Αρχική σελίδα         ΤΑ ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΝΟΥ ΚΥΠΡΟΥ  στην Αγγλική   

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το πρώτο τέταρτο του αιώνα μας άρχισαν να μελετώνται τα ζωτικής ενέργειας αόρατα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια, τα οποία περνούν πάνω στη γη στα σημεία που οικοδομήθηκαν σημαντικά κτίσματα όπως ο Παρθενών, η Μεγάλη Πυραμίδα, το Στόουνχεντζ και άλλα ΜΗ ΓΝΩΣΤΑ μνημεία. Σήμερα έχει εντοπισθεί ένα πλήρες δίκτυο από ευθείες που συνδέουν τις μεγαλιθικές κατασκευές της Ευρώπης. Θεωρείται δε πιθανόν να υπάρχουν υπόγειες δίοδοι κατά μήκος των γραμμών του δικτύου, οι οποίες ενώνουν όλα τα αρχαία ιερά, ναούς, πόλεις και μεγαλιθικά μνημεία τύπου ντολμέν και μενχίρ.

 

Οι πρόγονοί μας τα ονόμαζαν ορθόλιθους (γνωστότατος είναι ο ορθόλιθος της Πύλου) και λιθοτράπεζες.  Λειτουργούσαν - και κάποια λειτουργούν ακόμη - σαν τεράστιες ΛΙΘΙΝΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ εκπομπής ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.  Ανάλογα με την περίσταση - ενεργειακή κατάσταση του περιβάλλοντα χώρου - λειτουργούσαν και σαν ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ ενέργειας. Επίσης  μπορούσαν να λειτουργούν κάποια από αυτά και σαν τεράστιοι ΠΥΚΝΩΤΕΣ ενέργειας.  Ο πυκνωτής συσσωρεύει σταδιακά ενέργεια, αλλά την εκπέμπει ολόκληρη , στιγμιαία.

 

Tέτοια κατασκευάσματα, ΟΡΘΟΛΙΘΟΙ, φυσικά ή τεχνητά, υπάρχουν πολλά στο χώρο της Αλσιγίας ή Αλασίας ή Κύπρου ( από το κυπρί, που είναι η κουδούνα που κρεμάνε οι βοσκοί στα πρόβατα).  Ένα τέτοιο περίεργο κατασκεύασμα υπάρχει στην Κύπρο. Το ανακαλύψαμε στην ευρεία περιοχή ΑΝΑΛΥΌΝΤΑ - ΚΑΤΑΛΥΌΝΤΑ - ΛΙΘΡΟΔΟΝΤΑ, κοντά στο χωριό Κόρνος. Οι μετρήσεις που κάναμε δείχνουν άπλετη θετική κοσμική ενέργεια.  Εικόνες του παραθέτουμε παρακάτω. Είναι ΤΡΙΚΕΡΑΤΟ , δηλαδή τρισχυδές, με ύψος περί τα 20 μέτρα.   Υπάρχει στο δρόμο Λιθροδόντα -Κόρνου, λίγο πρίν τον Κόρνο.

Ο αρχικός ρόλος των κατασκευών αυτών ,  όπως προαναφέραμε,  ήταν βασικά ,  η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. Δεν αποκλείεται όμως να επεδίωκαν και χρήση τους για ενεργειακή φόρτιση του χώρου (περίπτωση ιερών χώρων, μαντείων , κλπ).

 

Τα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια (τελλουριακά ρεύματα) καθιερώθηκε να ονομάζονται στο δυτικό κόσμο γραμμές Λέι, από τον Άγγλο Άλφρεντ Ουάτκινς, διότι πολλές από τις τοποθεσίες όπου διασταυρώνονται τέτοιες γραμμές στη Βρετανία έχουν, από την αρχαιότητα, ονόματα που λήγουν σε "λέι". Κατ’ άλλους ονομάζονται απλώς γραμμές ΄΄L΄΄ από τα αρχικά life lines (γραμμές ζωής), διότι τα σημεία διασταυρώσεως τους εθεωρούντο ανέκαθεν τόποι με θερα­πευτική και αναζωογονητική δύναμη. Τελικά, με την εξάπλωση των ερευνών, πιστοποιήθηκε ότι σε όλη την Ευρώπη, από" τα προϊστορικά χρόνια, έχουν σημανθεί  τέτοιες ευθείες με τύμβους, θολωτούς τάφους, προϊστορικούς οικισμούς ακόμα και με απλούς σωρούς από πέτρες. Σε αυτές τις κατηγορίες φαίνεται να εντάσσονται μάλλον και πολλές ΒΡΑΧΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, τις οποίες ο γράφων ερευνά και συσχετίζει ενεργειακά, σε Ελλάδα και Αλσιγία ή κατ΄ άλλους Αλασία (η σημερινή Κύπρος).

 

Μία διπλή βραχομορφή (εικόνες κάτω)  που παριστά κάτι σαν ψάρι (σμέρνα) και θυμίζει έντονα Ατλάντια τερατόμορφη μορφή ,  υπάρχει στο κέντρο του χωριού Κόρνος ( ΚΩΝΟΣ  + Ροή = η ενεργειακή ροή που εκχύνεται σε κα΄ποιο κώνο. Κωνική μορφή έχουν βέβαια τα σημεία στρέβλωσης του χρόνου και εκεί που ακουμπούν 2 διαστάσεις). Το περίεργο είναι ότι δίπλα υπάρχει μικρότερος βράχος (δεξιά στην  εικόνα) που έχει μορφή τράγου φέροντος 2 κέρατα... Η ενέργεια πάνω στο συγκεκριμένο βράχο ( στον ευρισκόμενο δεξιά , τον μικρό βράχο) , μετρήθηκε από εμάς και βρέθηκε θετικότατη Eχουν γραφεί πολλά στο παρελθόν για τα περί Ατλαντίδος και Αλσιγίας ή Αλασίας ή  Κύπρου.  Κάποιοι θεωρούν ότι εδώ ήταν η Ατλαντίδα.  Βέβαια αυτό δεν ισχύει.  Το σίγουρο ή μάλλον το πιθανότερο είναι ότι κάποτε οι Ατλαντες πάτησαν το πόδι τους στο νησί. Και από τότε δε λεν να φύγουν .... Ακόμα και σήμερα υπάρχουν σαξωνικές, τουρανομογγολικές  (και νορμανδική ακόμη)  πολεμικές βάσεις στο νησί.  Οι πάμπολλοι κατακλυσμοί έχουν τόσο ανακατέψει την ιστορία, ώστε αδυνατούμε να κατανοήσουμε  τα γήινα τεκτενόμενα εδώ και 900.000 χρόνια.   

            

Η ετοιμολογία της λέξης σε πρώτο επίπεδο - εμφαίνον - μας λέει απλά τα εξής  : ΚΟΡΝΟΣ  --> (αναγραμματισμός) ΚΡΟΝΟΣ  =  αυτός που έριχνε τα παιδιά του (αγγέλους) στην ύληΟ διάβολος.  

Η ετοιμολογία της λέξης σε δεύτερο επίπεδο - σημαίνον - μας λέει τα εξής  : ΚΟΡΝΟΣ  --> Κ + Ρ  + ΝΟΟΣ.   Και εδώ η αναφορά  στις ΡΟΕΣ (Ρ  = ροή) γεωενέργειεας μας φανερώνει πολλά...  Το ιδεόγραμμα ΄΄Κ΄΄ Το ιδεόγραμμα ΄΄Κ΄΄ , είναι συνώνυμο του ΚΑΚΟΥ . Εχει να κάνει με την πτώση στον υλικό κόσμο. Το  ΝΟΟΣ , είναι γενική του ΝΟΥ. Συμπέρασμα είναι ότι ΚΟΡΝΟΣ , είναι γεωενεργειακά ρευστά τα οποία ΕΊΝΑΙ ΚΑΚΑ για τον ανθρώπινο ΝΟΥ. 

Εναλλακτική εκδοχή των παραπάνω είναι η εξής.  ΚΩΝΟΣ  + Ροή = η ενεργειακή ροή που εκχύνεται σε κάποιο κώνο. Κωνική μορφή έχουν βέβαια τα σημεία στρέβλωσης του χρόνου και εκεί που ακουμπούν 2 διαστάσεις. Ομως ο Κώνος γράφεται με ΄΄Ω΄΄. Το ΄΄Ω΄΄  παριστά ΄΄ανοικτής΄΄ μορφής ροή.     Η απουσία του ιδεογράμματος Ώ΄  ή Ο - ΜΕΓΑ , φανερώνει την απουσία ροής τέτοιας υφής. Η ροή , εχει συστατικό της το ΄΄Ο ΄΄ - ΜΙΚΡΟΝ, που είναι Ο - Μη - ΚΡΟΝ (ιο).  Δηλαδή δεν είναι ΚΡΟΝΙΑ ροή. Κατ΄ άλλη  έννοια, ο ΚΡΟΝΟΣ  (διάβολος) σχετίζεται με το ΧΡΟΝΟ (όλα τα πτωτικά όντα το ίδιο σχετίζονται) , δεν είναι δια-χρονική ροή, αλλά ούτε και πεπερασμένη σε χρόνο.

 

Στην περιοχή του Κόρνου , εντοπίζονται 4 γεωενεργειακά κέντρα. Κ1 , είναι ο  λίθινος, κρυσταλλικής υφής , λόφος,  στα ΝΔ του χωριού Κόρνος, Κ2 είναι ο ορθόλιθος που αναφέραμε παραπάνω , Κ3  και Κ4 , είναι επίσης λίθινοι, κρυσταλλικής υφής , λόφοι, όπως φαίνονται  στην επόμενη δορυφορική εικόνα. Παρατηρείστε το άψογο ΡΟΜΒΙΚΟ σχήμα του γεωενεργειακού χώρου. Ανάλογες περιοχές υπάρχουν ΒΑ του χωριού Κόρνος (το χωριό είναι ακριβώς στο κέντρο του κύκλου που σχηματίζει η πυξίδα) .

 ΡΟΜΒΙΚΟ σχήμα παρουσιάζει ο αστερισμός του Ταύρου, ο οποίος αποτυπώνεται στην παρακάτω εικόνα. Στην κορυφή του άνω ρόμβου (κάτω) είναι η περιοχή της Καστοριάς στην Ελλάδα, κάτω οι Δελφοί, δεξιά οι ΑΙγές του Ολύμου και αριστερά η Δωδώνη. Στον κάτω ρόμβο , στο κάτω σημείο υπάρχει το Δικταίον άντρο, στην Κρήτη, αριστερά η Σπάρτη και δεξιά η Αθήνα. μεταξύ Ολύμπου και Αθηνών, υπάρχει η Ιωλκός , ενώ τα άλλα δύο σημεία αριστερά και δεξιά είναι οι Απολλωνίες Ιλλυρική και Μυγδονίας, αντίστοιχα. Ισως θα πρέπει να ψάξουμε για τέτοια αντιστοιχία και εδώ στο χώρο της Κύπρου.

Μιά μεγέθυνση του λόφου του Κόρνου από το δορυφόρο  , μας έδειξε τρομερά πράγματα.  Στην κορυφή του λόφου υπάρχει μιά καθαρή Κρόνια μορφή. Είναι περίπου ανθρώπινη.  Οι Κρόνιοι , είναι γαμψομύτες.  ΄΄Κρόνος, ο αγγυλομύτης θεός..΄΄ αναφέρει ο στοίχος 15 της Κοσμογονίας του Ησίοδου.

Δε θα πρέπει να μας διαφύγει το παράξενο σύμβολο που υπάρχει δίπλα στην Κρόνια μορφή.

 Θυμίζει το σύμβολο του κεραυνού, αλλά έχει πρόσθετα και ένα βέλος στο εμπρόσθιο τμήμα του.

Ο ίδιος ο βράχος, που από το πλάι  (κάτω εικόνα) θυμίζει ψάρι σε σχήμα φιδιού  (σμέρνα) - με ένα τργόμορφο πλάσμα δίπλα του,

 

από ψηλά έχει ένα περίεργο σχήμα ..Κάτι σαν ψάρι με όψη αλόγου. Σε παρακάτω εικόνα διακρίνεται η μύτη και ο οφθαλμός του. 

  

Η περιοχή του ΚΟΡΝΟΥ είναι σε ευθεία σχεδόν γραμμή, με τις περιοχές του ΑΡΩΝΑ και του ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ (κάτω ) , έχει δε άμεση ενεργειακή εξέρτηση με την περιοχή ΛΙΘΡΟΔΟΝΤΑ - ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑ - ΑΝΑΛΥΟΝΤΑ. 

  


 Κων/νος Ε. Στρωματιάς      Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπαθητικών Ερευνών  Κύπρου  

  

     
 


 

   

 

  copyright © geoment team