Ιστορική - Aρχαιολογική έρευνα  

επιστροφή

 
          Η μεγάλη σύγκρουση Αθηναίων  - Ατλάντων
   in english  

 

 

 

 

 

 

 

 


       

Το     Το  σημείο ν + 3  είναι επίσης κομβικό.

          Πρόκειται για τη μεγάλη σύγκρουση Αθηναίων  - Ατλάντων

         O στόλος των Αθηναίων με 13 πλοία διέρχεται  το Γιβραλτάρ και κινείται Β – ΒΔ στον Ατλαντικό ωκεανό.  Δεν αναφερόμαστε σε συμβατικά ξύλινα πλοία, αλλά μάλλον για τεχνολογίες  σαν την Αργώ.  Αυτό το σκάφος που περιγράφεται στην αργοναυτική εκστρατεία , ότι σταμάτησε πάνω από τα βράχια και οι ναύτες του έβλεπαν από κάτω τη Λιβύη (Αφρική).   Ανοικτά της σημερινής Κορνουάλης είδαν κάποιο φως.. 

       Ήταν βράδυ… Με το ξημέρωμα ένας τεράστιος στόλος – οι άτλαντες – επιτέθηκαν απροειδοποίητα στα 13 πλοία… Τα 12 καταστράφηκαν ολοσχερώς… Γλίτωσε μόνο η ναυαρχίδα, η ‘Πάρ-αλλος’ οδηγούμενη από την Αθηνά… Οχι τη θεά… Την ανθρώπινη Αθηνά, την κόρη του ανθρώπου Δια… της οικογένειας των Αθηναίων που λένε ότι  ήρθε από κάπου αλλού… Και δίδαξε τους εδώ γηγενείς… Στην πρώτη Αθήνα…Οχι τη σημερινή ..Αυτή που εμείς ξέρουμε είναι η τρίτη…

        Οι Αθηναίοι ετοίμασαν αμέσως τον αποικιακό στόλο τους που αριθμούσε άνω των 400 σκαφών (δεν γνωρίζουμε περί του αριθμού του μητροπολιτικού στόλου  που έμεινε στην Αθήνα σαν στρατηγική εφεδρεία). Οι άτλαντες κάνουν το λάθος να εισέλθουν στη Μεσόγειο. Εξω από τη Μασσαλία συγκρούσθηκαν οι 2 στόλοι Αθηναίων – ατλάντων.

       Οι Αθηναίοι καταστρέφουν ολοσχερώς τους άτλαντες , αλλά έχουν μεγάλες απώλειες.   Και οι δυο αντιμαχόμενοι κατάλαβαν ότι δεν βγάζει πουθενά η διαμάχη.

       Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα...  Φαίνεται όμως ότι οι Αθηναίοι κάποια μνημεία χάραξαν σε μνήμη αυτής της μεγάλης τους νίκης. Ενα από αυτά πιστεύω ότι είναι και αυτό που παραθέτω σε φωτογραφία .  Ειναι σαφώς η κεφαλή της αρχιναυάρχου του Αθηναικού στόλου Αθηνάς, που φέρει περικεφαλαία. Το μνημείο δεν είναι εύκολα ορατό. Αν και το ύψος του υπολογίζεται στα 70 - 100 μέτρα , κανείς δεν φαίνεται να το έχει δεί μέχρι σήμερα. Σας το παρουσιάζω σε ασπρόμαυρο φόντο και σε χρωματική μορφή.  Είναι ορατό από πολλά χιλιόμετρα.

                                                             

                 Αλλά ταυτόχρονα είναι αόρατο για όσους δε σέβονται την ιστορία των λιθαριών ..

       ΄                           ΄Κι απ΄ τα λιθάρια θα γεννούν παιδιά, αυτά που θα σε μεγαλώσουν ...΄΄   

        Στοίχοι από ορθόδοξο άσμα , αλλά και η ευχή του Δευκαλίωνα για την απόκτηση απο-γόνων μετά τον ομώνυμο κατακλυσμό.. Δευκαλιων = Δ + ΕΥ + ΚΑΛΙ + ΩΝ . ΄΄Δ΄΄ είναι η θεική Αγία Τριάδα, αλλά και ο άνθρωπος πριν την πτώση του.  ΩΝ ,είναι αυτός που ΚΑΛΙ = καλεί , ΕΥ = σωστά, με τον πρέποντα σεβασμό , τον θεό. Ο ευσεβής , είναι ο Δευκαλίων. Οπως ευσεβής ήταν και ο Νώε. 

        Σώθηκαν πολλοί ευσεβείς άνθρωποι, εκτός από αυτούς στον πλανήτη.   Βλέπετε (αν βλέπετε, οι πρόγονοι χρησιμοποιούσαν το ΟΙΔΑ και το οράτε , που αναφέρονται στη διαισθητική όραση , όχι τόσο στα οπτικά νεύρα ...) οι αρχαιολόγοι ασχολούνται με το πολύ σοβαρό θέμα του πως θα γυρίσουν τα Ελγίνια μάρμαρα στον Παρθενώνα... Να βλέπουμε τα ψέματα και τα παραμύθια των παραβατών αγγέλων να σκοτώνουν τα ίδια τους τα γεννήματα  και να τα θαυμάζουμε..  

                                                             Ετσι μας θέλουν ...εν ύπνω βαθύ ...

            Οι νεοάτλαντες δε συγχώρεσαν ποτέ τους Αθηναίους...  Η νέα Ατλαντίδα, η άλλως βορειοατλαντική  - και νυν απλά και απροκάλυπτα Ατλαντική - συμμαχία (ΝΑΤΟ) , ποτέ δεν ξέχασε ούτε τους Αχαιούς , αλλά ούτε και  τους Αθηναίους... Διαβάστε τα προφητικά λόγια του Καλίμαχου..  Μου θύμισε έντονα το ΄΄χιλιάρμενο΄΄ στη γνωστή προφητεία του γέροντα Παίσιου...

           

        

          Αυτό είναι το τέταρτο , γνωστό , σημείο καμπής για την ιστορία της ανθρωπότητας.

Η δεύτερη μεγάλη προελληνοατλαντική σύγκρουση...

Η σύγκρουση Αθηναίων - Ατλάντων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Κ.Ε.Σ     Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπαθητικών Ερευνών  Κύπρου            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
 
 
 


Ο
 
  copyright © ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ