κι άλλοτε κακής, ανάλογα με την επίδραση που ασκούν στον άνθρωπο, γιατί ενυπάρχει σ' αυτούς ένα είδος ‘δια – μεσικού’ παράγοντα είτε ανάμεσα στη γη και τον ουρανό είτε ανάμεσα στη γη και τον κάτω κόσμο.

Το πρώτο τέταρτο του αιώνα μας άρχισαν να μελετώνται τα ζωτικής ενέργειας αόρατα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια, τα οποία περνούν πάνω στη γη στα σημεία που οικοδομήθηκαν σημαντικά κτίσματα όπως ο Παρθενών, η Μεγάλη Πυραμίδα, το Στόουνχεντζ και άλλα ΜΗ ΓΝΩΣΤΑ μνημεία. Σήμερα έχει εντοπισθεί ένα πλήρες δίκτυο από ευθείες που συνδέουν τις μεγαλιθικές κατασκευές της Ευρώπης. Θεωρείται δε πιθανόν να υπάρχουν υπόγειες δίοδοι κατά μήκος των γραμμών του δικτύου, οι οποίες ενώνουν όλα τα αρχαία ιερά, ναούς, πόλεις και μεγαλιθικά μνημεία τύπου ντολμέν και μενχίρ.

Οι πρόγονοί μας τα ονόμαζαν ορθόλιθους (γνωστότατος είναι ο ορθόλιθος της Πύλου) και λιθοτράπεζες.  Λειτουργούσαν - και κάποια λειτουργούν ακόμη - σαν τεράστιες ΛΙΘΙΝΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ εκπομπής ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.  Ανάλογα με την περίσταση - ενεργειακή κατάσταση του περιβάλλοντα χώρου - λειτουργούσαν και σαν ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ ενέργειας. Επίσης  μπορούσαν να λειτουργούν κάποια από αυτά και σαν τεράστιοι ΠΥΚΝΩΤΕΣ ενέργειας.  Ο πυκνωτής συσσωρεύει σταδιακά ενέργεια, αλλά την εκπέμπει ολόκληρη , στιγμιαία.  Να σημειώσω εδώ ότι ένας από τους τρεις αστροναύτες που συμμετείχαν στην πρώτη προσεδάφιση στη σελήνη, με το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ, έχει δηλώσει επίσημα ότι στην επιφάνεια του δορυφόρου ΦΟΒΟΥ του πλανήτη ΑΡΗ, υπάρχει φανερά ένας τεράστιος ορθόλιθος.

Ο αρχικός ρόλος των κατασκευών αυτών ,  όπως προαναφέραμε,  ήταν βασικά ,  η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. Δεν αποκλείεται όμως να επεδίωκαν και χρήση τους για ενεργειακή φόρτιση του χώρου (περίπτωση ιερών χώρων, μαντείων , κλπ).

Τα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια (τελλουριακά ρεύματα) καθιερώθηκε να ονομάζονται στο δυτικό κόσμο γραμμές Λέι, από τον Άγγλο Άλφρεντ Ουάτκινς, διότι πολλές από τις τοποθεσίες όπου διασταυρώνονται τέτοιες γραμμές στη Βρετανία έχουν, από την αρχαιότητα, ονόματα που λήγουν σε "λέι". Κατ’ άλλους ονομάζονται απλώς γραμμές ΄΄L΄΄ από τα αρχικά life lines (γραμμές ζωής), διότι τα σημεία διασταυρώσεως τους εθεωρούντο ανέκαθεν τόποι με θερα­πευτική και αναζωογονητική δύναμη. Τελικά, με την εξάπλωση των ερευνών, πιστοποιήθηκε ότι σε όλη την Ευρώπη, από" τα προϊστορικά χρόνια, έχουν σημανθεί  τέτοιες ευθείες με τύμβους, θολωτούς τάφους, προϊστορικούς οικισμούς ακόμα και με απλούς σωρούς από πέτρες. Σε αυτές τις κατηγορίες φαίνεται να εντάσσονται μάλλον και πολλές ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, τις οποίες ο γράφων ερευνά και συσχετίζει ενεργειακά, σε Ελλάδα και Αλσιγία ή κατ΄ άλλους Αλασία (η σημερινή Κύπρος).

Η  θέση της δημιουργίας  (δε γνωρίζουμε πως έχει γίνει. Δεν είναι ολογραφικές αυτές οι μορφές, δηλαδή δεν είναι αγάλματα. Τις παρατηρεί κάποιος μόνο αν ξέρει την τεχνική να τις δεί. Η σκίασή τους είναι αυτή που τις κάνει ορατές, επομένως φαίνονται λίγο πριν νυκτώσει και συγκεκριμένες εποχές το χρόνο. Μία θεωρεία που έχουμε διατυπώσει φαίνεται εδώ) της συγκεκριμένης

βασιλικής μορφής που απεικονίζεται, δεν είναι τυχαία.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΤΩΝ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΝΩΝ

Το 1870 ο Ερίκος Σλήμαν ανεκάλυψε την αρχαία Τροία και κατόπιν  τις Μυκήνες (1876), την Τίρυνθα (1884) και άλλες αρχαίες πόλεις, απέδειξε ότι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια του Ομήρου βασίζονταν σε ιστορικά γεγονότα μιας άγνωστης, ιστορικά περιόδου.

Το γεγονός αυτό ανεβίωσε τη μυθολογική ΄΄Ηρωική Εποχή΄΄, που φαίνεται ότι πράγματι υπήρξε, πολύ πριν κατασκευαστεί ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη των Αθηνών.

Από τις ανακαλύψεις του γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα.

Πότε και από ποιούς κατασκευάστηκαν τα αρχαία ανάκτορα και οι πόλεις;

Ποιά ήταν η λειτουργία των διαφόρων μνημείων;

Ποιά η προέλευση αυτών των αρχαίων «Ελλήνων»;

Ποια θεική λατρεία είχαν ;

 Ερωτήματα  που δεν έχουν εισέτι απαντηθεί.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα ανάκτορα, οι οικίες, τα οχυρά τείχη, οι θαλαμοειδείς τάφοι, οι ταφικοί περίβολοι και οι κυψελοειδείς θάλαμοι σε Μυκήνες, Άργος, Τίρυνθα,  Κόρινθο και αλλαχού, κατασκευάσθηκαν από τους Αχαιούς, φυλή των οποίων είναι οι  Μυκηναίοι. Πριν από τον 20ο αιώνα αυτοί οι λαοί ονομάζονταν Πελασγοί. (Π + ΕΛ + ΑΣΓΟΙ = Π + ΕΛ + ΑΓΟΙΣ = αυτοί που Πέρασαν – το ΄Π΄΄ έχει να κάνει με τη διέλευση πνεύματος , από την πνευματική, άνω, κατάσταση , δηλαδή τον ουρανό, στην κάτω υλική κατάσταση, τον κόσμο και τη γη- οι ΕΛ ,δηλα δή οι άγγΕΛοι  , το ρήμα άγω σημαίνει οδηγώ. ΠΕΛΑΣΓΟΙ ήσαν πνεύματα (ψυχές ανθρώπων προφανώς)  που κάποιοι άγγελοι οδήγησαν μέσα από χωροχρονικά περάσματα. Οι επιστήμονες τοποθετούν χρονικά πολλά αρχαιολογικά ερείπια που αποκαλύφθηκαν στις Μυκήνες, στην Τίρυνθα και αλλού περί το 1600-1100 π. Χ., περίοδος που την ονομάζουν  ΄΄ Μυκηναϊκή εποχή΄΄ . Όμως, οι μαρτυρίες πάνω στις οποίες βασίζεται αυτή η χρονική περίοδος δεν είναι ασφαλής. Δεν διαθέτουμε καταγραφές μιας συγκεκριμένης χρονολόγησης ή καταλόγους βασιλέων ή δυναστειών με καταγεγραμμένη τη διάρκεια της βασιλείας τους από όπου θα μπορούσαμε να δούμε ένα σύστημα χρονολόγησης.

 Η χρονολόγηση με τη μέθοδο του ΄΄ ραδιοάνθρακα  ΄΄ βοηθάει τους αρχαιολόγους να χρονολογούν ευρήματα όχι αρχαιότερα των 40.000 ετών, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς την εύρεση κατάλληλων δειγμάτων και την ακρίβεια αυτής της ίδιας της μεθόδου που έχει περιθώριο λάθους συν-πλην 40- 150 χρόνια. Ένα άλλο ζήτημα είναι η ποικιλία αναλογίας άνθρακα -14 κατά την παραγωγή και αποσύνθεση την οποία ποικιλία οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να αντισταθμίσουν χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους επανεκτίμησης των χρονολογήσεων με βάση τον άνθρακα -14.

Η σύντομη γνωριμία μου με τον Σπηλαιολόγο – ανθρωπολόγο κο Αρη Πουλιανό, και οι συχνές επισκέψεις τα έτη 1998 – 2001 στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής, μου δίδαξε πολλά πάνω στην χρονολόγηση.  Ο κος Πουλιανός απευθύνθηκε σε Ιάπωνες επιστήμονες που χρησιμοποιούν ως μέθοδο χρονολόγησης όχι τον άνθρακα 14, αλλά την ηλεκτρονική στροφορμή του σπιν. Ετσι τα ευρήματα στο σπήλαιο των Πετραλώνων μας δείχνουν ύπαρξη γηγενών ανθρώπων 11.000.000 ετών…  Πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν την γένεση του νοήμονος ΑΔΑΜ (7.500 χρόνια).

Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να ΄΄παρακάμψουν΄΄ τα προβλήματα χρονολόγησης συγκρίνοντας και συνδυάζοντας ορισμένα Μυκηναϊκά πήλινα σκεύη με παρόμοια ευρήματα ή απεικονίσεις ταφικών παραστάσεων της Αιγύπτου ή Μεσοποταμίας που θεωρούν ότι μπορούν να χρονολογηθούν επακριβώς. Τα δείγματα, όμως, πάνω στα οποία βασίζουν τα συμπεράσματά τους είναι ελάχιστα και αποδεικνύουν μόνο ότι ένα ορισμένο είδος πήλινων σκευών υπήρχε κατά μια συγκεκριμένη περίοδο, παραγνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε υπάρξει και πολύ νωρίτερα. Αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει να μας κάνουν προσεκτικούς στο να θεωρούμε ότι οι χρονολογήσεις των αρχαιολόγων βασίζονται σε αδιάψευστες μαρτυρίες. Η χρονολόγηση πολλών τοποθεσιών μετατίθεται όλο και παλαιότερα μέσω νέων ευρημάτων. Για παράδειγμα, κατά τον Σλήμαν η Τίρυνθα ιδρύθηκε το 1400 π. Χ. αλλά οι σημερινοί μελετητές θεωρούν ότι η πρώτη εγκατάσταση ανθρώπων στον λόφο της Τίρυνθας ανάγεται στη Νεολιθική Εποχή (7η – 4η χιλιετία π. Χ. ) και ότι υπήρξε έντονη οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή κατά την πρώιμη Εποχή του Χαλκού περί το 3000 π.Χ. Συνεχιζόμενες ανασκαφές καθιστούν σαφές ότι η περιοχή κατοικήθηκε κατ’ επανάληψη και πέρασε από διάφορες οικοδομικές φάσεις. Λίγα μόνο πήλινα σκεύη αποδίδονται στη Νεολιθική Εποχή ενώ τα αρχαιότερα αρχιτεκτονικά ερείπια ανάγονται στην Εποχή του Χαλκού. Στην αρχή του 20ου αι. βρέθηκαν τα ερείπια ενός μοναδικού κυκλικού κτηρίου (27,7 – 27,9 μ. διαμέτρου, πλινθόκτιστου) στην κορυφή του λόφου κάτω από το μεταγενέστερο Μυκηναϊκό ανάκτορο. Περιλαμβάνει έναν κυκλικό χώρο, διαμέτρου 12,2 μέτρων, που περιβάλλεται από ομόκεντρα τοιχώματα, τεμνόμενα από τοίχους εκτεινόμενους από το κέντρο. Οι θεωρίες διίστανται ως προς την λειτουργία αυτού του κτίσματος που ανάγεται στην Πρώιμη Ελλαδική περίοδο (περί το 2400-2300 π. Χ.) Μερικοί θεωρούν ότι πρόκειται για οχυρωμένο ανάκτορο, άλλοι ότι πρόκειται για μνημειακό νεκροθάλαμο ή ιερό χώρο. Ένα είναι βέβαιο: αποδεικνύει ότι η «αρχή» της σειράς των αρχαίων πολιτισμών στην Ελλάδα είναι πολύ αρχαιότερη από όσο εθεωρείτο παλαιότερα και ότι οι Μυκηναίοι δεν είναι παρά ένας μόνο κρίκος αυτής της σειράς. Δεν έχω, δυστυχώς , εικόνα από το κτίσμα αυτό. Και μόνο το ότι ευρίσκεται μέσα σε κυκλώπεια κατασκευή και ότι είναι κυκλικό, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ , ένα ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ ή ένα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΗ,  ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗ η μη, γεωενεργειακών ρευστών.

Ας μεταφερθούμε τώρα στην Ακρόπολη των Μυκηνών. Εικόνα - Σκαρίφημα  ( αναπαράσταση ) της οποίας παραθέτουμε.

 

 

Εκείνο που κεντρίζει άμεσα τον επισκέπτη της ακροπόλεως αυτής, είναι το περίεργο κυκλικό κτίσμα που υπάρχει δεξιά  (κάτω δεξιά εικόνα ) από την είσοδο της ακροπόλεως , όπου δεσπόζουν οι δύο αντικριστοί λέοντες (κάτω αριστερά εικόνα) ,  που ατενίζουν τον ουρανό . Στην ορθοδοξία βέβαια οι λέοντες συμβολίζουν τον εγωισμό, την κακή δηλαδή χρήση του αυτεξούσιου του ανθρώπου που τον οδήγησε στην έξοδο από την πνευματική υπόσταση (ουρανό) και τον έφερε στην βαριά κατάσταση της ύλης (γη) και την πτώση.  Ας παρατηρήσουμε ότι τα πόδια των λεόντων ευρίσκονται κάτω από το επίπεδο της γης.. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ  ΤΗ ΧΘΟΝΑ , δήλα δη.  Η χθών, είναι βέβαια η βάση του κίονα, που συμβολίζει την απόσταση ουρανού (πνευματικού κόσμου) και ύλης (γαίας).   Στο επίπεδο της γαίας ευρίσκονται - ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ - τα άνω άκρα των λεόντων. Η όλη παράσταση - που είναι τοποθετημένη στο πιό περίοπτο σημείο για τον κάθε επισκέπτη η κάτοικο της πόλεως- είναι ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ. (*)

 

  

 

Το περίεργο αυτό κυκλικό κτίσμα , φέρει όπως διακρίνετε, 72 λίθινες πλάκες σε δύο σειρές, αντικριστές. Ο αριθμός 72 μας θυμίζει τους 72 μεσημβρινούς (κύκλους) που περιβάλουν (θεωρητικά) τον πλανήτη μας. Στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι οι ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ αυτές ΛΙΘΙΝΕΣ πέτρες, μάλλον έχουν κάποια σχέση με τη λειτουργία του γήινου μαγνητικού πεδίου.

 

 

Επίσης το 72 έχει να κάνει και με  τα 72 μιαρά βασίλεια, που φυλάκισε ο Μ.Αλέξανδρος στην Αορνο Πέτρα. (**)  Αλλοι θεωρούν 72 τους Τιτάνες (***).

 

Η ακρόπολη είναι κτισμένη πάνω σε ένα λόφο, που περιβάλλεται από δύο άλλους λόφους με βραχώδη ( άρα λίθινη, άρα ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΔΟΜΗ). Οι λόφοι αυτοί  (Δ1 και Δ2 στις παρακάτω εικόνες ) σχηματίζουν λίθινα κάτοπτρα ( Κ1,Κ2, Κ3,Κ4) τα οποία έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν - όπως αναλυτικά θα δούμε παρακάτω - τα γεωενεργειακά ρευστά (κόκκινες γραμμές).

 

 

 

 

λίθινα κάτοπτρα ( Κ1, δεξιά και Κ2 αριστερά ) που αντανακλούν  τα γεωενεργειακά ρευστά (κόκκινες γραμμές) και τα ΟΔΗΓΟΥΝ στο κυκλικό κτίσμα (κίτρινος κύκλος). Στην περιοχή του κόκκινου κύκλου υπάρχει μία μεγάλη , λίθινη, προμηθεική βραχομορφή.

 

 

 

                                λίθινo  κάτοπτρΚ2                                                                           λίθινo  κάτοπτρΚ4

 

 

Το περίεργο στην παραπάνω εικόνα είναι ότι η περίμετρος του τείχους της ακροπόλεως, σχηματίζει ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (λευκή γραμμή).  Το κυκλικό κτίσμα ευρίσκεται στο μέρος της κεφαλής όπου λέγεται ότι εστιάζεται ο νους (ή Αδάμ ή συνείδηση ή Λόγος ή οφθαλμός της ψυχής) , η Πύλη των λεόντων στο άνω μέρος της κεφαλής (το πρώτο ενεργειακό κέντρο κατά την ΄΄ανατολική ΄΄ φιλοσοφία , ή τέχνη του Ασκληπιού για εμάς , απ΄ όπου προσλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες από το νου εκ του έξω κόσμου, η επικοινωνιακή εξωστρέφεια του ανθρωπίνου πνεύματος δήλα δη) και στο άλλο ενεργειακό κέντρο που συγκεντρώνεται το αίμα, το λαιμό , ευρίσκεται μιά τεράστια βραχομορφή, που μάλλον παριστά τον Προμηθέα δεσμώτη.    

 

Ο βράχος που έχει σκαλισθεί η βασιλική -  προμηθεική μορφή, χωρίζει το βραχώδες ύψωμα, σε δύο τέλεια φυσικά (αυτό δε μπορούμε με σιγουριά να το ισχυρισθούμε, μιας και ο κατακλυσμός έθαψε το λόφο των ΜΗΚΥΝΩΝ 40 μέτρα κάτω από τη σημερινή επιφάνεια του εδάφους.  Μπορεί δηλαδή να είναι και τεχνητό έργο της εποχής εκείνης )  αμφι - θεα -τρα.  Ενα αμφι-θέατρον , είναι ανατολικά του βράχου, το Κ2, και ένα δυτικά του, το Κ1.  Παρατηρούμε δήλα δη , ότι τα βράχια στο λόφο αυτό (Δ1)  δρουν σαν  κατοπτρικός συγκεντρωτής (μαύρη γραμμή) της ενέργειας (τελλούριο) που έρχεται  ( κόκκινες γραμμές) και περνά μπροστά από το χώρο της Ακροπόλεως των Μυκηνών.  Μάλιστα αν παρατηρήσουμε καλλίτερα, θα δούμε ότι και από την άλλη πλευρά ΤΑ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΚΥΝΩΝ , ΕΥΕΡΓΕΤΩΝΤΑΣ  (;)  ΙΣΩΣ,  ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ.  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΛΙΘΙΝΗ ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΚΑΙ ΠΟΥ  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΟΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΕ  ..)  ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΜΕΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗ - ΚΥΝΩΝ.  Ιδιο ακριβώς ρόλο , επιτελεί και το άλλο λίθινο ύψωμα (Δ2). Τα βράχια και στο λόφο αυτό (Δ2)  δρουν σαν  κατοπτρικός συγκεντρωτής (μαύρη γραμμή) της ενέργειας (τελλούριο) που έρχεται  ( άσπρες γραμμές).  

 

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΤΙΣΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΛΙΘΙΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ,  ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΥΚΝΩΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.  Οι πυκνωτές στα ηλεκΤΡΟΝικά   (ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑ - ΤΡΟΝ  < -- >  ΗΛΕΚ - ΤΡΟΝ ) είναι στοιχειώδη ηλεκτρονικά κυκλώματα που συσσωρεύουν ηλεκτρική ενέργεια και κατόπιν την αποδεσμεύουν σε ελάχιστο χρόνο μαζικά...     Μάλλον,  λοιπόν, αυτό το κτίσμα έχει αυτή την ιδιότητα, μόνο που δε συγκεντρώνει αμιγώς  ηλεκτρικά φορτία, αλλά τα γεωενεργειακά ρευστά, στα οποία συμπεριλαμβάνουμε και τη γήινη (θετική και αρνητική ) και την κοσμική (θετική και αρνητική ) ακτινοβολία και τα τελλουριακά ρεύματα.

H λειτουργία του λίθινου πυκνωτή της ακροπόλεως των ΜΗ ΚΥΝΩΝ προφανώς έχει να κάνει με την ομαλοποίηση της ενέργειας των γεωενεργειακών ρευστών στην περιοχή αυτή.  Πιθανότατα δρα δήλα δη, σαν ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΤΗΣ.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουμε  :

          1.  Aπό την όλη χωροταξική διάταξη της ακρόπολης των ΜΗ ΚΥΝΩΝ , ως προς την ΚΟΡΙΝΘΙΑ, το όρος ΚΥΛΙΝΗ ( KY = KEI = εκεί που ΛΥΝΕΙ , δηλα δή , εκεί που τα γεωενεργειακά ρευστά ΛΥΝΟΥΝ κάτι .. Η θέση του όρους ΚΥΛΙΝΗ είνι φανερό ότι είναι κατοπτρική , ενεργειακά, ως προς την ακρόπολη των ΜΗ ΚΥΝΩΝ ) και την ευρεία περιοχή ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (ΕΠΙ - Δ- ΑΥΡΟΣ = πάνω στην αύρα που έχει σχήμα ΄Δ΄ , δηλαδή , ισοπλεύρου τριγώνου , που σημαίνει ενεργειακή ισορροπία τριών καταστάσεων... Η ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, ΚΑΘΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ).

          2. Τη θέση του κυκλικού λίθινου κτίσματος απέναντι από τους δύο φυσικούς,  λίθινους, ΑΜΦΙ - ΘΕΑ - ΤΡΙΚΟΥΣ , κατοπτρικούς ( = διώχνουν την ενέργεια που λαμβάνουν , εστιάζοντάς την κάπου αλλού )  ΛΟΦΙΣΚΟΥΣ.

         3. Την ύπαρξη συγκεκριμένης, χαρακτηριστικής, ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΗΣ που παριστά βασιλέα δεσμώτη, ή ΠΡΟ ΜΗ ΘΕΙΚΗ (ο Προμηθέας ήταν πιθανότατα ένας παραβάτης άγγελος από αυτούς τους 201 που φύλαγαν τα περάσματα στη γη ...) μορφή εάν προτιμάτε.    

 

Ο ελλαδικός χώρος δέχεται έντονες επιδράσεις γεωμαγνητικών ακτινοβολιών, και αυτό είναι φυσικό, καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη ξηρά που δημιουργήθηκε στον πλανήτη. Τέτοιες , θετικές γεωμαγνητικές ακτινοβολίες που εκπέμπονται και στο  χώρο, των Μηκυνών και φαίνεται ότι είναι από τις ισχυρότερες στον κόσμο.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές εικόνες από δορυφόρο , που αφορούν μια πρώτη εκτίμησή μας για την λειτουργία των γεωενεργειακών ρευστών στην περιοχή των ΜΗ ΚΥΝΩΝ. 

 

Φαίνεται ότι το περίεργο  κυκλικό κτίσμα που δεσπόζει στην Ακρόπολη των Μη κυνών και που περιβάλλεται από λίθινες ορθογώνιες πλάκες (κάτω), φαίνεται να λειτουργεί  σαν ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΗΣ  ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ.

     ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ   ΔΙΠΛΗΣ ΡΟΗΣ ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ

Τις ενέργειες αυτές , τις απεικονίζω με κόκκινο (Βουνοκορφές) και κίτρινο (κοιλάδες) , διακεκομμένο βέλος. Tο γράμμα (Μ) είναι η ακρόπολη των Μυκηνών,  το γράμμα (Β) είναι η περιοχή που υπάρχει η βραχομορφή, τα γράμματα (Κ) είναι τα φυσικά λίθινα κάτοπτρα της περιοχής. Tα γράμματα  (Ξ) και (Ο) είναι τα προσπίπτοντα γεωενεργειακά ρευστά στους κατοπτρικούς λίθινους, κρυσταλλικής δομής βράχους (Κ1 και Κ2).  Τα γράμματα (Ρ) και (Π) είναι  τα ανακλώμενα γεωενεργειακά ρευστά από τους  κατοπτρικούς λίθινους, κρυσταλλικής δομής βράχους (Κ1 και Κ2) , τα οποία προσπίπτουν στις δύο σειρές από λίθινες πλάκες (Ε η εξωτερική σειρά  ) και  ( Ν η εσωτερική σειρά) δημιουργώντας αντίρροπους στροβιλισμούς των γεωενεργειακών ρευστών  (Τ κατά σύμβαση αριστερόστροφο) και (Σ κατά σύμβαση δεξιόστροφο ) στο κυκλικό κτίσμα (μικρές εικόνες πάνω και κάτω δεξιά).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο περίεργο αυτό κυκλικό κατασκεύασμα, εμφανίζεται ισχυρή  ακτινοβολία, η οποία φαίνεται ότι ενισχύεται από τη σπειροειδή μορφή των θεμελίων του κυκλικού σχήματος του κτίσματος.  Στην περίπτωση αυτή η όλη δομή του κτίσματος και η δυναμική του , φαίνεται να δείχνει  τεχνητό εξαναγκασμό της διπλής (αμφι )  γεωενεργειακής ροής (διπλός όφις)  που εστιάζεται από τα δύο κάτοπτρα  - λόφους (Κ1 και Κ2) ,  ώστε αυτή να κινηθεί στροβιλιστικά σε αντίθετες κατευθύνσεις (όπως δείχνουν τα δύο λευκά βέλη).   Οι λίθινες πλάκες είναι από μόνες τους κρύσταλλοι...   Στην περίπτωση αυτή, το κτίσμα αυτό θα μπορούσε να δρά ως συγκεντρωτής σε πρώτη φάση και ως καταστροφέας των γεωπαθογόνων ακτινοβολιών (αρνητική γήινη γεωενεργιακή ροή) , σε δεύτερη φάση, ευεργετώντας τα μέγιστα τους κατοίκους της περιοχής.  Στην περίπτωση αυτή, οι δύο σειρές των λίθινων πλακών , λειτουργούν σαν πηνία , στις τεχνολογίες του ηλεκτρισμού.

Ο διπλός όφις  των στροβιλιζόμενων, και ανερχόμενων κατά κατακόρυφο γήινο άξονα, γεωενεργειακών  ρευστών,(παρακάτω εικόνα)  απεικονίζεται με τα γράμματα (Ν) και (Ε).  Αυτό ήταν το σύμβολο του Ασκληπιού, τα 2 συστρεφόμενα φίδια. Τα πτερά άνωθεν  συμβολίζουν γενικά κάθε πνεύμα, αλλά και την πνευματική διάσταση. Η σφαίρα στο πάνω μέρος είναι προφανώς ο ΟΥΡΑΝΟΣ και η ράβδος, η οδός που συνδέει τον ΟΥΡΑΝΟ με τον ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την τεχνική αυτή χρησιμοποίησα - χωρίς να το γνωρίζω - για τη δημιουργία διπλών, αντιστρεπτών, ενεργειακών ροών, που σκοπό έχουν να εξουδετερώσούν αρνητικές, γήινες,  γεωπαθογόνες ακτινοβολίες, με χρήση μαγνητικού πεδίου και κάποιου κρυστάλλου.   Την έχω μάλιστα κατοχυρώσει σαν ευρεσιτεχνία από το 2006 (MΕΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟΠΥΚΝΩΣΗΣ ΓΕΩΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ HARTMANN  (PAT. No GR10060087)) .  Μία εικόνα του πως λειτουργεί η εφεύρεση αυτή υπάρχει παρακάτω. Η εφεύρεση αφορά μια μέθοδο και μία εφαρμογή της σε σύστημα – μηχανή  μικρού όγκου και χαμηλού κόστους ανάπτυξης που αποπυκνώνει  γεωπαθογόνα μαγνητικά  πεδία χαμηλής συχνότητας τα οποία προκαλούν πολλαπλές και ύπουλες διαγνωστικά βλάβες στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων και προέρχονται από γνωστά και μη φαινόμενα όπως τους γεωπαθογόνους κόμβους ή γραμμές του πλέγματος Hartmann (Hartmann grid lines), τα ασθενή μορφογεννετικά πεδία, την αντήχηση Schumann (Schumann Resonance), το φαινόμενο ‘Curry net’, την επονομαζόμενη ‘ακτινοβολία μαύρου ύδατος’ (black water radiation), και πολλά άλλα. Η μηχανή (30) που δεν απαιτεί εξωτερική παροχή ενέργειας για να λειτουργήσει, έλκει τα βλαβερά φωτόνια σε δύο μη συμβατικής μορφής πηνία (44 - 45), τοποθετημένα αντίστροφα το ένα ως προς το άλλο, πάνω σε ένα μαγνήτη (47) ειδικά οπλισμένο (46), περικλειόμενα από ειδικό μονωτικό περίβλημα (34) κωνικού σχήματος το οποίο τα συγκρατεί σταθερά. Κινητήρια δύναμή της είναι ο οπλισμένος (46) μαγνήτης (47) που ενεργοποιεί τα δύο πηνία και  μικροκρύσταλλο, που δημιουργεί ταλαντώσεις λειτουργώντας σαν χρονιστής για τα δύο πηνία. Ο μαγνήτης (47) εφελκύει (32) τα φωτόνια (31) που προκαλούν το γεωπαθογόνο κόμβο, αναγκάζοντάς τα να διέλθουν μέσα στη μηχανή (42), αυξάνοντας την ταχύτητά τους και παρασύροντάς τα μέσα στα δύο αντίρροπα πηνία που δημιουργούν δύο διαφορετικές και αντίστροφες κατευθύνσεις περιστροφής με αποτέλεσμα πόλωση άλλων φωτονίων δεξιόστροφα (53) και άλλων (54) αριστερόστροφα, προκαλώντας την αποσταθεροποίησή τους από  το ‘μητρικό’ άξονα (58) περιστροφής τους στο γεωπαθογόνο κόμβο. Τα δύο αντίρροπα ρεύματα φωτονίων κινούνται ελκόμενα προς το εσωτερικό του μαγνήτη όπου αποσυντονίζονται πλήρως από την αρχική δύναμη (8) που τα κινούσε, εκτοξευόμενα (48)  προς την κατεύθυνση (55) της γης, σε κυκλικές τροχιές.  Όσο λειτουργεί η μηχανή δεν μπορεί να λειτουργήσει βλαπτικά για τον άνθρωπο ο γεωπαθογόνος κόμβος.   Στο κέντρο έχω τοποθετήσει το διπλό ενεργειακό όφι των γεωενεργειακών ρευστών (μπλέ και κόκκινο χρώμα) του κτίσματος.

Αυτό που φαίνεται να λείπει , λοιπόν , από το όλο σκηνικό του περίεργου κυκλικού , διπλών λίθινων, κρυσταλλικών , πλακών , κατασκεύασμα  - ΜΗΧΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ - των ΜΗ ΚΥΝΩΝ ,  είναι ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ , που θα προκαλούσε την ΔΙΑΘΛΑΣΗ των γεωπαθογόνων ακτινοβολιών.   Το που μπορεί να ευρίσκεται ή τη τύπου κρύσταλλος ήταν , δεν γνωρίζω(αν και για τον τύπο κάτι υποθέτω ..).  Μπορεί να ήταν ΦΟΡΗΤΟΣ και οι ΄΄ιερείς΄΄ να τον τοποθετούσαν όταν εκείνοι έκριναν, ανάλογα με τις θέσεις των άστρων, τις ισημερίες κλπ.     ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΚΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΥΙΔΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΤΟΟΥΝΧΕΤΖ κλπ) .

Αν αυτή η θεωρεία φαντάζει πολύ προοδευτική, ας δούμε τι συν - βαίνει και σε άλλους ενεργειακούς χώρους ( που δια - σταυρώνονται γεωενεργειακά ρευστά ή άλλως κόμβους γεωενέργειας) , ως η  Επίδαυρο   (ΕΠΙ + Δ + ΑΥΡΟΣ = επί της οποίας υπάρχει αύρα προερχόμενη από το Δ)  (****) .

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΟΦΙ (*****) υπάρχουν πληροφορίες σε άλλη ιστοσελίδα μου, αλλά και στο τέλος αυτής της ιστοσελίδας.

Να θυμίσουμε εδώ , ότι οι Κινέζοι, τα τελλουρικά ρεύματα ακόμα και σήμερα τα ονομάζουν "γραμμές του ρεύματος του δράκου" και τα χωρίζουν σε δύο είδη, το αρνητικό (θηλυκό ή Γιν) και το θετικό (αρσενικό ή Γιάνγκ), τα οποία παριστάνουν με μία Λευκή τίγρη και έναν γαλάζιο δράκο αντίστοιχα, Όπως αναφέραμε ήδη, οι αρνητικές πηγές ενεργείας ελκύουν, ανάμεσα σε άλλα, τα αιλουροειδή (γάτες) που στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιπροσωπεύονται από την τίγρη.    Οι σύγχρονοι Κινέζοι, κληρονόμοι μιας πανάρχαιας γνώσης,  - προσωπικά πιστεύω ότι συμπίπτει ακριβώς με τη γνώση του Ασκληπιού , ας μη μας διαφεύγει μάλιστα ότι μία τεράστια Κινεζική επαρχία , ονομάζεται ΓΙΟΥΝΑΝ, δηλαδή Ίωνες - εξακολουθούν να πιστεύουν πως το Γιάνγκ τρέχει κατά μήκος των οροσειρών, με σημεία έντασης τις βουνοκορφές, ενώ το Γιν τρέχει κατά μήκος των κοιλάδων, των ποταμών, και των υπογείων στοών.  Γι' αυτό και στην επίπεδη Αίγυπτο οι αρχαίοι κατασκεύασαν Γιάνγκ  πυραμίδες, για να εξισορροπήσουν τον Γιν – Νείλο.   Στην Ελλάδα κατασκευάσθηκαν ελάχιστες πυραμίδες, βασικά σε πεδιάδες (πλην αυτής του Ολύμπου) , διότι η μορφολογία της Ελλάδος εξισορροπεί με φυσικό τρόπο το Γιάνγκ των βουνοκορφών με το Γιν των ποταμών και των αίτιων. Τον ίδιο σκοπό φαίνεται να εξυπηρετεί και η γνωστή Πυραμίδα του Αργούς στην ομώνυμη πεδιάδα.   

 

Τις ενέργειες αυτές , τις απεικονίζω με κόκκινο (Βουνοκορφές) και κίτρινο (κοιλάδες) , διακεκομμένο βέλος.

Στις επόμενες εικόνες, το γράμμα (Μ) είναι η ακρόπολη των Μυκηνών,  το γράμμα (Β) είναι η περιοχή που υπάρχει η βραχομορφή, τα γράμματα (Κ) είναι τα φυσικά λίθινα κάτοπτρα της περιοχής και τα γράμματα  (Δ) είναι  οι δύο τεράστιοι λίθινοι όγκοι , αριστερά και δεξιά της φυσικής διαύλου, μέσα στην οποία έχουν κτισθεί οι ΜΗ ΚΥΝΕΣ.  Το γράμμα (Α) είναι το αρχαίο Αργος και το το γράμμα (Ρ) είναι η πόλη της Κορίνθου. Με την άσπρη διακεκομμένη γραμμή έχω περιβάλει το κυκλικό κτίσμα - συγκεντρωτή ενέργειας - των ΜΗ ΚΥΝΩΝ. Με ελαφρύ πράσινο χρώμα, παριστώνται (στην παρακάτω εικόνα) οι ανακλώμενες ενέργειες - γεωενεργειακά ρευστά - αφού έχουν ανακλαστεί στον κατοπτρικού σχήματος, σκληρό λίθινο πυρήνα λόφου ή όρους. Στην πιό κάτω, δορυφορική εικόνα της Β.  Πελοπονήσου, οι λαχανί χρώματος εστιγμένες γραμμές, παριστούν τα γεωενεργειακά ρευστά που έρχονται από τη θάλασσα και είναι τύπου κοιλάδας (ΓΙΝ).  Οι εικόνες παρουσιάζονται με σειρά μεγάλης ανάλυσης (κοντινό πλάνο) και κάθε επόμενη έχει μικρότερη ανάλυση (δηλαδή έχει ληφθεί  από μεγαλύτερη απόσταση).

 

 

Στην επόμενη δορυφορική εικόνα τμήματος της  Πελοπονήσου, οι με ελαφριάς πράσινης απόχρωσης  εστιγμένες γραμμές, παριστούν τα γεωενεργειακά ρευστά που έρχονται από τη θάλασσα και είναι τύπου ΄΄κοιλάδας΄΄  (ΓΙΝ). 

 

 

 

Παρακάτω παρουσιάζεται η περίεργη βραχομορφή που υπάρχει στο νότιο άκρο ,απέναντι από την ακρόπολη των Μυκηνών, και παριστά  προφανώς βασιλέα (φέρει χαρακτηριστικό στέμα στην κεφαλή του). Παριστά ολόσωμη μορφή  'δεμένη' στο βράχο,  θυμίζοντας ΈΝΤΟΝΑ τον μύθο του Τιτάνα Προμηθέα που 'εδέθη' σε βράχο από τον Δία.  Ευρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο των ΜΥΚΗΝΩΝ, επί του βράχου δεξιά από το γνωστό αρχαιολογικό χώρο, καθώς εισερχόμαστε στην ύλη των Λεόντων', δεξιά της χαράδρας. Οι εικόνες που παραθέτουμε θα σας οδηγήσουν εκεί εκ του ασφαλούς ...  Στον κόκκινο εστιγμμένο, με διακεκομμένη  γραμμή,  κύκλο εντοπίζεται η μορφή του 'δεσμώτη βασιλέα'.  Μπροστά σας απλώνεται ο λόφος με την ακρόπολη των ΜΥΚΗΝΩΝ. (θεωρούμε ότι η προκατακλυσμιαία γραφή είναι ΜΗΚΥΝΕΣ, εκ του ΜΗ  + ΚΥΝΕΣ, δηλαδή όχι κυνόμορφοι άνθρωποι... σε αντιδιαστολή με το γένος των κυνομόρφων και ίσως των κυνοκεφάλων, που ζούσαν στην Ινδία. Στο γένος των κυνοκεφάλων ανήκε και ο Αγιος Χριστόφορος, προστάτης των οδοιπόρων. 

Η παρακάτω εικόνα είναι από δορυφόρο (GOGLE EARTH). Παριστάται η τοποθεσία που ευρίσκεται η βραχομορφή (7) μέσα στον κόκκινο εστιγμμένο, με  διακεκομμένη  γραμμή,  κύκλο.  Η ευθεία κόκκινη γραμμή (5) παριστά την κατεύθυνση (αζιμούθιο) από το σημείο λήψης (2) της φωτογραφίας της βραχομορφής (7) από το πάρκιν (1) του αρχαιολογικού  χώρου (6) των ΜΥΚΗΝΩΝ. O ΒΟΡΑΣ παρίσταται (4) με κόκκινο βέλος.  Στη δεξιά φωτογραφία φαίνεται η απόσταση που έχει ληφθεί η φωτογραφία της συγκεκριμένης βραχομορφής (περίπου 425 μέτρα). 

Η  θέση της δημιουργίας  (δε γνωρίζουμε πως έχει γίνει. Δεν είναι ολογραφική αυτή η μορφή, δηλαδή δεν είναι άγαλμα. Την παρατηρεί κάποιος μόνο αν ξέρει την τεχνική να τη δει. Η σκίασή της είναι αυτή που την κάνη ορατή, επομένως φαίνεται λίγο πριν νυκτώσει και συγκεκριμένες εποχές το χρόνο. Μία θεωρεία που έχουμε διατυπώσει φαίνεται εδώ) της συγκεκριμένης βασιλικής - προμηθεικής , μορφής δεν είναι τυχαία. Παρατηρείστε στη φωτογραφία πάνω ότι ο βράχος που έχει σκαλισθεί η βασιλική -  προμηθεική μορφή, χωρίζει το βραχώδες ύψωμα, σε δύο τέλεια φυσικά (αυτό δε μπορούμε με σιγουριά να το ισχυρισθούμε, μιας και ο κατακλυσμός έθαψε το λόφο των ΜΗΚΥΝΩΝ 40 μέτρα κάτω από τη σημερινή επιφάνεια του εδάφους.  Μπορεί δηλαδή να είναι και τεχνητό έργο της εποχής εκείνης )  αμφι - θεα -τρα.  Ενα αμφι-θέατρον , είναι ανατολικά του βράχου και ένα δυτικά του. Δηλαδή ένας συγκεντρωτής (κατοπτρικός) της ενέργειας που έρχεται (τελλούριο) και περνά μπροστά από το χώρο της Ακροπόλεως των Μηκυνών.  Μάλιστα αν παρατηρήσουμε καλλίτερα, θα δούμε ότι και από την άλλη πλευρά ΜΆΛΙΣΤΑ ΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ  Η ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΚΥΝΩΝ, ΕΥΕΡΓΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ.

Η παρακάτω εικόνα είναι πιό 'παραστατική'.   Η μορφή του 'δεσμώτη βασιλέα' διακρίνεται καθαράμέσα στον κόκκινο εστιγμμένο, με διακεκομμένη  γραμμή,  κύκλο.  Αριστερά σας είναι ο λόφος των ΜΥΚΗΝΩΝ.  Το γιατί κανείς αρχαιολόγος δεν έχει παρατηρήσει μέχρι τώρα τη μορφή οφείλεται σε πολλούς λόγους... Κυρίως στο ότι δεν υπάρχει φαντασία , παρά μόνο ότι διαβάζουμε σε αρχαία κείμενα που μας έχουν 'αποδεσμεύσει' κάποιοι  , αλλά και στη φωτοσκίαση που πρέπει να είναι κατάλληλη για να 'φανεί'  το μνημείο.... Τα συμπεράσματα δικά σας ...

 

 

Παρακάτω παραθέτουμε 2 μεγενθυμένες, από υπολογιστή εικόνες , που αναφέρονται στην παραπάνω εικόνα, της βραχομορφής

 

 

 

Συσχετίζοντας τη βραχομορφή του ΒΑΣΙΛΕΑ των Μυκηνών με την αρχαία ονομασία ΑΝΑΞ ή ΑΝΑΚΤΑΣ που ήταν ο τίτλος του τότε άρχοντα, και τη γραφή της στη γλώσσα των Μυκηναίων (Γραμμική Γραφή) διαπιστώσαμε τα εξής :

 

Το πρώτο ιδεόγραμμα που χρησιμοποιούσαν για το λήμμα ΑΝΑΞ είναι σαφώς ένας κίονας με το κιονόκρανο, από τους ναούς τους. Οπως αναφέραμε σε άλλη ιστοσελίδα μας, οι ευθύγραμμες εγκοπές στις κολώνες (Α) των αρχαίων Ελληνικών ναών (εικόνα 1, κάτω δεξιά) παριστούν τελλουριακά  ρεύματα. Είναι σαφώς το σύμβολο της ενεργειακής ροής, και σαν τέτοιο σύμβολο χρησιμοποιείτο από τους αρχαίους Έλληνες.  Μέσα σε αυτά τα ‘ρεύματα’ φαίνεται ότι κινούνται οι ΄θεοί’ της Ελληνικής μυθολογίας… Ήταν οι ναοί τους, ο ζωτικός χώρος τους, η οικία τους. Στην εκροή κάποιων τέτοιων ισχυρών ή μεγάλης χωρητικότητας ρευμάτων, στην επιφάνεια της γης υπάρχουν κτισμένοι οι αρχαιοελληνικοί ναοί…

Το τελευταίο αυτό εύρημα φαίνεται να 'συμβαδίζει' απόλυτα με το ότι οι περίεργες αυτές βραχομορφές φαίνεται ότι οριοθετούν ή προσδιορίζουν τη διέλευση ισχυρών ή σημαντικών τελλουριακών ρευμάτων.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ για τη Γραμμική Γραφή

John Chadwick : The Decipherment of Linear B ,

John Chadwick : Μυκηναικος κοσμος

John Chadwick : Γραμμική Β και συγγενικές γραφες

Martin Ruiperez , Jose Melena : Οι Μυκηναίοι Ελληνες

James T. Hooker : Linear b an introduction

Γ .Μπαμπινιώτη : Λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσας

Gareth Owens : Δαιδαλικά

Gavalas Markos , e-mail : markgavalas@hotmail.com

Θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι εκτός από την περίεργη , τεράστια βραχομορφή που αναφέραμε, έχουμε εντοπίσει σε ηλεκτρονική βιβλιογραφία, μια βραχομορφή που φαίνεται να είναι σκαλισμένη στην  ακρόπολη των μηκυνών. Προσωπικά δεν έχω άποψη , γιατί δεν την έχω δεί, ούτε την έχω εντοπίσει. Την παραθέτω όμως. Εάν κάποιος βιαστεί να βγάλει συμπέρασμα του τι παριστά , θα θεωρήσει ότι είναι ανθρώπινη. Δεν είναι. Παριστά Κούρο (αριστερή, κάτω εικόνα). Οι κούροι ή κουρήτες, ήταν οι πολεμιστές των ΄θεών΄΄. Δηλαδή ήταν και αυτή άγγελοι.  Η μορφή τους στις Μηκύνες πολλά μπορεί να μας πεί.  Σίγουρα αναφέρεται σε προκατακλυσμιαίες εποχές, τότε που ο Δίας είχε πόλεμο με τιτάνες και γίγαντες.  Εαν κάποιος γνωρίζει για την βραχομορφή αυτή θα τον παρακαλούσα να επικοινωνήσει μαζί μου. Η θέση της μόνο τυχαία δεν θα είναι για το γεωενεργειακό γίγνεσθαι της Ακροπόλεως των ΜΗ ΚΥΝΩΝ.   Ας μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι σύμφωνα με τη θεωρεία του Κ. Σωκράτους , οι Αχαιοί πολέμησαν τους Τρώες , που ήταν στην Ατλαντίδα, στο μέσον του Ατλαντικού ωκεανού. Και αν αυτή η θεωρεία αληθεύει , τότε αυτό λέει πολλά.  Η πρώτη μου άποψη είναι ότι η μορφή του Κούρου έχει τοποθετηθεί εκεί τιμητικά και δείχνει την προστασία  των  Α - ΧΑΙ- ΩΝ ,( Α = στερητικόν.   το  ΧΑΙΟΣ πάντως , μου θυμίζει έντονα το ΧΑΙ -ΤΕ - ΟΣ.  Ισως να ήταν φυλή διαφορετική από τους Χετταίους )   από τους αγγέλους - πολεμιστές του Δία.  Η μορφή πάντως είναι ολογραφική και καθαρή, δείγμα ότι είναι μεταγενέστερης εποχής από τις τεράστιες, μη ολογραφικές βραχομορφές. Μου θυμίζει πάντως έντονα το ύφος του προσώπου της ΑΘΗΝΑΣ , που έχω εντοπίσει σε άλλο χώρο.  Βέβαια οι κάτοικοι της περιοχής των Μυκηνών και του Αργους, γνωρίζουν για την τεράστια βραχομορφή - που λένε ότι αναφέρεται στο πρόσωπο του ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ (δεξιά, κάτω εικόνα)  - που ευρίσκεται απέναντι ακριβώς από τις Μυκήνες και καλύπτει όλο το όρος αυτό. 

 

 

 

 

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΕΡΙΦΟΡΙΚΗΣ ΤΩΝ  ΘΟΛΩΝ  ( ή Κυψελοειδών Θαλάμων)

(ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΟΙ ΜΥΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΡΥΙΔΩΝ)

Μερικά από τα πιο ΕΝ – ΔΙΑ - ΦΕΡΟΝΤΑ (η λέξη μιλάει από μόνη της) μεγαλιθικά μνημεία (ΜΟΝΟ) στον σημερινό Ελλαδικό χώρο, είναι οι θόλοι ή κυψελοειδείς θάλαμοι. (Κάτω δεξιά υπάρχει σχετικό σκαρίφημα). Εννέα υπάρχουν σήμερα  αποκεκαλυμένοι, στις αρχαίες Μυκήνες. Ο πιό εντυπωσιακός είναι ο επονομαζόμενος Θησαυρός του Ατρέα.  Η είσοδος στον θάλαμο είναι προσιτή χάρη σε ένα πέρασμα μήκους 40 μέτρων, ακριβώς στην πλαγιά του λόφου και έχει κτιστεί με ορθογώνιους λίθους, κρυσταλλικής δομής. Πρόκειται για ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΟ ΚΤΊΣΜΑ.  ΜΕ αναλογίες λίθων μέχρι και  6 χ  1,2 μέτρα (μήκος χ ύψος). Η θόλος είναι ύψους 13,5 μέτρων και διαμέτρου 14,6 μέτρων επίσης χτισμένη με μεγαλιθικούς ορθογώνιους λίθους. Οι λίθοι είναι καλά πελεκημένοι στο εσωτερικό της θόλου, ενώ στο εξωτερικό τα τοιχώματα έχουν λίθινη επένδυση. Το δάπεδο είναι φυσικός βράχος, άρα κρυσταλλικής δομής υλικό. Μια χαμηλότερη θύρα οδηγεί σε ένα μικρό πλευρικό δωμάτιο που επίσης διαθέτει ένα ανοιχτό τρίγωνο στο υπέρθυρο. Εδώ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΌΤΙ το τρίγωνο ασφαλώς δεν θα μπορούσε να λειτουργεί ως ΄΄ανακουφιστικό΄΄ από το βάρος των κιόνων, αυτή άλλωστε είναι μια άποψη κάποιων που βλέπουν κάθε κτίσμα μόνο από τη μηχανική ή δομική του άποψη. Δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξης τέτοιων τριγώνων.

 

Το στόμιο έχει ύψος 5, 4 μέτρα και στην κορυφή του υπάρχει γιγάντια πλάκα που υπολογίζεται ότι ζυγίζει πάνω από 120 τόνους. Πάνω από αυτήν υπάρχει ένα ανοιχτό τρίγωνο που σκοπός του, κατά την κρατούσα άποψη στην αρχαιολογική επιστήμη, ήταν να ανακουφίζει τους κίονες της εισόδου από το βάρος της καμάρας. Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Είναι η παράσταση του ισόπλευρου τριγώνου, του ιδεογράμματος ΄Δ΄ , που χαρακτηρίζει τον ίδιο το ΘΕΟ , την Αγία και συλλειτουργούσα, Ομοούσιο Τριάδα. Επίσης συμβολίζει και τον πνευματικό άνθρωπο πριν την πτώση του στην ύλη. Επομένως ΄΄χωροταξικά ΄΄ ,  το τρίγωνο , παριστά τον ΟΥΡΑΝΟ, κατοικία του ΘΕΟΥ και του πνευματικού ανθρώπου.    Μετά (κάτω ακριβώς) , υπάρχει μία τεράστια μεγαλιθική κρυσταλλικής δομής, πέτρα, που ΔΙΑ – ΧΩΡΙΖΕΙ , πνευματική υπόσταση από υλική υπόσταση. Πιο κάτω , υπάρχει βέβαια η ΘΥΡΑ. Η πυλη που οδήγησε τόσο τον θεό – άνθρωπο, όσο και τους εγρήγορους (παραβάτες αγγέλους) και τους δαίμονες  , από τον ΟΥΡΑΝΟ στην ΥΛΗ και τη ΓΗ.  Αυτή είναι η σημειολογία της πρόσοψης των ΘΟΛΩΝ.

   

Η  χρονολόγηση του κτίσματος είναι εξαιρετικά αβέβαιη, ιδιαίτερα εφόσον συλήθηκε κατά την αρχαιότητα και επομένως η αναγωγή των θόλων στους Μυκηναίους είναι επίσης αβέβαιη.  Περισσότεροι από 100 θόλους έχουν ανασκαφεί στην Ελλάδα και υποπτευόμαστε ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα. Ένα συγκρότημα έχει βρεθεί στη Μεσσηνία, στη δυτική Πελοπόννησο. Θόλοι έχουν βρεθεί επίσης και στην Κρήτη. Τα τελευταία 9 χρόνια, διερχόμενος με το αυτοκίνητό μου, είδα να έχουν βρεθεί κάποιοι στην περιοχή πάνω από τη Γλύφα, μεταξύ Λαμίας και Βόλου, κοντά στα παράλια.   Όμως, ο Θησαυρός του Ατρέα υπερτερεί όλων από ποιοτική άποψη. Πολλοί έχουν κατασκευαστεί με πολύ μικρότερους λίθους , ακολουθούν όμως το ίδιο σχέδιο και γι’ αυτό πρέπει να είναι συναφείς. Σύμφωνα με τον Λόρδο Γουίλιαμ Τέιλορ:  «Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο θολωτός ταφικός τύπος είναι πολύ αρχαιότερος από όσο αρχικά υπετέθη…Ως προς την προέλευση του θολωτού τάφου δεν υπάρχει ακόμα ομοφωνία. Κυκλικοί τάφοι διαφόρων τύπων υπάρχουν στο μεγαλύτερο τμήμα της Μεσογείου και ακόμα μακρύτερα αλλά δεν είναι πάντα δυνατή η ακριβής χρονολόγηση» ( ΄΄ Οι Μυκηναίοι ΄΄ , βελτιωμένη έκδοση, 1983, σ. 7 ). 

Θόλοι έχουν βρεθεί και στην Ισπανία στο Λα Κουέβα ντε Ρομεράλ και στο Λος Μιλάρες (και στις δύο περιοχές με μη επεξεργασμένους όγκους) καθώς και στη Σαρδηνία στο Santa Cristina Well Temple (με τέλεια επεξεργασμένους όγκους). Για κάποιους ιστορικούς, οι θόλοι ακολουθούν ένα ρεύμα μεταναστεύσεων από τη Δύση σε αντίθεση προς τη Μυκηναϊκή εισβολή που λέγεται ότι έγινε από την Ανατολή.

 Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι στους Ομηρικούς Ύμνους δεν γίνεται ποτέ αναφορά σε αυτές τις εντυπωσιακές κατασκευές, πράγμα που θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι ανήκουν σε τελείως διαφορετική περίοδο ή πολιτισμό.

Οι Θόλοι γενικά χρονολογούνται από τα κτερίσματα που βρίσκονται εντός τους, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αν αυτοί οι ενταφιασμοί έλαβαν χώρα κατά τη εποχή της κατασκευής τους. Σύμφωνα με τον Βίλχελμ Ντόρπφελντ, όλα αυτά τα κατασκευάσματα, ήσαν κάποτε κλειστά. Το μόνο ερώτημα είναι πότε έγινε αυτό. Επειδή και οι δύο σπουδαίοι θόλοι των Μυκηνών είχαν πλούσιες προσόψεις με ξύλινες θύρες και χάλκινη διακόσμηση ίσως να μη κλείστηκαν αμέσως.

Είναι γεγονός ότι οι τοίχοι που έκλεισαν τους δύο μεγάλους θόλους δεν κτίστηκαν με το ίδιο υλικό με το οποίο κτίστηκαν οι τάφοι». (Εισαγωγή του Ντόρπφελντ στο Βιβλίο «Η Μυκηναϊκή Περίοδος- Μία Μελέτη των Μνημείων και του Πολιτισμού της Προ- Ομηρικής Ελλάδας» από τον Χρήστο Τσούντα και τον Τζ. Έρβινγκ Μάνατ (1897) σσ. xxvi-xxvii) .

Αυτό σημαίνει δύο τινά :

H΄ ότι οι σκελετοί που βρέθηκαν σε μερικούς θόλους ίσως ανάγονται σε μεταγενέστερη περίοδο και απόδειξη ότι οι σκελετοί που βρέθηκαν μέσα στους θόλους δεν ανήκουν στην εποχή των αρχικών κατασκευών και μάλλον οι σκελετοί που βρέθηκαν πιθανώς δεν ανήκαν σε βασιλείς (Εισαγωγή του Ντόρπφελντ στο Βιβλίο «Η Μυκηναϊκή Περίοδος- Μία Μελέτη των Μνημείων και του Πολιτισμού της Προ- Ομηρικής Ελλάδας» από τον Χρήστο Τσούντα και τον Τζ. Έρβινγκ Μάνατ (1897) σσ. xxvi-xxvii).

Έρευνα διεξαχθείσα το 1998, 1999 και 2004 από τον Βίκτορ Reijs για μια πιθανή ευθυγράμμιση ισημερίας του Θησαυρού του Ατρέα αναφέρει ρητά ότι το ηλιακό φως είναι τώρα ορατό στον τοίχο του θαλάμου κατά τις ισημερίες (άνοιξη και φθινόπωρο). Αυτό ισχύει εάν η τριγωνική κατασκευή ήταν ανοιχτή. Φαίνεται, όμως, σαν να είχε πιθανώς κλειστεί με διακοσμητικό τρόπο κάποια εποχή (ή εποχές) με μια πλάκα.( http://www.iol.ie/~geniet/eng/atreus.htm ). Η έρευνά του, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, δείχνει ότι το ηλιακό φως μπορούσε να εισέρχεται στην θόλο μερικές μέρες πριν και μετά τις ισημερίες και κατά το θερινό ηλιοστάσιο. Αν και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, η μέχρι τούδε έρευνά του παρέχει ισχυρά επιχειρήματα ως προς τις ηλιακές ευθυγραμμίσεις και πολλές αρχαίες παραδόσεις θεωρούσαν τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες ιερές περιόδους κατά τις οποίες ελάμβαναν χώρα τα πιο σπουδαία πνευματικά γεγονότα. Η συνολική εμφάνιση των θόλων – με το εντυπωσιακό προς τον ουρανό προσανατολισμένο τρίγωνο, τις γιγάντιες θύρες και με λαξευμένα, ενίοτε, στον βράχο εσωτερικά καθίσματα – ενισχύει την εντύπωση ότι χρησιμοποιούνταν σαν άβατα όπου γίνονταν τελετές για τους ζωντανούς, αν και αργότερα υποβαθμίστηκαν με τους ενταφιασμούς. Όπως ακριβώς συνέβη με πολλά αρχαία σπήλαια, τα οποία είναι ΦΥΣΙΚΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΕΣ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,  που από τόποι μύησης ( ) , σε μεταγενέστερες εποχές,  ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ , απλοί ΤΑΦΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ. Οι φερόμενοι ως βασιλικοί τάφοι, θόλοι (κάτω αριστερά εικόνα) εφόσον είναι κυκλικοί , θα πρέπει να λειτουργούν και αυτοί σαν κύκλοτρα, λόγω της ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΛΙΘΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΈΧΟΥΝ ΚΤΙΣΘΕΊ.  Η κωνική , λίθινη σκεπή τους , φανερώνει λειτουργία σπειροειδούς μορφής, όσον αφορά τα γεωενεργειακά ρευστά.  Αναπαράσταση της πιθανής λειτουργίας του θόλου, υπάρχει στην αμέσως επόμενη εικόνα (κάτω αριστερά). Στην κάτω δεξιά εικόνα φαίνεται το εσωτερικό της θόλου.

 Ετσι, αγόμαστε στη δεύτερη περίπτωση, αυτή που κάποιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν,  ότι δηλαδή η θόλος να ήταν ένα θησαυροφυλάκιο  πνευματικών  αγαθών, ένας χώρος μήυσης που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ  - με την συγκέντρωση γεωενεργειακών ρευστών – ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ. Το κωνικό σχήμα της θόλου , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται γιά χώρους που είτε εκρέουν (εικόνα κάτω δεξιά )  , είτε εισρέουν  (εικόνα κάτω αριστερά )  γεωενεργειακά ρευστά.  Σχηματικά στον τρισδιάστατο χώρο,  ο ΘΟΛΟΣ είναι κανονικό , τρισδιάστατο,  τρίγωνο, δηλαδή  πυραμίδα,  που είναι εγγεγραμμένο μέσα σε ένα κοσμικό ημισφαίριο.  Το ότι ο θόλος είναι κατασκευασμένος στο ΑΝΩ  ημισφαίριο, φανερώνει ουράνιες θεότητες ή τον προς θέωση άνθρωπο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ναός λατρείας υποχθόνιων οντοτήτων.  

 

Η άποψή μας είναι ότι οι ΘΟΛΟΙ είναι μνημεία της λατρείας των Δρυίδων, που στην Ελλάδα άνθισε στο ιερό της ΔΩΔΩΝΗΣ και σίγουρα πρόκειται για ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, πάρα πολύ παλαιό χρονικά.     

Δοκίμασα να βάλω την κεφαλή μου ακριβώς κάτω από το κέντρο της Θόλου. Η εικόνα του τρόπου που έχει κτισθεί το σκέπαστρο της ΘΟΛΟΥ (πάνω δεξιά εικόνα), που υπάρχει από πάνω μου (πάνω αριστερά εικόνα), θυμίζει έντονα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ στροβιλισμό.  Πιστεύω ότι αντίστοιχος ήταν και ο στροβιλισμός των γεωενεργειακών ρευστών (κόκκινη γραμμή) και ότι προκαλούσε ιδιαίτερα συναισθήματα και καταστάσεις σε αυτούς που πιθανώς θα μυούνταν στη λατρεία των Δρυίδων...  Πιθανότατα, όπως σε όλες τις αρχαίες μυστηριακές τελετές, ( Ελευσίνια μυστήρια (περιγράφω εδώ πως μάλλον το έκαναν. Με τη βοήθεια τελλουριακών ρευμάτων.  ) , Θιβετιανή γιόγκα (γίνεται με τη σταδιακή ελάττωση της αναπνοής) , ο χορός των δερβίσιδων του Ρούμ (κάτω εικόνα) , το κάμα σούτρα των Ινδών (εκεί γινόταν με το σέξ), τα σκληρά ναρκωτικά σήμερα  (τα ναρκωτικά απενεργοποιούν τον εγκέφαλο και απελευθερώνεται ο νους) και πολλές άλλες ΄΄ τεχνικές ΄΄ ) ο στροβιλισμός των γεωενεργειακών ρευστών θα βοηθούσε ή συντελούσε στη δημιουργία του αστρικού ταξιδιού ή αστρικής προβολής, με την απελευθέρωση του νού από το υλικό σώμα και δη τον εγκέφαλο (= ΕΝ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ). Ο  νους (ή ΑΔΑΜ ή συνεήδηση ή Λόγος ή Λογική) είναι αυτός που υπάρχει εν τη = μέσα στην κεφαλή. Ο ρόλος του εγκεφάλου είναι να μην αφήνει το νου να εξέρχεται από το σώμα, πράγμα που γίνεται μόνο στον ύπνο ...

Αναφέρω εδώ ότι οι ΘΟΛΟΙ μοιάζουν ΑΠΟΛΥΤΑ με κάποια ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ   σχήματα που έχουν βρεθεί στους ΔΕΛΦΟΥΣ -ίσως και αλλαχού, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη -  και είναι προφανώς λατρευτικά σύμβολα (εικόνα κάτω δεξιά). Τα ονομάζουν ΟΜΦΑΛΟΥΣ , αλλά δεν θεωρώ ότι πρόκειται για ομφαλούς. Στην κάτω αριστερά εικόνα φαίνεται ένας δελφικός ομφάλιος Λίθος φέρει την επιγραφή ΓΑΣ, που είναι η γενική της δωρικής Λέξης Γα ( = Γαία) και σε ανάγλυφο, την αναπαράσταση τον δικτύου των λεγομένων αγρηνών, δηλαδή των γεωενεργειακών ρευστών ( μάλλον  των τελλουρικών ρευμάτων της γης).Στο μέσον κάτω , υπάρχει ένας αντίστοιχος κέλτικος ομφαλός.   Παρατηρείστε ότι στον Κέλτικο ομφαλό τα αόρατα γεωενεργειακά ρευστά ρέουν σαν τα υλικά κύματα της θάλασσας.

 

        

 

 

Σε ένα τέτοιο τάφο, έχει βρεθεί μία χρυσή μάσκα, (κάτω δεξιά εικόνα) το χαρακτηριστικό στοιχείο της οποίας θεωρώ ότι είναι οι παραστάσεις των ΩΤΙΩΝ (αυτιών).  Οπως και στις Αιγυπτιακές ταφικές μορφές , τα ωτία παρίστανται κάθετα ΤΕΛΕΙΩΣ στην αναπαράστασή τους ως προς τον ατενίζοντά τα, και όχι οριζόντια, όπως έχουν φυσική θέση στην κεφαλή. Θυμίζουν έντονα το ιδεόγραμμα ΄΄ β ΄΄ , του ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ όμως Ελληνικού αλφαβήτου, που φέρεται ως πολύ μεταγενέστερο των ΑΧΑΙΚΏΝ ΧΡΌΝΩΝ.

Θεωρώ σωστό να παραθέσω εδώ, κάποιες ιδιόχειρες σημειώσεις μου, τις οποίες έγραψα το ίδιο βράδυ, μετά την επίσκεψή μου στις Μυκήνες (20-12-2001) απ΄ όπου ΚΑΙ έλαβα και τις πλείστες των φωτογραφιών που παραθέτω σε αυτή την ιστοσελίδα.  Δεν ξέρω αν βοηθήσουν κάποιους παραπέρα, αλλά δεν είμαι κρυψίνους εφ ενός και δεν θεωρώ σωστή την  εμπορευματοποίηση της γνώσης αφ ετέρου, αλλά τη θ(ε)ωρώ σαν εργαλείο που μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στο θεό, εκεί που πνευματικά  ανήκουμε. Και από τη θέση αυτή κάθε άποψη και γνώση είναι σεβαστή και μελετητέα.  Ας μη μας δια - φεύγει το ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ.  Και ΓΡΑΦΗ δεν είναι η αποτύπωση πληροφορίας επί υλικού φορέα ΜΟΝΟ....

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

(*) Το ισόπλευρο τρίγωνο παριστά την ΘΕΙΚΗ ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, το ΘΕΟ, δήλα δη. Εδώ η τριάδα - που συμβολίζει και τον μη πτωτικό, πνευματικό άνθρωπο -  παρουσιάζει και τα σημεία της πτώσης του ανθρώπου. Την χθόνια - ΖΩΗ - αλλά και την ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ - θάνατο - κατάστασή του.  Να θυμίσω απλά εδώ, ότι ό ημί - θεος (αυτός δήλα δη που προήλθε από μείξη θεού = αγγέλου και θνητής γυναίκας) ΗΡΑΚΛΗΣ (ΗΡΑ +ΚΛΗΣ = ΑΡΩ + ΚΛΑΩ = σηκώνω (το πνεύμα μου) αφού  θραύσω (το δεσμό της ύλης)  = αυτός που αποφάσισε να ξεφύγει από τα υλικά δεσμά και να γυρίσει στον πνευματικό κόσμο, αυτό που χαρακτηρίζει κάποιον που οι ορθόδοξοι ονομάζουμε ΑΓΙΟ )  ΠΝΙΓΕΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΦΙΔΙΑ (αποτάσσει τους διπλούς χωροχρονικούς διαύλους που μάλλον συμβολίζουν την οδό ουρανού - ύλης , δηλαδή το μέσον από το οποίο το ανθρώπινο πνεύμα κατέρχεται στην ύλη) και αμέσως μετά σκοτώνει τον ΛΕΟΝΤΑ (δηλαδή σκοτώνει τον εγωισμό του, το θέλημα της ψυχής του δηλαδή, που τον οδήγησε στο έγκλημα - σκότωσε το διδάσκαλο της μουσικής, δήλα δη  Μ + ΟΥΣ(άι) ΙΚΗ ή κραδασμικά ΟΙΚΕΙ , δηλαδή το πνεύμα (το ιδεόγραμμα Μ είναι σαφώς τα δύο φτερά, που υπο-δηλούν πνευματική οντότητα) που σαν ΟΥΣΙΑ (κατά τον Αγιο Νικόδημο, τον Αγιορείτη ο άνθρωπος έχει ΟΥΣΙΑ ΨΥΧΗΣ και ΟΥΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, όπως μόνον ο ΘΕΟΣ .. Οι άγγελοι έχουν μόνο ΟΥΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εν - σαρκωθούν)   ζεί μέσα σε σάρκα. Επομένως η Μούσα = Μη ΟΥΣΙΑ , δεν είναι ανθρώπινο πλάσμα, αλλά δαίμονας.  Δαίμονες λοιπόν (Μούσες) ήταν αυτές που έδωσαν τη γνώση της ΄΄ θεογονίας ΄΄ και ΄΄ κοσμογονίας ΄΄ στον Ισίοδο...  Ο Ηρακλής λοιπόν υποτάσσει τον εγωισμό του και ζει σαν σύγχρονος μοναχός, υποτάσσοντας το θέλημά του σε αυτό του βασιλέα και κάνοντας τους άθλους.  Σύμβολά του η δύναμη (το ρόπαλο , που απέκτησε από την πρόσμοιξη με την θεική - αγγελική ενέργεια) και η γδαρμένη λεοντή ( ο καταρρακωμένος εγωισμός του) που τη φορά έξω από το σώμα, δηλαδή ΑΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΨΥΧΙΚΑ από το δικό του θέλημα.  Και κάνει με το τρόπο αυτό έργα θαυμαστά.  Οταν δε ξαναγίνεται εγωιστής, (με τη  ΄΄ βοήθεια ΄΄  του δαίμονα - ΚΕΝΤ αυρου - αντιπαραβάλλατε ορολογία με Σ Τ αυρου  -  Νίσσου) πάλι γίνεται εγκληματίας, σκοτώνοντας τον Λίχα (Λ + ΕΙΧΑ = αυτόν που είχε Λ, και ως γνωστόν το ιδεόγραμμα Λ το έχουν μόνο οι άγγελοι , όχι οι άνθρωποι  ... άρα κάποιο άγγελο σκότωσε ) και καιόμενος υφαρπάζεται από το Δία (άγγελο Σεμιαζά ) στην κορυφή του όρους ΟΙΤΗ (που σημαίνει ΄΄ δηλαδή ΄΄, και μας υποκρύπτει , ότι το έγκλημα κατά των οικείων - αγγέλων δηλαδή - τιμωρείται με ΑΠΟΣΥΡΣΗ ..) με τη χρήση κεραυνου ( Κ + ΕΡΑ + Υ + ΝΟΥ = Κ + ΑΡΕΥ + ΝΟΥ = Κ+ΑΡΕΙ+ΝΟΥ = δια του Κ , άρει το νού.  δηλαδή στην ουσία, ο άγγελος - Δίας - του πήρε την ψυχή , ανοίγοντας κάποιο χωροχρονικό παράθυρο, που είναι το σύμβολο του κεραυνού.

(**) Αυτά τα πλάσματα γεννήθηκαν από τις θνητές μετά τη μίξη με τους εγρήγορους (οι άγγελοι φρουροί επί γης με αρχηγό κάποιο  Σεμιαζά , που μεταγενέστερα εμφανίζεται ως θεός Δίας της Ελληνικής μη θεολογίας - μυθολογίας - ).    Σε αυτή τη θεωρία συμφωνεί απόλυτα και το βιβλίο του ΕνώχΕίναι μάλλον υπογήινα πλάσματα,  αυτά   που αναφέρει σαφώς ο Οσιος Ανδρέας ο κατά θεόν Σαλός. Παραθέτω σχετικό απόκομμα από βιβλίο που περιγράφει το βίο του Αγίου. Είναι οι βρυκόλακες που αναφέρονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου, που τις έσχατες ημέρες θα ζωντανέψουν και θα τρώνε τις σάρκες και θα πίνουν το αίμα των ανθρώπων.

 

(***)  ΤΙΤΑΝ = ΤΙ + (Η) ΤΑΝ. Λογοπαίγνιο - σαρκασμός των 201 εγρηγόρων (παραβατών αγγέλων)  με το οποίο λένε στους ανθρώπους ΄΄ αν μπορείς βρες τι σημαίνει ΤΙΤΑΝ..  Με τους τιτάνες που εμφανίζονται ως Α-ΔΕΛΦΟΙ των Ολυμπίων θεών (201 παραβάτες άγγελοι, που ο θεός είχε ορίσει να φυλούν τα γήινα χωροχρονικά περάσματα από τους δαίμονες και άλλα εχθρικά στον άνθρωπο διακείμενα πνεύματα)-   άρα άγγελοι - αρχίζει μιά 10 ετής μάχη.  Ισως οι τιτάνες να ήταν οι δαίμονες, που βρήκαν ευκαιρία να περάσουν στη γη, μιας και οι 201 άγγελοι - φύλακες είχαν άλλες ασχολίες (συν - εμοιγνύοντο με τις θνητές γυναίκες).

   (****) Στην Επίδαυρο διασταυρώνονται (σταυρώνονται ανά δύο) πολλά γεωενεργειακά ρευστά , όπως ενδεικτικά φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Κάποια από αυτά έχουν σχήμα Δ και προέρχονται από τη θάλασσα (αρνητική γεωενέργεια).  Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ , είναι αυτός ο θεός (άγγελος) που έδινε (ΔΩΝ = αυτός που δίνει) τους ΠΟΣΕΙ = σε αυτούς που ήθελαν να ποιούν, και φυσικά όχι νερό, αλλά τη γνώση. Tα γεωενεργειακά ρευστά φαίνεται ότι συγκεντρώνονται και στην περίπτωση αυτή τόσο στο στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (παρακάτ εικόνα) , λειτουργώντας ;όπως σε όλα τα αρχαία θέατρα , αλλά και στο

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ της Επιδαύρου, το οποίο είναι ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΛΙΘΙΝΗ ΣΠΕΙΡΑ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ και εδώ, από κρυσταλλικής δομής , λιίινες πλακες. (παρακάτω εικόνες).  Νομίζω ότι αυτό και μόνο το κτίσμα , φανερώνει τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και την λεγόμενη ΤΕΧΝΗ του Ασκληπιού, πάνω στα αυρικά πεδία, την βιοενέργεια, την γεωενέργεια και γενικά σε ότι δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.  Φυσικά αυτό το λίθινο κυκλικό κατασκεύασμα , δεν είναι λαβύρινθος - όχι τουλάχιστον υπό την κοσμική , αδαή, έννοια που του αποδίδεται - αλλά ένα πολύ ισχυρό ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ.

         

 

(*****) ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΟΦΗ

Οι διάφορες επιδράσεις  του γήινου μαγνητικού πεδίου με αυτές τις ενέργειες δημιουργούν διάφορες καταστάσεις, όπως πιστεύουμε ότι είναι και οι λεγόμενες 'καιρικές καταστάσεις'. Στις ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνουμε και τη λεγόμενη 'κοσμική ακτινοβολία' που είναι ενέργειες από άλλα ουράνια σώματα ή αόρατες στο μάτι του ανθρώπου ενεργειακές μηχανές, όπως πχ είναι οι λεγόμενες 'μαύρες τρύπες'  που ρουφούν τεράστια ποσά ενέργειας και ύλης (πιθανότατα η ΑΒΥΣΣΟΣ των αρχαίων Ελλήνων)... Πρόκειται προφανώς για ενεργειακούς μετατροπής της ύλης', σε κάποια μορφή ενέργειας που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε.  Ισως απλά να μεταφέρουν αυτή την ενέργεια σε παράλληλα σύμπαντα και κόσμους. Ο τρόπος άλλωστε του στροβιλισμού με τον οποίο μας έχουν δείξει ότι ενεργούν, θυμίζει έντονα το ενεργειακό σιφόνι.  Τι ακριβώς είναι το ενεργειακό σιφόνι θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε στις παρακάτω εικόνες... Σαν πρότυπο χρησιμοποιούμε τη δημιουργία ενός κυκλώνα στη γη..  Μιά ματιά στα παρακάτω σχήματα θα μας δείξει γιατί ο ΟΦΙΣ συμβολίζει τα ενεργειακά ρεύματα.

 

Αν η παραπάνω θεωρεία μας ευσταθεί, τότε η ΣΠΕΙΡΑ , αρχαιότατο σύμβολο σε πολλές φυλές, θα πρέπει να είναι η σύζευξη δύο αντιθέτων ενεργειών που παράγει διάφορα ορατά και μη αποτελέσματα και είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του σύμπαντος. Αυτά θα πρέπει να συμβόλιζαν τα φίδια του Ασκληπιού και γενικά όλα τα φίδια (ΟΦΙΣ) στους προκατακλυσμιαίους λαούς.  Ειδικά όταν αυτές οι συστρεφόμενες ενέργειες εμφανίζονταν σε μέρη όπου υπήρχαν εμφανίσεις 'θεών '  .. Οι θεοί , βέβαια, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του ΕΝΩΧ , δεν ήσαν παρά απλοί άγγελοι... Η εμφάνιση των αγγέλων ή άλλων πνευμάτων (τα γνωστά 'είδωλα' , διότι παρέβησαν το νόμο του θεού και συνευρέθησαν με θνητές γυναίκες, παίρνοντας μορφή ανθρώπων προφανώς)  προφανώς γινόταν σε τέτοιες περιοχές.. Τις συστρεφόμενες ενέργειες τις κρυπτογράφησαν με ζευγάρωμα όφεων...  Το στόμα του όφη είναι η είσοδος της ενέργειας και η ουρά το τέλος της..

Εαν δει κάποιος τις συστρεφόμενες ενέργειες από κάτω η από επάνω (κάθετα δηλαδή) τότε σχηματίζεται το σύμβολο της ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ.

Παρακάτω παρίστανται 2 καταστάσεις 2πλών ενεργειακών ρευμάτων (όφεων). Αριστερά στην εικόνα είναι αδρανοποιημένα , υπό την ένια ότι δεν ακουμπά ενεργειακά το ένα (μπλέ χρώμα = θετικό κατά συνθήκη) τό άλλο (κόκκινο χρώμα, αρνητικό κατά συνθήκη). Δεξιά στην εικόνα , τα ενεργειακά ρεύματα έχουν συμπλεχθεί ενεργειακά ( δηλαδή το ένα επηρεάζει με κάποιο τρόπο, ενεργειακά το άλλο). Εδώ έχουμε το σχήμα της ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ, διότι παρουσιάζεται ενεργειακή ροπή και αρχίζουν αλληλεπιδράσεις στο χωροχρόνο. Εδώ ακριβώς ταιριάζει η μυστικιστική παράσταση των όφεων που συζεύγνηνται . Η σύζευξη των όφεων, γεννά άλλον ή άλλους όφις, δηλαδή άλλες ενεργειακές καταστάσεις.

Εαν όμως βλέπαμε δύο παράλληλα ενεργοποιούμενες ενέργειες-δυνάμεις από κάτω η από επάνω (κάθετα δηλαδή) τότε σχηματίζεται το σύμβολο που έχουν  όλοι οι κίωνες των αρχαιοελληνικών ναών. 

 

 

Ενα τέτοιο παράδειγμα , με διπλή ενεργοποίηση γεωενεργειακών ρευστών , θεωρώ ότι υπάρχει στην αρχέγονη περιοχή του ΑΡΩΝΑ (το όνομα από μόνο του μας παραπέμπει σε ενεργειακά πεδία. ΑΡΩΝ είναι αυτός που άρει ,δηλαδή εξουδετερώνει κάποια κακή ενεργειακή κατάσταση. Η περιοχή αποτελείται από δύο λίθινα (κρυσταλλικής δομής) υψώματα , τον μικρό (κάτω ολοκόκκινου χρώματος , διπολικό σχήμα στην αριστερή κάτω εικόνα) και τον μεγάλο ΑΡΩΝΑ (πάνω, επίσης ολοκόκκινου χρώματος , λεπτότερου όμως με διπολικό σχήμα στην αριστερή κάτω εικόνα) . Δυστυχώς το πρώτο είναι στρατικοποιημένη ζώνη και το δεύτερο κατέχεται από Τουρκικά στρατεύματα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση μία προσπάθεια μέτρησης των ακτινοβολιών εκεί.

  

Ενδιάμεσα υφίσταται μία οξεία ενεργειακή ακίδα, εν είδη λίθινου βράχου ( στο μέσον μέσα σε κόκκινου χρώματος κύκλο στην πάνω αριστερή εικόνα)  , ενώ ένας περίπου ίδιος λίθινος βράχος  ευρίσκεται ακριβώς δεξιά (ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ) του (στο μέσον μέσα σε κόκκινου χρώματος κύκλο στην πάνω αριστερή εικόνα ).  Ο συγκεκριμένος βράχος  - ακίδα, είναι σεσημασμένος με μία περίεργη βραχομορφή στην κορυφή του, που παριστά μάλλον κυνοκέφαλο άνθρωπο ή τερατόμορφο πλάσμα (θυμίζει τα αντίστοιχα 'αγάλματα' στη νήσο Μάτε - κίτε - ράνει,- προφανώς απο το Ελληνικόν ΜΑΤΑΙΑ ΚΕΙΤΑΙ και τα ΡΑΙΝΕΙ, δηλαδή οι μορφές κείνται εκεί ματαίως και τις βρέχει η θάλασσα, γιατί προφανώς αυτός που τις τιμώρησε, δεν θα τους δώσει ποτέ συγχώρεση)  ή νήσο του Πάσχα για τους Σαξωνολατίνους,   υπάρχει στην Κύπρο, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Ο βράχος είναι εύκολα ορατός από το δρόμο που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Το αξιοπερίεργο είναι ότι στη μικρής ανάλυσης φωτογραφία έχει σχηματισθεί μία μώβ αύρα γύρω από τη βραχομορφή. Η νήσος του Πάσχα, κείται στο μέσον του Ειρηνικού ωκεανού και είναι μάλλον απομεινάρι μιάς από τις 7 τεράστιες Ατλάντιες νήσους.  H περιοχή δεν είναι προσβάσιμη σήμερα λόγω της Τουρκικής κατοχής του νησιού. Πάντως παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς γεωενεργειακών ρευστών , για το οποίο αναφερόμαστε σε άλλη ιστοσελίδα μας.

 

Αν προσέξει κανείς την περιοχή από τον ουρανό - οι εικόνες έχουν ληφθεί από δορυφόρο - θα δει το ενεργειακό σχήμα του διπλού όφη (το κυανούν και το μαύρο χρώμα τα δείχνουν) στην περιοχή που εξετάζουμε.

         

Τα 4 λίθινα γεωλογικά αυτά εξογκώματα (κάτω αριστερά , όχι υπό κλίμακα σχεδιασμένα) , έχουν άμεση ενεργειακή σχέση με τις λίθινες, κρυσταλλικές, προεξοχές που ονομάζονται ΄΄πενταδάκτυλος΄΄  (παρακάτω εικόνα).

 

() ΟΜΦΑΛΟΣ.  Το κάθε πυθόχρηστο, εξαρτώμενο από τους Δελφούς, μαντείο είχε έναν παρεμφερή λίθινο ομφαλό. Οι ομφαλοί ήταν τα επίσημα γεωδαιτικά σημεία που χρησίμευαν ως σημεία τριγωνομετρικής στήριξης για τον υπολογισμό των αποστάσεων από τούς Δελφούς και μεταξύ τους, όλων των νεωτέρων ιερών, μαντείων, πόλεων κλπ. Το γεωδαιτικό σχέδιο που ξεκινούσε από το ιερό των Δελφών (μόνο ο ομφαλός των Δελφών έφερε αγρηνούς (**) , όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, στο μέσον) περιελάμβανε ζωγραφισμένες και τις προβολές των αστερισμών πάνω στη γη, οι οποίες ελαμβάνοντο υπόψη για την υπόδειξη χώρου προς ίδρυση νέου ιερού ή πόλεως. Οι ομφάλιοι λίθοι που έχουν διασωθεί σε αρχαίους ναούς  είναι "χάρτες" που δείχνουν τους ενεργειακούς μεσημβρινούς και παραλλήλους, οι οποίοι συνδέουν γεωδαιτικά τα αρχαία ιερά και τις πόλεις μεταξύ τους.  Οι σύγχρονες αστρονομικές, γεωδαιτικές και μαθηματικές γνώσεις αποκαλύπτουν τη μυστική σύνδεση ιερών, πόλεων και τόπων του αρχαίου κόσμου και φανερώνουν ένα μέρος των προκατακλυσμιαίων γνώσεων των Ελλήνων στους τομείς που αφορούν στην Αστρονομία, τα Μαθηματικά και τη σαφή γνώση πάνω στα ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ( )  Απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή τοποθέτηση στο χώρο, των ιερών και πόλεων της αρχαίας Ελλάδος και τον μεταξύ τους συνδυασμό ήταν η ακριβής γνώση του ηλιακού συστήματος και των αστερισμών, σε συνδυασμό με την επίσης ακριβέστατη γεωγραφική - γεωδαιτική μορφή του ελλαδικού χώρου και των ηλεκτρομαγνητικών απορροιών και ρευμάτων που τον διατρέχουν. Έτσι, από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια, σχεδόν όλα τα κέντρα λατρείας ιδρύονταν επιλεκτικά, σε καθορισμένους από πυθόχρηστα μαντεία χώρους που προσφέρονταν γι αυτό. Και ο κάθε τέτοιος χώρος που βρισκόταν στη διασταύρωση ροών ενεργείας, αν δεν ξεχώριζε από ένα ιερό ή μία πόλη, ξεχώριζε από έναν απλό βωμό και μεταγενέστερα από ένα εικονοστάσιο ή ένα απλό προσκυνητάρι. Αλλά και εάν είχε - πράγμα πολύ σπάνιο - παραλειφθεί η σήμανση του, έτσι κι αλλιώς ο τόπος θα είχε κάποια φήμη που τον έβγαζε από την αφάνεια, θα ήταν στοιχειωμένος, καταραμένος, ιαματικός, τυχερός κλπ. Γενικά, αυτοί οι ιδιαίτεροι κομβικοί , ενεργειακοί, χώροι χαίρουν κάποιας φήμης, άλλοτε καλής κι άλλοτε κακής, ανάλογα με την επίδραση που ασκούν στον άνθρωπο, γιατί ενυπάρχει σ' αυτούς ένα είδος ‘δια – μεσικού’ παράγοντα είτε ανάμεσα στη γη και τον ουρανό είτε ανάμεσα στη γη και τον κάτω κόσμο. ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΘΟΛΟΙ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ - Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΤΡΕΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ -  ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ οι επονομαζόμενοι θολωτοί τάφοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΑ κτίσματα, τα οποία είναι ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ και δε γνωρίζουμε ακριβώς τον αρχικό σχεδιαστή τους, που φαίνεται ότι ήταν ο ίδιος παγκόσμια. Εκείνο που γνωρίζουμε, είναι ότι υπάρχουν σίγουρα σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ (με γνωστότερο το γνωστό  - άγνωστο ΣΤΟΥΝ ΧΕΤΖ, στη Βρετανία ) και ότι φαίνεται ότι εκεί τελούσαν λατρευτικές λειτουργίες σε κάποιο θεό η θεούς οι Δρυίδες. Στο σημερινό συρεικνωθέντα και φερόμενο ως Ελλαδικό χώρο, αυτή η λατρεία είχε κέντρο - γνωστό σε μας σήμερα .. - την περιοχή της ΔΩΔΩΝΗΣ. Η ευρύτερη περιοχή των ΜΟΛΟΣΣΩΝ στην ΗΠΕΙΡΟ ( ) .

( ) ΑΓΡΗΝΟΥΣ .  Από το ΄΄άγρα΄΄ ή ιωνικά ΄΄άγρη΄΄  που σημαίνει συλλαμβάνω το θήραμα (λεξικό ΜΑΤΖΕΝΤΑ ΓΚΟΛΝΤ) και το ΝΟΥΣ, (ο νούς του νοός) δηλαδή το ένα από τα δύο στοιχεία του ανθρώπου , ο ΑΔΑΜ ή άρσεν.   Μας λέει η λέξη αγρηνους δηλα δη, ότι τα γεωενεργειακά αυτά ρευστά (ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ , ΟΧΙ ΟΛΑ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ)  έχουν την ιδιότητα να ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ του ανθρώπου...  Η ΑΓΡΑ ΤΟΥ ΝΟΟΣ , δηλαδή. Σε αυτά τα γεωενεργειακά ρευστά γινόταν το κυνήγι του ανθρώπου...  Από ποιούς ; Mα από τους αγγέλους φυσικά... τους ξεπεσμένους αγγέλους ή δαίμονες και τους εγρήγορους ή παραβάτες αγγέλους ή θεούς του Ολύμπου...  Ισως αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο όποιος θνητός πλησίαζε στο άβατο των Δελφών ή την Κασταλία πηγή τον εκτελούσαν πάραυτα... Μόλις δηλαδή πέθαινε , ο νους που εξερχόταν από το ανθρώπινο σώμα, ήταν η καλλίτερη βορά των ΄΄θεών΄΄ ή άλλων πνευματικών οντοτήτων που περιφέρονται εγκλοβισμένες μέσα σε γεωενεργειακά ρευστά (ίσως γίγαντες, τιτάνες, δαίμονες, κενταύρους κλπ) ...

Μια άλλη ερμηνεία που μπορεί να αποδοθεί στο λήμα   Α-ΓΡΗ-ΝΟΥΣ , είναι  : εκεί που ο ανθρώπινος ΝΟΥΣ δεν είναι - ΄΄Α΄΄ στερητικό - ΓΡΗγορος , δηλαδή σε εγρήγορση  ? Δηλαδή ο συγκεκριμένος χωροχρόνος,  στον οποίο ο ανθρώπινος νους δε λειτουργεί ΄΄σωστά΄΄ ; Και στην περίπτωση αυτή βέβαια (όπως στην κατάσταση της μέθης, της χρήσης ναρκωτικών κλπ) ο νους είναι  εύκολο να Δια - φύγει από τα εγκεφαλικά κύματα και να κάνει αστρικό ταξίδι ή αστρική προβολή. Αρα οι χώροι που σημαίνοντο με ομφαλούς που είχαν ΑΓΡΗΝΟΥΣ, ήταν  - πιθανότατα  - χώροι ΜΥΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.

 ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ( Κάτοχοι των προκατακλυσμιαίων αυτών γνώσεων, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, είναι κυρίως τα πυθόχρηστα ιερατεία. Δηλαδή, οι ιερείς της ηλιακής λατρείας, του θεού του φωτός Απόλλωνος, με πρωτεύον κέντρο το ιερό των Δελφών.  Τα πυθόχρηστα ιερατεία πρέπει να διατηρούσαν, στα άδυτα των ναών, όλη τη γνώση επάνω στα μαθηματικά, την αστρονομία, τη γεωδαισία και τη γνώση των γεωενεργειακών ρευστών , με την οποία επόπτευαν και καθοδηγούσαν το λαό.  Ορίζοντας τους πλέον κατάλληλους γεωγραφικούς τόπους για την ίδρυση βωμών, ιερών, πόλεων, ακόμα και τον καθορισμό πεδίων μάχης, όπως θα δούμε στη συνέχεια. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΑ ΡΕΥΣΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΟΝΟ - ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΣΥΧΝΗ ΕΚΕΙ.  ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (Μ + ΑΡΑ+( Χ ) + ΘΩΝΑ = εκεί που το ΄΄Μ΄ (τα δύο φτερά, το σύμβολο του πνεύματος,  το οποίο πνεύμα μπορεί να κάνει κάτι στη Μήτρα του ανθρώπου. Να την ενεργοποιήσει. Και αυτό το κάνουν μόνο οι άγγελοι...ι ) άρει τη σφραγίδα (το ΄΄Χ΄΄) της γης.  Δήλα δη ΜΑΡΑΘΩΝ είναι η περιοχή που οι παραβάτες άγγελοι ή οι δαίμονες,  μπορούν να εισέλθουν (αφού δεν υπάρχει η σφραγίδα που είναι ουσιαστικά κλειστή πύλη για κάθε οντότητα , πλην αγγέλων  ) και να ενεργοποιηθούν στο κοσμικό πεδίο.  Ετσι υπάρχει στη μάχη του Μαραθώνα η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα - Ελληνα πολεμιστή - που είδε ένα τεράστιο γίγαντα - τον περιέγραψε περίπου με τα χαρακτηριστικά του Ολύμπιου  ΄΄θεού ΄΄ Αρη - να σκοτώνει με μανία χιλιάδες πέρσες.. Ο μάρτυρας τυφλώθηκε με το που είδε το ΄φάντασμα ΄΄ αυτό.  Τέτοιες μαρτυρίες υπάρχουν πάμπολες , ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΄΄ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ΄΄ ... Ο ΑΝΑΞ των Δελφών εμφανίζεται μπροστά στο ΑΒΑΤΟ των Δελφών , όταν πλησιάζουν οι ορδές των Περσών εκεί , μετά την πτώση των Θερμοπυλών... Ως δια μαγείας κεραυνοί, πέτρες και ποιός ξέρει τι άλλο, τρέπουν σε φυγή χιλιάδες Πέρσες που δεν πλησίασαν ποτέ ξανά το ΑΒΑΤΟ από τότε... Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται με τις ορδές του Αλάριχου.  Στην παρά τη Σαλαμίνα (ΣΑΛ +ΑΜΙΣ = ΛΑΣ + ΜΙΣΑ = στο ήμισυ της ύλης. Δηλαδή στη μεσοκατάσταση ΥΛΗΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Σε κάποιο χωροχρονικό πέρασμα που οδηγεί ένα πνεύμα από την ύλη στο πνεύμα η αντίστροφα) ναυμαχία , ήταν σαφής η εντολή του ιερατείου των Δελφών. Μόνο και μόνο το όνομα ΣΑΛΑΜΙΣ, δείχνει ότι εκεί ήταν δυνατή η παρέμβαση των Ολυμπίων θεών ή παραβατών αγγέλων του ΕΝΩΧ. Αλήθεια που είναι τα χιλιάδες φοινικικά και άλλα πλοία του στόλου των Περσών ; Γιατί δεν έχει βρεθεί ούτε μία σανίδα από τον τεράστιο εκείνο στόλο ; Αναρωτήθηκε κανείς γιατί δεν έγινε καμία έρευνα εκεί ποτέ ; H μάλλον αν βρήκε κάτι ο πολύς ΖΑΝ ΖΑΚ ΚΟΥΣΤΏ , που όργωνε τη θαλάσσια περιοχή της Ελλάδος - ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΥΣΙΚΑ - κατά την 7ετεία της Χούντας ;    Και εδώ υπάρχει αναφορά δύο ατόμων , τα οποία είδαν ένα πράσινο σύννεφο να κατεβαίνει προς τη θάλασσα , την ώρα της μάχης ... Ιδια κατάσταση υπήρξε και παρά τα ΚΟΙΛΑ, στην ΕΥΒΟΙΑ. Εκεί έχασαν οι Πέρσες περισσότερα από χίλια πλοία... Ολο το στόλο τους... Εκεί που λέγεται ότι υπάρχει πέρασμα στην κοίλη γη, ή κούφια γη, και όπου οπι ΝΑΖΙ έψαχνα ιδιαίτερα... Βέβαια τα ΚΟΙΛΑ είναι όρος που φανερώνει ΚΟΙΛΟ σύνπαν... Προφανώς σε χωροχρονοστρέβλωση αναφέρεται η λέξη αυτή.

  ΗΠΕΙΡΟΣ ( ) Η + ΠΥΡΟΣ, εκ του πυρώνω. Πύρωση είναι η τάση - ορμή σωστότερα, μιας και πρόκειται καθαρά για δαιμονική υπο - κίνηση του υπο - συνειδήτου, δηλαδή ψυχής ή ΕΥΑΣ ή ουσίας ψυχής - για γενετήσια πράξη. Η = ή τ τ α , όπως το ίδιο ιδεόγραμμα φωνάζει... δηλαδή , κατά το κοινώς λεγόμενο ΜΟΛΙΣ ΕΧΑΣΕΣ...  Αυτό είναι το - ΑΚΡΩΣ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ - νόημα της συμπαθούς περιοχής της Ηπείρου... Και φυσικά ΝΟΝΟΙ - ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ - είναι οι εγρήγοροι ή άγγελοι του ΕΝΩΧ ή παραβάτες άγγελοι ή ΄΄θεοί΄΄ του Ολύμπου...  Αυτοί που εμείχθησαν  με τις γυναίκες των θνητών και δημιούργησαν χάος στον πλανήτη με τα ΄γεννήματά΄ τους, τα πάσης φύσεως τέρατα, γίγαντες, κενταύρους, κύκλωπες κλπ.  ΗΠΕΙΡΟΣ δηλα δη , στην εκ των παραβατών αγγέλων διδαχθείσα στους κοινούς θνητούς διά- λεκτο (= λέξη του Δία) , σημαίνει , ότι όποιος θνητός έχει την τάση να κάνει σέξ την έχει πατήσει , διότι ανοίγει νοητικό παράθυρο σε άλλα όντα - άγγελους, δαίμονες κλπ - για να εισέλθουν στο σώμα του και να το κατά - λάβουν... ). ΑΥΤΑ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΔΡΥ-ΙΔΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ... Δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Εκτός βέβαια από κάποια πράγματι ΜΕΓΑΛΑ και ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ, όπως ο ΕΣΩ ΚΡΑΤΩΝ (ΣΩ-ΚΡΑΤΗΣ) , ο οποίος γνώρισε την κοσμική πλάνη (εν ΟΙΔΑ ότι ουδέν ΟΙΔΑ, δηλαδή σε αυτό τον κόσμο δεν γνώρισα κάτι το πνευματικό , το αληθινό) και αυτοθυσιάστηκε - τώρα ποιός το κατάλαβε αυτό είναι άλλη ιστορία - γελειοποιώντας αυτούς που τον κατηγόρησαν ότι εισάγει ΚΑΙΝΑ (= νέα)  ΔΑΙΜΟΝΙΑ... Βλέπετε μόνο οι δαίμονες - που στην εποχή του έχουν πάρει τη θέση των παραβατών αγγέλων οι οποίοι τιμωρήθηκαν από τον ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ  (βιβλίο του ΕΝΩΧ , Π.Διαθήκη) για το ότι δεν εξετέλεσαν την αποστολή τους που ήταν η φύλαξη των πυλών για να μη εισέλθουν στη γη οι δαίμονες και εμείχθησαν  (συν - ουσιάσθηκαν,  εδώ η ένια είναι τελείως κυριολεκτική , καθότι συν - ουσία σημαίνει μείξη δύο ουσιών , δήλα δη, της ουσίας ψυχής (ή ΨΥΧΗ ή ΕΥΑ ή ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ή ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ) των γυναικών  με την ουσία πνεύματος των αγγέλων. Αυτό έγινε με τη θέληση των θνητών γυναικών , δήλα δη, με τη σύμπραξη της ουσίας πνεύματος (ΝΟΥΣ ή ΑΔΑΜ ή ΛΟΓΙΚΗ ή ΛΟΓΟΣ ή ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ή ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ) των γυναικών).  Αυτά βέβαια είναι γραμμένα στο πρώτο κεφάλαιο της Π.Διαθήκης , τη ΓΕΝΕΣΗ. Οτι δηλαδή μετά την πρώτη του ανθρώπου ΠΤΩΣΗ   (= εξοδο εθελουσία, εκ του ουρανού .  Δεν αναφέρεται σαφώς , αλλά συμπαιρένεται, διότι που αλλού πήγαν το ΑΡΣΕΝ και ΘΗΛΥ , που εποίησε ο ΘΕΟΣ  αρχικά κατ΄ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ (για να γίνει και κατ΄)  ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ ; Η αμέσως μετά αναφορά αναφέρεται στην ΠΛΑΣΗ (Π + ΛΑΣ + Η  = Πέρασμα , πνευματικό  + ύλη. ΛΑΣ είναι εις την Δωρική διά-λεκτο ο λίθος, δηλαδή η ύλη + ή τ τ α.  Ο ΘΕΟΣ δίνει μιά ακόμη - ίσως δεύτερη - ευκαιρία στις ψυχές των ανθρώπων που περιφέρονται μάταια γύρω από τη γη... τους ΄΄κατασκευάζει ΄΄ - τον τρόπο δε θα τον εξετάσουμε τώρα - ένα υλικό φορέα , το βιολογικό  σώμα, και τους επιτρέπει να ΕΝ - ΣΑΡΚΩΘΟΥΝ. Δήλα δη , ως ΕΝ = (νούς και ψυχή μαζί) , να οικήσουν μέσα σε βιολογική σάρκα. ΣΑΡΞ = S + ΑΡΞ . Το 'S' σαν ιδεόγραμμα , προέρχεται από το ιδεόγραμμα 'Ο' , που σημαίνει το ΟΛΟΝ. Είναι ένας κύκλος - σφαίρα σε τρισδιάστατο μοντέλο - που έξω από αυτή κατοικεί ο ΘΕΟΣ και οι 9 τάξεις του ουρανού. ΜΈΣΑ ΣΤΟΝ ΚΎΚΛΟ ΕΊΝΑΙ Ο ΥΛΙΚΌΣ ΚΌΣΜΟΣ, ΤΑ ΣΎΜΠΑΝΤΑ, ΟΙ ΠΑΡΆΛΛΗΛΟΙ ΚΌΣΜΟΙ, Ο ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ , ΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ.  Αν τώρα δια - σπασθεί το ΄΄Ο΄΄ σε δύο μέρη (αποκολληθεί το αριστερό μισό της του κύκλου του ΄΄Ο΄΄ περιφέρειας , δηλα δη αυτό που εμείς οράμε ως δεξιό μέρος)  θα γίνει το σχήμα  (  ) . Δηλα δη, αυτό που αφελώς ανα- γράφομεν ως δύο ΠΑΡ - ΕΝ - ΘΕΣΕΙΣ.  Τουτέστιν ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ του ΕΝ που γίνονται όταν αυτό Δια - σπασθεί σε ΝΟΥ - ΑΔΑΜ και ΕΥΑ - ΨΥΧΗ. Το ΕΝ είναι ο ενιαίος άνθρωπος, ο πνευματικός στον ουρανό πριν την πτώση του. Η πτώση των ανθρώπων ποτέ δε σταμάτησε από τον ουρανό (΄΄ΚΛΙΜΑΞ ΄΄ του Αγίου Ιωάννου του Σιναίτου). Κάθε ένα από τα δύο τμήματα (μισές περιφέρειες) αντιπροσωπεύει το ΝΟΥ και την ΨΥΧΗ. (ΟΝ = ΚΑΙ ο άνθρωπος). Η  πτώση του ενός εκ των δύο κάτω από το επίπεδο  ( )   δημιουργεί το S , που είναι το σύμβολο του όφεως, της καθόδου στην ύλη.

                 Ο         ()         Ι             (              S

                                        ν              )        

Τώρα εάν το δεξιό τμήμα είναι η ΕΥΑ = ΨΥΧΗ, το αριστερό είναι ο ΝΟΥΣ = ΑΔΑΜ.  Οπως εμείς βλέπουμε, η ΕΥΑ έπεσε πρώτη..   Το ΄΄Ο΄΄ λοιπόν είναι η ολοκληρωμένη οντότητα, αυτή που έχει τον έλεγχό της. Αλλιώς πως το 'Ο' θα αντιπροσώπευε το αρχικό ιδεόγραμμα του ΟΥΡΑΝΟΥ (   ) και ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ;  

ΑΘΗΝΑΙΣ  ( ) Ο  -αφελώς - αναφερόμενος και ως ιερός  - (ΙΕΡΟΣ =  Ε + ΡΟΙΣ => το ιδεόγραμμα ΄΄Ε΄΄ συμβολίζει την ΕΚ - ΔΗΛΩΣΗ =>  την  ΕΚ  (= ΕΚΤΟΣ) του ουρανού, δηλαδή εκτός του πνευματικού κόσμου , ΔΗΛΩΣΗ (  ). Δήλα δη την κάθοδο στον ΥΛΙΚΟ κόσμο... ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ , ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κλπ  ) βράχος.  Ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ της ΑΟΡΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ επί της οποίας αργότερα κτίζεται η ακρόπολις των Αθηνών είναι μία από τις γνωστότερες ΑΟΡΝΕΣ ΠΕΤΡΕΣ της αρχαιότητας . Αορνες ονομάζοντο διότι πάνω από αυτές  δεν υπερίπταντο όρνεα, δηλα δη μεγάλα πτηνά. Αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής έντασης των μαγνητικών πεδίων που υπάρχουν στους  λίθους αυτούς. Στην  ουσία δεν είναι ΜΟΝΟ μαγνητικά πεδία, που τα πτηνά διεσθάνονται εντονότερα των ανθρώπων, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σιδήρου στον εγκέφαλό τους ,  αλλά μία γενικότερη συγκέντρωση γεωενεργειακών ρευστών. Ο λίθινος αυτός όγκος ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΟΜΒΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΔΥΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ .

ΔΗΛΟΣ ( ) (από το ΔΗΛΟΣ ΕΙ = είναι η Δήλος, παραφθορά μετά τον ή  τους κατακλυσμούς ΔΗΛΩΣΗ) . Εκεί ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ο ΑΠΟΛΛΩΝ.  ΑΠΟΛΛΩΝ =  ΑΠΟ το ΟΛΟΝ.  Είναι ένας από το τμήμα των 201 εγρηγόρων (αγγέλων) του ΕΝΩΧ  που είχε σαν αποστολή τη φύλαξη των πυλών της γης για να μη εισέλθουν οι δαίμονες σε αυτή.  Η εξέταση του ονόματος Απόλλων,  σε δεύτερο επίπεδο,  της υπο των αγγΕΛων διδαχθείσας νοηματικής Δια - λέκτου ή νοηματικής, μας δείχνει τα παρακάτω  :  A + Π + ΟΛΛΩΝ  = Αγγελος + Πέρασμα + όλων.   Εκεί δηλα δη - στη ΔΗΛΟ - , υπάρχει Αγγελος σε  δηλωμένο χωροχρονικό Πέρασμα  από το οποίο διέρχονται ΟΛΑ τα πνεύματα.  Ο Απόλλων είναι μάλλον ένας από τους 201 αγγέλους φύλακες εγρηγόρους και η Δήλος , το πέρασμα που έπρεπε να φυλάει. Η δήθεν γένεσή του από τη θάλασσα, έχει μάλλον να κάνει με το ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ αυτής της Πύλης. Η θάλασσα ή Πόντος έχει ΒΑΘΗ -> ΘΗΒΑ . Τα βάθη είναι χαρακτηριστικό και της Αβύσσου, κατοικίας των δαιμόνων. Από εκεί οι δαίμονες εισήλθαν στη γη. Και ενώ ο Απόλλων δημιουργεί του ΔΕΛΦΟΥΣ (οι χριστιανοί είμαστε Α - ΔΕΛΦΟΙ, δηλαδή όχι (Α στερητικόν) δελφίνοι, που ήταν ΄΄ιερείς ΄΄ του και ελέγχει πλήρως το μαντείο των Δελφών, σε κάποιο χρόνο παρουσιάζεται  κάποιος Διόνυσος ( δι΄όν - λόγον - ίσος = για το λόγο αυτό ήταν ίσος, δηλαδή ήταν ίσος με τους φύλακες αγγέλους, άρα ήταν άγγελος, άρα ξεπεσμένος άγγελος. Κάποιος δαίμονας).   

 Δωδώνη  () .   ΔΩ - ΔΩ -ΝΗ . Διπλά - ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ , ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ - ΔΩΝΩ = διπλή - παράλληλη , δόνηση = δόνηση στο υλικό επίπεδο αλλά και στο πνευματικό ταυτόχρονα  =>  σημείο αλληλεπίδρασης παράλληλων κόσμων.  Φυσικά ένα τέτοιο σημείο, είναι ένα χωροχρονικό ασυνεχές  με πιθανότατη ύπαρξη χωροχρονικής πύλης. 

  ΟΥΡΑΝΟΣ ()  =  ΟΥ + Ρ + ΑΝΟΣ = ΟΥ + Ρ + ΝΟΑΣ = εκεί που δεν πρέπει  (ΟΥ)  να ρέει (Ρ)  ο ΝΟΑΣ - ΝΟΥΣ , ο ΑΔΑΜ. Δήλα δη , ΑΠΟ τον ουρανό ΔΕΝ πρέπει να ρέει ο νους σε κατώτερες - βαρύτερες  - καταστάσεις.   Φυσικά ο νους (άρσεν) είχε εκ θεού τη δυνατότητα (αυτεξούσιο = αφ' εαυτού ΕΚΤΟΣ της ΟΥΣΙΑΣ =  δήλα δη , να μπορεί από μόνος του να φεύγει εκτός της ΟΥΣΙΑΣ που είναι η ΨΥΧΗ, ή ΕΥΑ )

μύησης ( )  Η εκμάθηση, κατήχηση. Η εξέταση του ονόματος ΜΥΗΣΗΣ,  σε πρώτο επίπεδο,  της υπο των αγγΕΛων διδαχθείσας νοηματικής Δια - λέκτου ή νοηματικής, μας δείχνει τα παρακάτω  :  ΜΗ + ΥΣΗΣ  = ΜΗ + ΙΣΟΙΣ = δεν είναι ίσοι (αυτοί που κατηχούνται) . Με ποιούς δεν είναι ΙΣΟΙ οι κατηχούμενοι  ; Μα με τους ΄΄θεούς΄΄ , δηλαδή  Αγγέλους, φυσικά.  

 

 

                               Κων/νος Ε. Στρωματιάς      Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπαθητικών Ερευνών  Κύπρου      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
 
 
 


 
 
  copyright © ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ